Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

17 Δεκεμβρίου 2018

Περί του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης.

Περί του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης.
Χρόνια τώρα οι πολίτες της Σπάρτης και όχι μόνο, γίνονται μάρτυρες της άθλιας κατάστασης που εμφανίζει το Παλαιό Πρωτοδικείο της Σπάρτης.

Προσωπικά και μέσω του θεσμικού μου ρόλου, αρκετά χρόνια τώρα, έχω προβεί σε όλων των ειδών τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Πολιτισμού προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στη χρονοβόρα και σύνθετη διαδικασία που απαιτεί  η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Σπάρτης ως προς τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης στο βορειοανατολικό τμήμα του τετραγώνου που περικλείεται από τις οδούς Λυκούργου, Άγιδος, Λύσσανδρου και Μητροπολίτου Γερμανού, με τη μετονομασία από χρήση «Δικαστήριο» σε χρήση «Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Νομού Λακωνίας». 

Η διαδικασία αυτή καθυστέρησε κυρίως, εξαιτίας του εγγράφου με αριθ. πρωτ.36538/5-9-2016 του Τμήματος Ιστορικών Κέντρων Πόλεων και Παραδοσιακών οικισμών, της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που με αυτό ζητούσε να γίνουν οι διορθώσεις που ήταν απαραίτητες για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Σήμερα γνωρίζουμε, ότι οι διορθώσεις αυτές έχουν πραγματοποιηθεί από την Πολεοδομία της Σπάρτης και ήδη η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει αποστείλει το σχετικό φάκελο για έγκριση στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας για έγκριση, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Στη συνέχεια θα αποσταλεί και πάλι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για να προβεί στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ το θέμα και να κάνω και εγώ ότι μπορώ μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση ενός εμβληματικού κτηρίου για τη Σπάρτη. Είναι ελπιδοφόρο ότι οι Λάκωνες πολίτες εντός και εκτός Ελλάδος έχουν ευαισθητοποιηθεί για το θέμα  και αισιοδοξώ ότι με την προσπάθεια όλων θα καταφέρουμε να προσπελάσουμε τα εμπόδια που έχουν προκύψει.

Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε θεωρεί ότι μπορώ να συμβάλλω με οποιοδήποτε τρόπο κρίνεται σκόπιμος.
Print
«Οκτώβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2829301234
5678
2255

Συνάντηση Δαβάκη - Βερούτη με Καραμανλή

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.
Read more
91011
121314
2256

Συνάντηση με τον Κώστα Τσιάρα

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για τα θέματα που απασχολούν τον Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης αλλά και τους δικαστικούς υπαλλήλους, είχε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.
Read more
15161718
1920
2257

Παρέμβαση στη Βουλή για τα κρούσματα COVID-19 στη Λακωνία

Την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Βλαχιώτη και Νεαπόλεως, την αύξηση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ και τον καθορισμό συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων, ζήτησε με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού, χθες βράδυ στη Βουλή ,ο Θανάσης Δαβάκης.
Read more
2122
2258

Δαβάκης προς Βορίδη: Δώστε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα.

Την οικονομική ενίσχυση μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, όπως τα ελαιοτριβεία και οι τυποποιητικές μονάδες, που δεν συμπεριλήφθηκαν στις πρόσφατες Προσκλήσεις των Περιφερειών της χώρας για χρηματοδότηση με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με Ερώτησή του στη Βουλή.
Read more
232425
2627282930311
2345678
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset