Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

17 Δεκεμβρίου 2018

Περί του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης.

Περί του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης.
Χρόνια τώρα οι πολίτες της Σπάρτης και όχι μόνο, γίνονται μάρτυρες της άθλιας κατάστασης που εμφανίζει το Παλαιό Πρωτοδικείο της Σπάρτης.

Προσωπικά και μέσω του θεσμικού μου ρόλου, αρκετά χρόνια τώρα, έχω προβεί σε όλων των ειδών τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Πολιτισμού προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στη χρονοβόρα και σύνθετη διαδικασία που απαιτεί  η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Σπάρτης ως προς τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης στο βορειοανατολικό τμήμα του τετραγώνου που περικλείεται από τις οδούς Λυκούργου, Άγιδος, Λύσσανδρου και Μητροπολίτου Γερμανού, με τη μετονομασία από χρήση «Δικαστήριο» σε χρήση «Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Νομού Λακωνίας». 

Η διαδικασία αυτή καθυστέρησε κυρίως, εξαιτίας του εγγράφου με αριθ. πρωτ.36538/5-9-2016 του Τμήματος Ιστορικών Κέντρων Πόλεων και Παραδοσιακών οικισμών, της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που με αυτό ζητούσε να γίνουν οι διορθώσεις που ήταν απαραίτητες για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Σήμερα γνωρίζουμε, ότι οι διορθώσεις αυτές έχουν πραγματοποιηθεί από την Πολεοδομία της Σπάρτης και ήδη η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει αποστείλει το σχετικό φάκελο για έγκριση στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας για έγκριση, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Στη συνέχεια θα αποσταλεί και πάλι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για να προβεί στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ το θέμα και να κάνω και εγώ ότι μπορώ μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση ενός εμβληματικού κτηρίου για τη Σπάρτη. Είναι ελπιδοφόρο ότι οι Λάκωνες πολίτες εντός και εκτός Ελλάδος έχουν ευαισθητοποιηθεί για το θέμα  και αισιοδοξώ ότι με την προσπάθεια όλων θα καταφέρουμε να προσπελάσουμε τα εμπόδια που έχουν προκύψει.

Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε θεωρεί ότι μπορώ να συμβάλλω με οποιοδήποτε τρόπο κρίνεται σκόπιμος.
Print
«Νοέμβριος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
456
1202

Ένα καλό νέο!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, υπέγραψε χθες την έγκριση πίστωσης 265.000 ευρώ για εργασίες στο Δικαστικό Μέγαρο της Σπάρτης. Καιρός τώρα να κοιτάξουμε και απέναντι για την αποκατάσταση του παλαιού Πρωτοδικείου...
Read more
7
1203

Με πρωτοβουλία Δαβάκη συνάντηση Βρούτση με στελέχη των Λακωνικών συνεταιρισμών εσπεριδοειδών

Συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας, κύριος Γιάννης Βρούτσης, με εκπροσώπους των Λακώνων παραγωγών εσπεριδοειδών, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη.
Read more
8910
11
1204

Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση: Ως ρεσιτάλ υποκρισίας τις χαρακτηρίζει ο Δαβάκης!

Με ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ – του κόμματος που πήρε τη Νοσηλευτική Σχολή από τη Σπάρτη – κατηγορούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την απόφασή της να αναστείλει τη λειτουργία 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μεταξύ των οποίων και τριών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Read more
121314151617
18192021222324
2526272829301
2345678
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset