Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

31 Οκτωβρίου 2017

Η "τύχη" των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ)

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Τη διαβεβαίωση του κ. υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) έλαβε ο βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για αναστολή ή ακόμη και κλείσιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) από τον προσεχή Νοέμβριο, ο κ. Δαβάκης είχε καταθέσει στις 19/9/2017 Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούσε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, να πληροφορηθεί για τις λεπτομέρειες των σχεδιαζόμενων αλλαγών στο σύστημα κατάταξης και εκπαίδευσης νέων οπλιτών και το ρόλο των ΚΕΝ στο νέο αυτό πλαίσιο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης, ο κ. Δαβάκης ανέλυσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία τα ΚΕΝ απολαμβάνουν, λόγω της εξειδίκευσης στο εκπαιδευτικό έργο, των εγκαταστάσεων που ήδη διαθέτουν και της θεσμικής μνήμης που έχουν αποκτήσει μέσα από τη μακροχρόνια λειτουργία τους. Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η ίδρυση σημείων κατάταξης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων σε μονάδες της παραμεθορίου δεν αναμένεται να ενισχύσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Σχηματισμών στις οποίες αυτές ανήκουν, καθώς οι οπλίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει ούτε καν τη βασική τους εκπαίδευση δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό σε αυτόν τον τομέα. Ούτε πρόκειται, όπως συμπλήρωσε, να ελαφρυνθεί ουσιαστικά το βάρος των υπηρεσιών που οι ήδη υπηρετούντες εκεί οπλίτες σηκώνουν, καθώς – σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά – οι νέοι οπλίτες θα φιλοξενούνται σε ένα στρατόπεδο σε κάθε Σχηματισμό. Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον κ. υπουργό Εθνικής Άμυνας να ξαναδεί το θέμα υπό τη σκοπιά των όσων αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, προτού προχωρήσει στη λήψη οριστικών αποφάσεων.

Print
«Νοέμβριος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
456
1202

Ένα καλό νέο!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, υπέγραψε χθες την έγκριση πίστωσης 265.000 ευρώ για εργασίες στο Δικαστικό Μέγαρο της Σπάρτης. Καιρός τώρα να κοιτάξουμε και απέναντι για την αποκατάσταση του παλαιού Πρωτοδικείου...
Read more
7
1203

Με πρωτοβουλία Δαβάκη συνάντηση Βρούτση με στελέχη των Λακωνικών συνεταιρισμών εσπεριδοειδών

Συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας, κύριος Γιάννης Βρούτσης, με εκπροσώπους των Λακώνων παραγωγών εσπεριδοειδών, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη.
Read more
8910
11
1204

Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση: Ως ρεσιτάλ υποκρισίας τις χαρακτηρίζει ο Δαβάκης!

Με ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ – του κόμματος που πήρε τη Νοσηλευτική Σχολή από τη Σπάρτη – κατηγορούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την απόφασή της να αναστείλει τη λειτουργία 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μεταξύ των οποίων και τριών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Read more
12131415
1205

Επικυρώνεται και νομοθετικά η μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχου για τον τόπο μας!

Τις ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) εξέφρασε χθες από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της επικύρωσης της προσφοράς του Ιδρύματος για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Σπάρτης.
Read more
1617
18192021222324
2526272829301
2345678
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset