Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

22 Ιουνίου 2020

Τί απάντησα στον Ν. Κρητικό για το ΤΕΦΑΑ...

Απαντητική επιστολή στον Ν. Κρητικό

Τί απάντησα στον Ν. Κρητικό για το ΤΕΦΑΑ...

Πρόσφατα έλαβα επιστολή από τον συνάδελφο Νεοκλή Κρητικό, στην οποία με καλεί σε συμπόρευση, στην προσπάθεια να ιδρυθεί ΤΕΦΑΑ KAI στη Σπάρτη. Δείτε την απάντησή μου...

Αγαπητέ συνάδελφε,

Διάβασα με ενδιαφέρον την επιστολή σου, σχετικά με την πρόταση ίδρυσης ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη.

Έχοντας διεκδικήσει την υπόθεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας, από κοινού με όλους τους κατά καιρούς θεσμικούς φορείς της Λακωνίας, η αποδοχή οποιασδήποτε πρόσκλησης για συμπόρευση είναι για εμένα αυτονόητη.

Η πρόσκλησή σου όμως αυτή, έρχεται σε συνέχεια ενός συνόλου ατομικών ενεργειών εκ μέρους σου, για τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχω καμία ενημέρωση πέραν των δελτίων τύπου που έχεις δημοσιεύσει και των αναρτήσεών σου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Θα περίμενα, συνεπώς, πριν από το δημόσιο «προσκλητήριο» να είχε προηγηθεί μία κατ’ ιδίαν ενημέρωση για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, εδώ και δύο μήνες, προκειμένου – συντονισμένα και χωρίς υψηλούς τόνους δημοσιότητας – να χαράξουμε μαζί μία στρατηγική για τον επιδιωκόμενο στόχο, σε εναρμονισμό με τις υπόλοιπες επιδιώξεις μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λακωνία, όπως η επιστροφή της Νοσηλευτικής και η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων τμημάτων.

Και αυτό το λέω, αγαπητέ Νεοκλή, επειδή, όπως και εσύ γνωρίζεις, η ίδρυση ενός νέου πανεπιστημιακού τμήματος είναι μία σύνθετη υπόθεση, η οποία περνάει μέσα από το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και από κεντρικές δομές όπως η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Συνεπώς, το θέμα δεν μπορεί να προχωρήσει μέσω δελτίων τύπου και δημοσίων εκκλήσεων και προσκλήσεων. Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια και πίεση σε κεντρικό επίπεδο, επί πραγματικών δεδομένων και αναλυτικών προτάσεων.

Σε περιμένω, συνεπώς, με χαρά στο γραφείο μου, τόσο εσένα όσο και τον καθηγητή κ. Γεώργιο Κυπραίο, που απ’ ό,τι θυμάμαι σε τηλεοπτική συνέντευξη ήταν ο βασικός εισηγητής της ιδέας από ακαδημαϊκής πλευράς, να με ενημερώσετε αναλυτικά σχετικά με τις λεπτομέρειες της πρότασης, αλλά και για τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα ενεργειών σου, όπως:

·         Ποια ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας, κ. Νίκης Κεραμέως, στην από 27 Απριλίου κατατεθείσα Ερώτησή σου;

·         Ποια ήταν η απάντηση της κ. Κεραμέως και στην από 13 Μαΐου επιστολή που – σύμφωνα με σχετική ανάρτησή σου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – της απέστειλες;

·         Τι σου απάντησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Κατσής, στη σχετική επιστολή που του έδωσες – σύμφωνα με σχετική ανάρτησή σου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – στις 14 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Σπάρτης με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου;

·         Σε ποια συμπεράσματα κατέληξε η επίσκεψή σου στον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Βασίλη Διγαλάκη, στις 5 Ιουνίου, όπως είδαμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;

Αγαπητέ συνάδελφε,

Είναι δεδομένη η αγάπη όλων για τον τόπο μας, όπως επίσης και η ανάγκη μας να προσφέρουμε όλο και περισσότερα σε αυτόν. Η εμπειρία, όμως, τόσων ετών μου έχει διδάξει, ότι τα αιτήματα, όσο δίκαια και να είναι, προσκρούουν πολλές φορές στις συμπληγάδες των διαδικασιών και της πραγματικότητας. Εκεί, ακριβώς, είναι ο ρόλος ο δικός μας: πρέπει εκτός από την αποφυγή της βιασύνης, να είμαστε οργανωμένοι, συντονισμένοι, στοχοπροσηλωμένοι, να μην αποκλείουμε άλλους φορείς, και να έχουμε θεμελιώσει και στοιχειοθετήσει πλήρως και προσεκτικά το κάθε αίτημά μας.

Οι Λάκωνες πολίτες περιμένουν από εμάς αποτελέσματα. Θα σε παρακαλούσα, λοιπόν, αντί της δημόσιας ανταλλαγής επιστολών και αναρτήσεων, που δε βοηθούν στην παρούσα φάση, να συνεργαστούμε εκ του σύνεγγυς και οι τρεις Λάκωνες βουλευτές για το σημαντικό αυτό θέμα.

Με εκτίμηση,

 

Θανάσης Π.Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας

 

 

Print
«Σεπτέμβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
31
2246

Συνάντηση με την Εύη Παπαγεωργίου

Επισκέφθηκα πρόσφατα τη νέα Διοικητή του Νοσοκομείου της Σπάρτης, Εύη Παπαγεωργίου, για να την καλωσορίσω και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Η Εύη δεν είναι καινούργια. Διοίκησε το Νοσοκομείο μας και κατά την περίοδο 2013-2017, με ουσιαστικά αποτελέσματα, σαφές αποτύπωμα και το γνωρίζει καλά!
Read more
12
2247

Η πρωτοβουλία μου για το αεροδρόμιο της Σπάρτης συνεχίζεται

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη σχετικά με την προοπτική του αεροδρομίου της Σπάρτης. 
Read more
34
2248

Στον Προέδρο της ΡΑΕ για το φυσικό αέριο

Με σκοπό να ενημερωθεί από τη νέα διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), για το πότε και πώς θα επεκταθεί το φυσικό αέριο σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στη Σπάρτη, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε χθες το πρωί με τον νέο Πρόεδρο της Αρχής, Αθανάσιο Δαγούμα.
Read more
56
789
2249

Η κυβέρνηση ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ο Πρόεδρός της, βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:
Read more
10
2250

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Με αντικείμενο τα θέματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, παράγοντα κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη της Λακωνίας, ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.
Read more
11
2251

Συνάντηση Σκρέκα - Δαβάκη - ΤΟΕΒ Τρινάσου για το αρδευτικό δίκτυο

Συνάντηση εργασίας είχε χθες το μεσημέρι, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία και εξέλιξη του έργου εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, που λόγω αρμοδιότητας χειρίζεται ο υφυπουργός. Τον Θανάση Δαβάκη συνόδευε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Λαδάς, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Τσιμπίδης, και τα μέλη του Δ&Sigma
Read more
1213
14151617
2252

Συνομιλία με τον Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή για το θέμα του Αστέρα Βλαχιώτη

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, στη σύντομη συζήτηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στη Βουλή, για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της Super League 2 και της Football League, ένα αίτημα που αφορά και τον Αστέρα Βλαχιώτη, ο οποίος θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες:
Read more
181920
21222324252627
2829301234
567891011
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset