Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

22 Ιουνίου 2020

Τί απάντησα στον Ν. Κρητικό για το ΤΕΦΑΑ...

Απαντητική επιστολή στον Ν. Κρητικό

Τί απάντησα στον Ν. Κρητικό για το ΤΕΦΑΑ...

Πρόσφατα έλαβα επιστολή από τον συνάδελφο Νεοκλή Κρητικό, στην οποία με καλεί σε συμπόρευση, στην προσπάθεια να ιδρυθεί ΤΕΦΑΑ KAI στη Σπάρτη. Δείτε την απάντησή μου...

Αγαπητέ συνάδελφε,

Διάβασα με ενδιαφέρον την επιστολή σου, σχετικά με την πρόταση ίδρυσης ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη.

Έχοντας διεκδικήσει την υπόθεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας, από κοινού με όλους τους κατά καιρούς θεσμικούς φορείς της Λακωνίας, η αποδοχή οποιασδήποτε πρόσκλησης για συμπόρευση είναι για εμένα αυτονόητη.

Η πρόσκλησή σου όμως αυτή, έρχεται σε συνέχεια ενός συνόλου ατομικών ενεργειών εκ μέρους σου, για τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχω καμία ενημέρωση πέραν των δελτίων τύπου που έχεις δημοσιεύσει και των αναρτήσεών σου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Θα περίμενα, συνεπώς, πριν από το δημόσιο «προσκλητήριο» να είχε προηγηθεί μία κατ’ ιδίαν ενημέρωση για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, εδώ και δύο μήνες, προκειμένου – συντονισμένα και χωρίς υψηλούς τόνους δημοσιότητας – να χαράξουμε μαζί μία στρατηγική για τον επιδιωκόμενο στόχο, σε εναρμονισμό με τις υπόλοιπες επιδιώξεις μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λακωνία, όπως η επιστροφή της Νοσηλευτικής και η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων τμημάτων.

Και αυτό το λέω, αγαπητέ Νεοκλή, επειδή, όπως και εσύ γνωρίζεις, η ίδρυση ενός νέου πανεπιστημιακού τμήματος είναι μία σύνθετη υπόθεση, η οποία περνάει μέσα από το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και από κεντρικές δομές όπως η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Συνεπώς, το θέμα δεν μπορεί να προχωρήσει μέσω δελτίων τύπου και δημοσίων εκκλήσεων και προσκλήσεων. Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια και πίεση σε κεντρικό επίπεδο, επί πραγματικών δεδομένων και αναλυτικών προτάσεων.

Σε περιμένω, συνεπώς, με χαρά στο γραφείο μου, τόσο εσένα όσο και τον καθηγητή κ. Γεώργιο Κυπραίο, που απ’ ό,τι θυμάμαι σε τηλεοπτική συνέντευξη ήταν ο βασικός εισηγητής της ιδέας από ακαδημαϊκής πλευράς, να με ενημερώσετε αναλυτικά σχετικά με τις λεπτομέρειες της πρότασης, αλλά και για τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα ενεργειών σου, όπως:

·         Ποια ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας, κ. Νίκης Κεραμέως, στην από 27 Απριλίου κατατεθείσα Ερώτησή σου;

·         Ποια ήταν η απάντηση της κ. Κεραμέως και στην από 13 Μαΐου επιστολή που – σύμφωνα με σχετική ανάρτησή σου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – της απέστειλες;

·         Τι σου απάντησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Κατσής, στη σχετική επιστολή που του έδωσες – σύμφωνα με σχετική ανάρτησή σου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – στις 14 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Σπάρτης με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου;

·         Σε ποια συμπεράσματα κατέληξε η επίσκεψή σου στον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Βασίλη Διγαλάκη, στις 5 Ιουνίου, όπως είδαμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;

Αγαπητέ συνάδελφε,

Είναι δεδομένη η αγάπη όλων για τον τόπο μας, όπως επίσης και η ανάγκη μας να προσφέρουμε όλο και περισσότερα σε αυτόν. Η εμπειρία, όμως, τόσων ετών μου έχει διδάξει, ότι τα αιτήματα, όσο δίκαια και να είναι, προσκρούουν πολλές φορές στις συμπληγάδες των διαδικασιών και της πραγματικότητας. Εκεί, ακριβώς, είναι ο ρόλος ο δικός μας: πρέπει εκτός από την αποφυγή της βιασύνης, να είμαστε οργανωμένοι, συντονισμένοι, στοχοπροσηλωμένοι, να μην αποκλείουμε άλλους φορείς, και να έχουμε θεμελιώσει και στοιχειοθετήσει πλήρως και προσεκτικά το κάθε αίτημά μας.

Οι Λάκωνες πολίτες περιμένουν από εμάς αποτελέσματα. Θα σε παρακαλούσα, λοιπόν, αντί της δημόσιας ανταλλαγής επιστολών και αναρτήσεων, που δε βοηθούν στην παρούσα φάση, να συνεργαστούμε εκ του σύνεγγυς και οι τρεις Λάκωνες βουλευτές για το σημαντικό αυτό θέμα.

Με εκτίμηση,

 

Θανάσης Π.Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας

 

 

Print
«Ιανουάριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031
2277

Στο Ειδικό Σχολείο Σπάρτης ο Δαβάκης

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο της Σπάρτης, στο Συκαράκι, πραγματοποίησε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Σκοπός της ήταν η συνεργασία με τη διευθύντρια, Σοφία Παινέση, στο πλαίσιο της προσπάθειας μετεγκατάστασης του Σχολείου σε καταλληλότερο χώρο.
Read more
123
45678910
1112
2278

Εμβολιασμοί KAI στα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας

Επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχε πριν λίγο ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης για το θέμα των εμβολιασμών των πολιτών ΚΑΙ στα Κέντρα Υγείας. Μετά την επικοινωνία αυτή, ο Λάκωνας βουλευτής ανέφερε:
Read more
131415
2279

Ιστορική στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας η απόκτηση των Rafale

Ως μία «δυνατή, ταχεία και μακροπρόθεσμη ένεση ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο πεδίο της αεροπορικής κυριαρχίας» χαρακτήρισε την απόκτηση από τη χώρα μας των αεροσκαφών Rafale, ο βουλευτής Λακωνίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες το απόγευμα στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Read more
16
2280

Συνάντηση για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών Λακωνίας

Συνάντηση με την Προϊσταμένη του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών (πρώην ΟΑΕΕ) στη Σπάρτη, κ. Νότα Κοντογιάννη, είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με σκοπό την ενημέρωσή του για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσία.

Read more
17
18192021222324
25262728293031
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset