Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

14 Ιουλίου 2017

Ο Δαβάκης ζητά παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ερώτηση στη Βουλή

Ο Δαβάκης ζητά παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016, ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης. Στην Ερώτησή του ο κ. Δαβάκης ζητά να δοθεί και νέα παράταση καθώς εκκρεμεί η υποβολή μεγάλου όγκου φορολογικών δηλώσεων, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τους κωδικούς 037-038 του εντύπου Ε1 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς:  τον Υπουργό Οικονομικών

            τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016 και δυστυχώς ακόμα δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα σχετικά με τους κωδικούς 037-038 του εντύπου Ε1 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα στείλει επικαιροποιημένα στοιχεία στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να γίνει σωστή εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Δηλαδή τα εισοδήματα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών να φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών-συνταξιούχων που δικαιούνται την έκπτωση φόρου ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκκρεμεί ακόμη και σήμερα μεγάλος αριθμός φορολογικών δηλώσεων αγροτών και όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι εφικτή η έγκαιρη υποβολή όλων αυτών των δηλώσεων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία τις 17/7/2017.

Το γεγονός αυτό έχει και άλλες παράπλευρες συνέπειες όπως πχ. ότι δεν θα έχει υποβληθεί το έντυπο Α21 του ΟΓΑ έως τις 30/06/2017 και έτσι πολλοί αγρότες δεν θα λάβουν τη β’ δόση του οικογενειακού επιδόματος που δικαιούνται και που θα καταβληθεί τον Ιούλιο από τον ΟΓΑ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Επιπρόσθετα, προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων  στο οποίο σπεύδουν μαζικά πολλοί αγρότες για να εγγραφούν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, τα οποία οφείλει άμεσα να επιλύσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συνεπώς είναι αναγκαία μια νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία και να μην προκύψουν φαινόμενα είτε εκπρόθεσμης υποβολής, είτε  υποβολής χωρίς το ευεργέτημα της έκπτωσης φόρου.

Συνεπώς ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

1.  Εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων;

2.  Πως προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να αντιμετωπίσει τα λάθη που υπάρχουν στους κωδικούς 037-038 του εντύπου Ε1;

3.  Θα «ξεκλειδώσει» τους κωδικούς 037-038 του εντύπου Ε1;

4.  Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την εύρυθμη λειτουργία του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων;

 

Ο Ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

 

Print
«Νοέμβριος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
456
1202

Ένα καλό νέο!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, υπέγραψε χθες την έγκριση πίστωσης 265.000 ευρώ για εργασίες στο Δικαστικό Μέγαρο της Σπάρτης. Καιρός τώρα να κοιτάξουμε και απέναντι για την αποκατάσταση του παλαιού Πρωτοδικείου...
Read more
7
1203

Με πρωτοβουλία Δαβάκη συνάντηση Βρούτση με στελέχη των Λακωνικών συνεταιρισμών εσπεριδοειδών

Συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας, κύριος Γιάννης Βρούτσης, με εκπροσώπους των Λακώνων παραγωγών εσπεριδοειδών, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη.
Read more
8910
11
1204

Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση: Ως ρεσιτάλ υποκρισίας τις χαρακτηρίζει ο Δαβάκης!

Με ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ – του κόμματος που πήρε τη Νοσηλευτική Σχολή από τη Σπάρτη – κατηγορούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την απόφασή της να αναστείλει τη λειτουργία 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μεταξύ των οποίων και τριών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Read more
12131415
1205

Επικυρώνεται και νομοθετικά η μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχου για τον τόπο μας!

Τις ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) εξέφρασε χθες από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της επικύρωσης της προσφοράς του Ιδρύματος για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Σπάρτης.
Read more
1617
18192021222324
2526272829301
2345678
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset