Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

7 Μαρτίου 2019

Πιέζει ο Δαβάκης για το αρχοντικό Ματάλα στη Σπάρτη

Νέα Ερώτηση στη Βουλή

Πιέζει ο Δαβάκης για το αρχοντικό Ματάλα στη Σπάρτη
Νέα Ερώτηση για την αναπαλαίωση και την αποκατάσταση του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης (αρχοντικό Ματάλα) κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Στην Ερώτησή του, ο κ. Δαβάκης υπενθυμίζει ότι πριν περίπου ένα χρόνο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε απαντήσει, σε σχετική Ερώτηση που ο ίδιος είχε καταθέσει τότε, ότι εκκρεμούσε η εξεύρεση των σχετικών πόρων για την εκκίνηση των εργασιών.

Με δεδομένο ότι από τότε έχει περάσει ικανό χρονικό διάστημα και λαμβάνοντας υπ’ όψη το γεγονός ότι το κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών είναι ένα κόσμημα για την πόλη της Σπάρτης, ο κ. Δαβάκης θέτει ένα σύνολο ερωτημάτων για την πρόοδο της διαδικασίας χρηματοδότησης του εν λόγω έργου και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει ο κ. υπουργός Εθνικής Άμυνας με σκοπό την επιτάχυνσή της.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Δαβάκη:
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας
ΘΕΜΑ: Χρηματοδότηση έργου αποκατάστασης του πρώην αρχοντικού ΜΑΤΑΛΑ (ΛΑΦ Σπάρτης)


Πριν από ένα χρόνο (13.3.2018) κατέθεσα Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνική Άμυνας που αφορούσε την αποκατάσταση του αρχοντικού Ματάλα (νυν ΛΑΦ Σπάρτης). Στην απάντησή του, ο κ. υπουργός ανέφερε επί λέξει μεταξύ άλλων:

«Στο πλαίσιο προώθησης του εν λόγω έργου, εκπρόσωποι της ΔΙΔΕΑΠ συμμετείχαν σε συνάντηση µε τον Περιφερειάρχη και τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής (ΔΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που έλαβε χώρα στις 26 Ιανουαρίου 2018, στην Τρίπολη, όπου δόθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες για την χρησιμότητα και το επίπεδο ωριμότητας του υπόψη έργου και ζητήθηκε η ένταξη του σε ΕΠ της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Τέλος, η απάντηση του κ. Περιφερειάρχη ήταν να µην επιμείνουμε περαιτέρω για ένταξη του συγκεκριμένου έργου σε ΕΠ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί ο ίδιος προσωπικά επί του θέματος, για την υλοποίηση του έργου από άλλες πηγές χρηματοδότησης.
»

Με βάση το γεγονός ότι από τότε έχει περάσει ικανό χρονικό διάστημα και λαμβάνοντας υπ’ όψη το σχετικά χαμηλό κόστος του συνόλου των εργασιών (402.637 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), καθώς και την ιδιαίτερη πολιτιστική αξία του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Σπάρτης, ανακύπτουν ερωτήματα σχετικά με την πορεία της διαδικασίας εξεύρεσης πόρων για τη χρηματοδότηση του εν λόγω έργου.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου της αποκατάστασης του αρχοντικού Ματάλα (ΛΑΦ Σπάρτης);

2. Σε περίπτωση που η χρηματοδότηση του έργου βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες έγκρισης της χρηματοδότησης του;

Ο ερωτών βουλευτής
 
Αθανάσιος Π. Δαβάκης
Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.
Print
«Φεβρουάριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728
2283

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Σπάρτης

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ της Σπάρτης πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, όπου συναντήθηκε με το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το σημαντικό έργο που επιτελεί. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:
Read more
29
2284

Πρωτοβουλία για τα εσπεριδοειδή στην νέα ΚΑΠ (2021 – 2027)

Συνάντηση με εκπροσώπους των Λακώνων εσπεριδοπαραγωγών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Θανάση Δαβάκη χθες το βράδυ στις εγκαταστάσεις του «Λακωνία», με αντικείμενο τη διαμόρφωση κοινής θέσης για τα εσπεριδοειδή στη νέα ΚΑΠ. 
Read more
3031
1
2285

Η προσπάθειά μας για το αρδευτικό δίκτυο Τρινάσου συνεχίζεται

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Τρινάσου είχε το Σάββατο το βράδυ ο Θανάσης Δαβάκης, για τον περαιτέρω συντονισμό της από κοινού προσπάθειάς τους για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου. 
Read more
23
2286

Η Λακωνία σε πρώτο πλάνο στη συνάντηση Μητσοτάκη – Δαβάκη

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σήμερα το μεσημέρι ο Θανάσης Δαβάκης. Κατά τη διάρκεια αυτής, συζητήθηκαν κυρίως τα σοβαρά προβλήματα της Λακωνίας.

Read more
456
2287

Νέες μόνιμες οργανικές θέσεις για τα Νοσοκομεία της Λακωνίας

Υπεγράφησαν χθες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη νέες μόνιμες οργανικές θέσεις γιατρών που θα στελεχώσουν τα Νοσοκομεία της Λακωνίας.

Read more
7
8910
2288

Η προστασία του Δημόσιου Πανεπιστημίου από τις παραβατικές ομάδες, σημαίνει προστασία του δικαιώματος της λαϊκής οικογένειας για τη μόρφωση των παιδιών της..!

Στην ανάγκη εξορθολογισμού και εξασφάλισης συνθηκών ασφαλείας για την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων αναφέρθηκε ο Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Read more
11121314
15161718
2290

Παρέμβαση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για να ανοίξουν για εμβολιασμούς τα Κέντρα Υγείας Γυθείου και Νεαπόλης

Το αίτημα των Λακώνων πολιτών να ανοίξουν ως εμβολιαστικά κέντρα και το Κέντρο Υγείας Γυθείου και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης μετέφερε στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Read more
192021
2223242526
2293

Προτάσεις Δαβάκη για τους δασικούς χάρτες

Διαδικτυακή «σύσκεψη» πραγματοποιήθηκε πριν λίγο μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τα προβλήματα των δασικών χαρτών. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχε και ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.
Read more
2728
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset