Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

12 Ιουλίου 2018

Δαβάκης για «Κλεισθένη Ι»: Έχουμε διαφορά φιλοσοφίας, μεθόδων και πολιτικών επιλογών με τη Ριζοσπαστική Αριστερά

Ομιλία στη Βουλή


Τις διαφορές στη φιλοσοφία, τις μεθόδους και τις πολιτικές επιλογές μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς επεσήμανε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες το βράδυ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα τον «Κλεισθένη Ι» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Δαβάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσεγγίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ένα χώρο πολιτικής πάλης και συναλλαγής μεταξύ τοπικών συμφερόντων, γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα στη βασική αποστολή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την παροχή στοχευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτη, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η συγκρουσιακή ερμηνεία δεν βοηθάει, κύριε υπουργέ, ούτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι χειμάζονται από κάθε πλευρά και θα χειμάζονται έτι περαιτέρω με αυτό το οποίο σήμερα εσείς, ως πολιτική επιλογή και νομοθετική πρωτοβουλία, φέρνετε. Θα εκλέγονται δήμαρχοι, δήμαρχοι ακροβάτες, δήμαρχοι ισορροπιστές.»

Στη συνέχεια, ο κ. Δαβάκης κατήγγειλε τις εξόφθαλμες αντιφάσεις που περιέχονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και οι οποίες καταδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση προσέγγισε τη σύνταξή του, όπως το γεγονός ότι ενώ δίνεται στους δημότες δικαίωμα να ψηφίσουν δημοτικούς συμβούλους και εκτός της δικής τους εκλογικής περιφέρειας, οι ψήφοι αυτοί εξαιρούνται στο στάδιο της καταμέτρησης.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ψήφου των Αποδήμων, υπογραμμίζοντας ότι είναι θέμα παροχής διευκόλυνσης προς τους συμπολίτες μας που διαβιούν στο εξωτερικό και όχι παροχής δικαιώματος, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών ήδη διαθέτει το δικαίωμα της ψήφου. «Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αλλοδαπός που κατοικεί σε άλλη χώρα από την πατρίδα του, να μην έχει το δικαίωμα να ψηφίζει όταν προκηρύσσονται γενικές εθνικές εκλογές», είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ο κ. Δαβάκης. «Πρέπει να το καταλάβετε. Πρέπει να ξεφύγετε από το ιδεοληπτικό σας πλαίσιο που αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα.»

Print
«Οκτώβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2829301234
5678
2255

Συνάντηση Δαβάκη - Βερούτη με Καραμανλή

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.
Read more
91011
121314
2256

Συνάντηση με τον Κώστα Τσιάρα

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για τα θέματα που απασχολούν τον Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης αλλά και τους δικαστικούς υπαλλήλους, είχε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.
Read more
15161718
1920
2257

Παρέμβαση στη Βουλή για τα κρούσματα COVID-19 στη Λακωνία

Την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Βλαχιώτη και Νεαπόλεως, την αύξηση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ και τον καθορισμό συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων, ζήτησε με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού, χθες βράδυ στη Βουλή ,ο Θανάσης Δαβάκης.
Read more
2122
2258

Δαβάκης προς Βορίδη: Δώστε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα.

Την οικονομική ενίσχυση μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, όπως τα ελαιοτριβεία και οι τυποποιητικές μονάδες, που δεν συμπεριλήφθηκαν στις πρόσφατες Προσκλήσεις των Περιφερειών της χώρας για χρηματοδότηση με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με Ερώτησή του στη Βουλή.
Read more
232425
2627282930311
2345678
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset