Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

30 Οκτωβρίου 2018

Σαράντα πέντε ερωτήματα για την Άμυνα προς τον κ. Καμμένο

Ερώτηση στη Βουλή

Σαράντα πέντε ερωτήματα για την Άμυνα προς τον κ. Καμμένο

Μία «ολική επαναφορά» των όσων έχει εξαγγείλει, υποσχεθεί και δεσμευθεί ο Πάνος Καμμένος τα τέσσερα σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνει με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης και ζητά να μάθει για την εξέλιξή τους.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτησή του ο κ. Δαβάκης παραθέτει έναν πίνακα στον οποίο καταγράφονται και παρουσιάζονται συνοπτικά οι ακόλουθες δεκαοκτώ (18) τουλάχιστον υποσχέσεις, τις οποίες ο κ. Καμμένος έχει δώσει από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Εθνικής Άμυνας:

1.    Έσοδα 300 εκατ. ευρώ ανά έτος εντός του 2017 και 500 με 600 εκατ. ευρώ ανά έτος σε βάθος τετραετίας από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των ΕΔ.

2.    Έσοδα άνω των 300 εκατ. ευρώ από πώληση ληγμένου ή επιχειρησιακά μη αναγκαίου υλικού.

3.    Εξαγορά του συνόλου των δανείων, κόκκινων και πράσινων, του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.

4.    Νυχτερινή αποζημίωση του στρατιωτικού προσωπικού.

5.    Πρώτο μέλημα η χορηγία υπολοίπου 50% απόφασης ΣτΕ.

6.    Επανεκκίνηση της Αμυντικής Βιομηχανίας μέσω της υλοποίησης παραγγελιών που βρίσκονται «στα συρτάρια». Ικανοποίηση των αναγκών των ΕΔ, καθώς και νέες εξαγωγικές συμφωνίες.

7.    Εξεύρεση 1,1 δισ. ευρώ για την κάλυψη εκτάκτων εξοπλιστικών αναγκών των ΕΔ.

8.    Επανακαθορισμός από μηδενική βάση της δομής δυνάμεων και της δομής διοίκησης με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων και την αύξηση της ισχύος.

9.    Επέκταση της Διμερούς Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδος με διάρκεια μεγαλύτερη του ενός έτους.

10.Παραγωγή τυφεκίων Καλάσνικοφ στα ΕΑΣ.

11.Επένδυση στις Φλέβες με αναμενόμενη απόδοση 100 εκατ. ευρώ το χρόνο για το Πολεμικό Ναυτικό.

12.Ενίσχυση των μηχανισμών διαχείρισης κρίσεων.

13.Ενίσχυση του κοινωνικού έργου των ΕΔ μέσω της ΜΟΜΚΑ.

14.Δημιουργία Διοίκησης Αεροπορικών Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και αξιοποίηση κοινοτικής χρηματοδότησης.

15.Τροποποίηση διατάξεων του νόμου προμηθειών των ΕΔ με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας.

16.Διασφάλιση των δραστηριοτήτων εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ και οριοθέτηση ελληνικής ΑΟΖ.

17.Αποζημίωση ύψους 200 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Rheinmetall.

18.Κάλυψη του 100% των οικιστικών αναγκών του προσωπικού μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης απευθύνει προς τον κ. Καμμένο σαράντα πέντε (45) ερωτήματα, τα οποία αφορούν στην πορεία, την εξέλιξη και την υλοποίηση των ανωτέρω δεσμεύσεων.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη Ερώτηση, ο κ. Δαβάκης ανέφερε τα ακόλουθα:

Τα σχεδόν τέσσερα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τη στιγμή που ο κ. Καμμένος ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι επαρκή για να κάνουμε μία συγκεντρωτική αποτίμηση του έργου του, χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς τα όσα ο ίδιος έχει πει και τους στόχους που ο ίδιος έχει θέσει.

Σε αυτό το διάστημα, ο κ. Καμμένος έχει πει και έχει υποσχεθεί πάρα πολλά. Η Ερώτηση που κατέθεσα συγκεντρώνει δεκαοκτώ από τις πιο χαρακτηριστικές του δεσμεύσεις και ανακοινώσεις, μεταξύ των οποίων η εξαγορά των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού, η παραγωγή τυφεκίων τύπου Καλάσνικοφ στα ΕΑΣ, η καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης και η εξεύρεση 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ για τις κρίσιμες εξοπλιστικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια, παραθέτω σαράντα πέντε ερωτήματα που διερευνούν το στάδιο υλοποίησης που βρίσκεται η κάθε μία από αυτές.

Περιμένω από τον κ. Καμμένο να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του με σαφείς και αναλυτικές απαντήσεις.
Print
«Μάρτιος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2526
1173

Επίσπευση διαδικασιών, προκαταβολή έναντι των αποζημιώσεων και de minimis ζητά ο Δαβάκης για τον παγετό στο Δήμο Μονεμβασίας

Την παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς που επλήγησαν και στο Δήμο Μονεμβασίας από τον παγετό της 6ηςΙανουαρίου 2019, ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης.
Read more
27
1174

Ομιλία στη Βουλή για θέματα πολιτισμού: Το Μουσείο της Σπάρτης και άλλα ζητήματα πολιτισμού για τη Λακωνία.

Με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης λαμβάνοντας το λόγο αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στην έναρξη των διαδικασιών κατασκευής του Νέου Μουσείου της Σπάρτης, ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας όσον αφορά τη χρηματοδότηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής του μελέτης.
Read more
28123
4567
1175

Πιέζει ο Δαβάκης για το αρχοντικό Ματάλα στη Σπάρτη

Νέα Ερώτηση για την αναπαλαίωση και την αποκατάσταση του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης (αρχοντικό Ματάλα) κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Read more
8910
11121314
1176

Ποια η συμμετοχή της ΜΟ.Μ.ΚΑ. στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών;

Το εύρος της συμμετοχής της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από φυσικές καταστροφές διερευνά με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Λακωνίας και π. ΥΦΕΘΑ, κ. Θανάσης Δαβάκης.
Read more
151617
18192021222324
25262728293031
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset