Menu

Άρθρα-Συνεντεύξεις

Άρθρα - Συνεντεύξεις

25 Απριλίου 2018

Η Κυβέρνηση παραπαίει στην Εθνική Άμυνα

Δήλωση Δαβάκη

Η Κυβέρνηση παραπαίει στην Εθνική Άμυνα

Σχετικά με το περιεχόμενο της συνέντευξης του κ. Καμμένου, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και π. ΥΦΕΘΑ, κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:

Η εικόνα του κ. Καμμένου στη σημερινή συνέντευξη τύπου είναι ενδεικτική μίας κυβέρνησης που παραπαίει με τρόπο που επηρεάζει αρνητικά τη μελλοντική επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

Στις 27 Οκτωβρίου 2017, ο Πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, μας διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής για τρία πράγματα: Πρώτον, ότι η αναβάθμιση των μαχητικών τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας είναι απολύτως αναγκαία και πρέπει να γίνει τώρα. Δεύτερον, ότι η σχετική δαπάνη θα ενταχθεί ομαλά στον προϋπολογισμό. Τρίτον, ότι η πλήρης αμερικανική πρόταση θα ερχόταν στην Επιτροπή Εξοπλιστικών για μελέτη και συζήτηση.

Σε αντίθεση με αυτές τις διαβεβαιώσεις, από τις σημερινές δηλώσεις του κ. Καμμένου προκύπτει ότι η κρίσιμη αυτή αναβάθμιση κολλάει στην αδυναμία της κυβέρνησης να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια και να εντάξει τις πληρωμές με ομαλό τρόπο στον προϋπολογισμό. Προκύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε υπέρμετρα να ενημερώσει την Επιτροπή Εξοπλιστικών για το ακριβές περιεχόμενο της αμερικανικής πρότασης.

Όσον αφορά το θέμα της ενοικίασης φρεγατών FREMM, ο κ. Καμμένος μας είπε σήμερα ότι αγνοούσε τις λεπτομέρειες των συζητήσεων Τσίπρα – Μακρόν για το θέμα, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο που η κυβέρνηση χαράσσει την πολιτική στον κρίσιμο τομέα των εξοπλισμών και της αμυντικής διπλωματίας.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα επίσπευσης των ήδη ενεργοποιημένων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο κ. Καμμένος και η κυβέρνηση οφείλουν, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι διανύουμε το τέταρτο έτος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να μας απαντήσουν πόσα από τα 42 εξοπλιστικά προγράμματα που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκαν από τη Βουλή στις 30 Ιουλίου 2014 έχουν μέχρι σήμερα προχωρήσει και σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκονται. Για το θέμα θα καταθέσω ερώτηση στη Βουλή και θα περιμένω από τον κ. Καμμένο σαφείς απαντήσεις.

Print
«Οκτώβριος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
24
1150

Απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας

«Πριν μας κατηγορήσουν ότι λέμε ψέματα για το Υπερταμείο, ας κοιτάξουν αυτά που οι υπουργοί της κυβέρνησής τους υπέγραψαν και λένε…»

Read more
25
1151

Δήλωση για το Κέντρο «Δήμητρα» Γυθείου

«Εκεί που απαιτείται κεντρικός συντονισμός, διαλειτουργικότητα και ενημέρωση, έχουμε τη διαχειριστική ανεπάρκεια και την ασυνεννοησία της κυβέρνησης…»

Read more
2627282930
1234
1154

Κάτι ακόμα για το ζήτημα των μειονεκτικών περιοχών...

Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, είμαστε μάρτυρες της απίστευτης προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού που διακρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μετά την «αμέλεια» της υπαγωγής αρχαιολογικών και όχι μόνο χώρων στο Υπερταμείο, σήμερα με ευθύνη της κυβέρνησης κινδυνεύει να εξαιρεθεί η Πελοπόννησος και άλλα τμήματα της Χώρας, από τη νέα οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, γεγονός που – αν προχωρήσει – θα επιφέρει πλήγμα στο ήδη καθημαγμένο αγροτοκτη&am

Read more
567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset