Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

30 Οκτωβρίου 2018

Σαράντα πέντε ερωτήματα για την Άμυνα προς τον κ. Καμμένο

Ερώτηση στη Βουλή

Σαράντα πέντε ερωτήματα για την Άμυνα προς τον κ. Καμμένο

Μία «ολική επαναφορά» των όσων έχει εξαγγείλει, υποσχεθεί και δεσμευθεί ο Πάνος Καμμένος τα τέσσερα σχεδόν χρόνια που βρίσκεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνει με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης και ζητά να μάθει για την εξέλιξή τους.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτησή του ο κ. Δαβάκης παραθέτει έναν πίνακα στον οποίο καταγράφονται και παρουσιάζονται συνοπτικά οι ακόλουθες δεκαοκτώ (18) τουλάχιστον υποσχέσεις, τις οποίες ο κ. Καμμένος έχει δώσει από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Εθνικής Άμυνας:

1.    Έσοδα 300 εκατ. ευρώ ανά έτος εντός του 2017 και 500 με 600 εκατ. ευρώ ανά έτος σε βάθος τετραετίας από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των ΕΔ.

2.    Έσοδα άνω των 300 εκατ. ευρώ από πώληση ληγμένου ή επιχειρησιακά μη αναγκαίου υλικού.

3.    Εξαγορά του συνόλου των δανείων, κόκκινων και πράσινων, του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.

4.    Νυχτερινή αποζημίωση του στρατιωτικού προσωπικού.

5.    Πρώτο μέλημα η χορηγία υπολοίπου 50% απόφασης ΣτΕ.

6.    Επανεκκίνηση της Αμυντικής Βιομηχανίας μέσω της υλοποίησης παραγγελιών που βρίσκονται «στα συρτάρια». Ικανοποίηση των αναγκών των ΕΔ, καθώς και νέες εξαγωγικές συμφωνίες.

7.    Εξεύρεση 1,1 δισ. ευρώ για την κάλυψη εκτάκτων εξοπλιστικών αναγκών των ΕΔ.

8.    Επανακαθορισμός από μηδενική βάση της δομής δυνάμεων και της δομής διοίκησης με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων και την αύξηση της ισχύος.

9.    Επέκταση της Διμερούς Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδος με διάρκεια μεγαλύτερη του ενός έτους.

10.Παραγωγή τυφεκίων Καλάσνικοφ στα ΕΑΣ.

11.Επένδυση στις Φλέβες με αναμενόμενη απόδοση 100 εκατ. ευρώ το χρόνο για το Πολεμικό Ναυτικό.

12.Ενίσχυση των μηχανισμών διαχείρισης κρίσεων.

13.Ενίσχυση του κοινωνικού έργου των ΕΔ μέσω της ΜΟΜΚΑ.

14.Δημιουργία Διοίκησης Αεροπορικών Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και αξιοποίηση κοινοτικής χρηματοδότησης.

15.Τροποποίηση διατάξεων του νόμου προμηθειών των ΕΔ με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας.

16.Διασφάλιση των δραστηριοτήτων εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ και οριοθέτηση ελληνικής ΑΟΖ.

17.Αποζημίωση ύψους 200 εκατ. ευρώ από την εταιρεία Rheinmetall.

18.Κάλυψη του 100% των οικιστικών αναγκών του προσωπικού μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης απευθύνει προς τον κ. Καμμένο σαράντα πέντε (45) ερωτήματα, τα οποία αφορούν στην πορεία, την εξέλιξη και την υλοποίηση των ανωτέρω δεσμεύσεων.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη Ερώτηση, ο κ. Δαβάκης ανέφερε τα ακόλουθα:

Τα σχεδόν τέσσερα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τη στιγμή που ο κ. Καμμένος ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι επαρκή για να κάνουμε μία συγκεντρωτική αποτίμηση του έργου του, χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς τα όσα ο ίδιος έχει πει και τους στόχους που ο ίδιος έχει θέσει.

Σε αυτό το διάστημα, ο κ. Καμμένος έχει πει και έχει υποσχεθεί πάρα πολλά. Η Ερώτηση που κατέθεσα συγκεντρώνει δεκαοκτώ από τις πιο χαρακτηριστικές του δεσμεύσεις και ανακοινώσεις, μεταξύ των οποίων η εξαγορά των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού, η παραγωγή τυφεκίων τύπου Καλάσνικοφ στα ΕΑΣ, η καταβολή νυχτερινής αποζημίωσης και η εξεύρεση 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ για τις κρίσιμες εξοπλιστικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια, παραθέτω σαράντα πέντε ερωτήματα που διερευνούν το στάδιο υλοποίησης που βρίσκεται η κάθε μία από αυτές.

Περιμένω από τον κ. Καμμένο να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του με σαφείς και αναλυτικές απαντήσεις.
Print
«Οκτώβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2829301234
5678
2255

Συνάντηση Δαβάκη - Βερούτη με Καραμανλή

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.
Read more
91011
121314
2256

Συνάντηση με τον Κώστα Τσιάρα

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για τα θέματα που απασχολούν τον Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης αλλά και τους δικαστικούς υπαλλήλους, είχε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.
Read more
15161718
1920
2257

Παρέμβαση στη Βουλή για τα κρούσματα COVID-19 στη Λακωνία

Την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Βλαχιώτη και Νεαπόλεως, την αύξηση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ και τον καθορισμό συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων, ζήτησε με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού, χθες βράδυ στη Βουλή ,ο Θανάσης Δαβάκης.
Read more
2122
2258

Δαβάκης προς Βορίδη: Δώστε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα.

Την οικονομική ενίσχυση μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, όπως τα ελαιοτριβεία και οι τυποποιητικές μονάδες, που δεν συμπεριλήφθηκαν στις πρόσφατες Προσκλήσεις των Περιφερειών της χώρας για χρηματοδότηση με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με Ερώτησή του στη Βουλή.
Read more
232425
2627282930311
2345678
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset