Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

10 Απριλίου 2019

Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο καιρό πριν για τη Νοσηλευτική της Σπάρτης…

Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο καιρό πριν για τη Νοσηλευτική της Σπάρτης…
Η σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Παιδείας μεταφορά της έδρας της Νοσηλευτικής Σπάρτης στην Τρίπολη δείχνει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τον κυνικό τρόπο με τον οποίο η Ριζοσπαστική Αριστερά προσεγγίζει και διαχειρίζεται τις πολιτικές της δεσμεύσεις.

Όλοι οι Λάκωνες θυμόμαστε ότι στις 19 Οκτωβρίου 2017, ο κ. Γαβρόγλου δήλωνε δημόσια ότι βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ήταν η παραμονή της σχολής στην Σπάρτη και η λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση της. Θυμόμαστε επίσης τις υποσχέσεις του κ. υπουργού για την πραγματοποίηση ενεργειών, σε συνδυασμό με το υπουργείο Υγείας, προς την κατεύθυνση της σύστασης Πανεπιστημιακής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, καθώς και τις δεσμεύσεις του για προμήθεια εκπαιδευτικού εξοπλισμού.

Σε σχετικές δεσμεύσεις είχε προβεί ο κ. Γαβρόγλου και στις 16 Νοεμβρίου 2018, όταν μετά από μεγάλη καθυστέρηση και πολλές αναβολές, τελικά ήρθε να συζητήσουμε στη Βουλή την Επίκαιρη Ερώτηση που του είχα καταθέσει ήδη από τον Αύγουστο 2018. Συγκεκριμένα, ο κ. υπουργός είχε αναφέρει στη συζήτηση εκείνη ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία δραματική ενέργεια πριν εξαντληθούν οι δυνατότητες αναβάθμισης της Νοσηλευτικής στον τόπο που ήδη βρίσκεται, υλοποιώντας παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο της Σπάρτης.

Οι Λάκωνες θυμόμαστε επίσης το σχετικό ανακοινωθέν της 16ης Αυγούστου 2018 της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η ύπαρξη ενδογενών προβλημάτων που είναι γνωστά σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και τοπική κοινωνία δεν θα επιτραπεί να τορπιλίσουν την ύπαρξη, λειτουργία και αναβάθμιση της σχολής στη Σπάρτη».

Το ερώτημα που ανακύπτει, συνεπώς, είναι απλό: Τι συνέβη από τον Οκτώβριο του 2017 έως σήμερα και οδήγησε τον κ. Γαβρόγλου και τους τοπικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν ότι η απομάκρυνση της Νοσηλευτικής από τη Σπάρτη είναι μέρος μίας πολιτικής αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό μας;

Στην επικείμενη ψηφοφορία του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή όλοι θα κριθούμε από την ψήφο μας. Καλώ έστω και τώρα, λίγα 24ωρα πριν τη συζήτηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, τον κ. Γαβρόγλου να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις που καρατομούν και υποβαθμίζουν την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη Λακωνία.
Print
«Ιούνιος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
31
2332

Συναντήσεις Δαβάκη – Τριχείλη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τα αιολικά πάρκα

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, τον αρμόδιο Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά και τη Γενική Γραμματέα Αλεξάνδρα Σδούκου, είχαν την Τρίτη 25 Μαΐου ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, σχετικά με τα αιολικά πάρκα στην περιοχή του πρώην Δήμου Βοιών.

Read more
1
2333

Λύθηκε το πρόβλημα της συνδεδεμένης στο γάλα

Σχετικά με τη λύση που ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδωσε στο πρόβλημα που είχε ανακύψει στη συνδεδεμένη ενίσχυση στο γάλα, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

Read more
2
2334

Επανέρχεται η ομαλότητα στη διακυβέρνηση και τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την ανάγκη να επανέλθει η ομαλότητα στη διακυβέρνηση και τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπογράμμισε στην ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Read more
3
2335

Επαφές για τα ιδιοκτησιακά προβλήματα στη Σκάλα

Συνάντηση με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ) Λακωνίας, είχε ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, με θέμα τις αγωγές που έχει καταθέσει το Δημόσιο κατά πολιτών στην περιοχή της Σκάλας. Σχετικά με αυτήν τη συνάντηση, ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Read more
4
2336

Με τον Βασίλη Κοντοζαμάνη στα Νοσοκομεία της Λακωνίας

Τον Αν. Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη συνόδεψε στις διαδοχικές επισκέψεις που πραγματοποίησε σήμερα στα Νοσοκομεία της Λακωνίας ο Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος δήλωσε σχετικά:

Read more
56
789
2337

Συνάντηση Οικονόμου – Δαβάκη για το Αρδευτικό Δίκτυο Τρινάσου

Συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου, στο γραφείο του, είχε χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Ο λόγος της συνάντησης αυτής ήταν η επίσπευση της διαδικασίας εκπόνησης της μελέτης του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου. Μετά τη συνάντηση, ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

Read more
10111213
141516
3339

Παρέμβαση στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας για την Αγία Σοφία

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), που γίνεται στο Βελιγράδι, έλαβε τον λόγο και ο βουλευτής Λακωνίας και μέλος της ΔΣΟ Θανάσης Δαβάκης.

Read more
17
3340

Συνάντηση Λιβανού – Δαβάκη για τα αγροτικά θέματα της Λακωνίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, είχε σήμερα το μεσημέρι ο Θανάσης Δαβάκης και του έθεσε ένα σύνολο θεμάτων που αφορούν στους παραγωγούς της Λακωνίας.
Read more
181920
21222324252627
2829301234
567891011
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset