Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

31 Οκτωβρίου 2017

Η "τύχη" των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ)

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Τη διαβεβαίωση του κ. υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) έλαβε ο βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για αναστολή ή ακόμη και κλείσιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) από τον προσεχή Νοέμβριο, ο κ. Δαβάκης είχε καταθέσει στις 19/9/2017 Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούσε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, να πληροφορηθεί για τις λεπτομέρειες των σχεδιαζόμενων αλλαγών στο σύστημα κατάταξης και εκπαίδευσης νέων οπλιτών και το ρόλο των ΚΕΝ στο νέο αυτό πλαίσιο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης, ο κ. Δαβάκης ανέλυσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία τα ΚΕΝ απολαμβάνουν, λόγω της εξειδίκευσης στο εκπαιδευτικό έργο, των εγκαταστάσεων που ήδη διαθέτουν και της θεσμικής μνήμης που έχουν αποκτήσει μέσα από τη μακροχρόνια λειτουργία τους. Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η ίδρυση σημείων κατάταξης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων σε μονάδες της παραμεθορίου δεν αναμένεται να ενισχύσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Σχηματισμών στις οποίες αυτές ανήκουν, καθώς οι οπλίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει ούτε καν τη βασική τους εκπαίδευση δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό σε αυτόν τον τομέα. Ούτε πρόκειται, όπως συμπλήρωσε, να ελαφρυνθεί ουσιαστικά το βάρος των υπηρεσιών που οι ήδη υπηρετούντες εκεί οπλίτες σηκώνουν, καθώς – σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά – οι νέοι οπλίτες θα φιλοξενούνται σε ένα στρατόπεδο σε κάθε Σχηματισμό. Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον κ. υπουργό Εθνικής Άμυνας να ξαναδεί το θέμα υπό τη σκοπιά των όσων αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, προτού προχωρήσει στη λήψη οριστικών αποφάσεων.

Print
«Ιανουάριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031
2277

Στο Ειδικό Σχολείο Σπάρτης ο Δαβάκης

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο της Σπάρτης, στο Συκαράκι, πραγματοποίησε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Σκοπός της ήταν η συνεργασία με τη διευθύντρια, Σοφία Παινέση, στο πλαίσιο της προσπάθειας μετεγκατάστασης του Σχολείου σε καταλληλότερο χώρο.
Read more
123
45678910
1112
2278

Εμβολιασμοί KAI στα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας

Επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχε πριν λίγο ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης για το θέμα των εμβολιασμών των πολιτών ΚΑΙ στα Κέντρα Υγείας. Μετά την επικοινωνία αυτή, ο Λάκωνας βουλευτής ανέφερε:
Read more
131415
2279

Ιστορική στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας η απόκτηση των Rafale

Ως μία «δυνατή, ταχεία και μακροπρόθεσμη ένεση ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο πεδίο της αεροπορικής κυριαρχίας» χαρακτήρισε την απόκτηση από τη χώρα μας των αεροσκαφών Rafale, ο βουλευτής Λακωνίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες το απόγευμα στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Read more
16
2280

Συνάντηση για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών Λακωνίας

Συνάντηση με την Προϊσταμένη του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών (πρώην ΟΑΕΕ) στη Σπάρτη, κ. Νότα Κοντογιάννη, είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με σκοπό την ενημέρωσή του για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσία.

Read more
17
18192021222324
25262728293031
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset