Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

24 Νοεμβρίου 2016

Παράλληλη στήριξη μαθητών με ειδικές ανάγκες

Ερώτηση στη Βουλή

Παράλληλη στήριξη μαθητών με ειδικές ανάγκες

 

Τα χιλιάδες κενά στην παράλληλη στήριξη μαθητών με ειδικές ανάγκες

στη βουλή από το Θανάση Δαβάκη

 

 

Ένα «καυτό» ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες με παιδιά που χρήζουν παράλληλης στήριξης στο σχολείο, αναδεικνύει με Ερώτηση του στη βουλή ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης στην Ερώτηση του προς τον νέο Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου κάνει λόγο για χιλιάδες κενά θέσεων παράλληλης στήριξης στήν  εκπαίδευση τών παιδιών με αυτισμό ή άλλες αναπηρίες στα δημόσια σχολεία, με τους γονείς να εξαναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι τα έξοδα για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Η Ερώτηση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:

Χωρίς την απαιτούμενη «παράλληλη στήριξη» βρίσκονται τρεις μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς περίπου 3.700 παιδιά με αυτισμό, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και εξαγγελίες του μέχρι πρότινος Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη.

Το γεγονός αυτό άλλωστε ανέδειξε πρόσφατα και σε πρόσφατο δημοσίευμα της η Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ,φιλοξενώντας μαρτυρίες γονέων που αποκαλύπτουν ότι αναγκάζονται οι ίδιοι να καλύπτουν τα έξοδα για την μισθοδοσία του εξειδικευμένου εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής, ο οποίος συνοδεύει τα παιδιά στο σχολείο, όπως απαιτούν οι σύγχρονες μέθοδοι εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετικά στοιχεία που προκύπτουν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας υπάρχουν περίπου 5.500 διαγνωσμένες περιπτώσεις παιδιών, διαφόρων ηλικιών, που χρειάζονται εκπαιδευτικό στο πλαίσιο της παράλληλης στήριξης, αλλά έως τώρα το Υπουργείο Παιδείας έχει καλύψει μόνο 1.800 περιπτώσεις. Ας σημειωθεί δε, ότι υπάρχουν φόβοι για ύπαρξη μεγαλύτερων κενών στην παράλληλη στήριξη τα επόμενα έτη, με την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ, από το οποίο χρηματοδοτείται ως τώρα, με αποτέλεσμα και στην περίπτωση της παράλληλης στήριξης μαθητών με ειδικές ανάγκες να έχουμε την ίδια άσχημη εικόνα με τα χιλιάδες παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών λόγω μειωμένων κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, την ίδια άσχημη εικόνα εμφανίζουν πανελλαδικά και τα διάφορα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ) που είναι καθ ύλην αρμόδια για την ταυτοποίηση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών και στα οποία εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού συσσωρεύονται χιλιάδες αιτήσεις.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ συνεπώς ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποιος σχεδιασμός υπάρχει από το Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των κενών θέσεων παράλληλης στήριξης στη δημόσια εκπαίδευση, για παιδιά με αυτισμό ή άλλες παθήσεις και αναπηρίες ;

2. Πόσα είναι τα κενά σε προσωπικό στα κατά τόπους ΚΕΔΔΥ που είναι αρμόδια στην ταυτοποίηση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών και ποιος ο σχεδιασμός για την κάλυψη τους με το απαιτούμενο ειδικό επιστημονικό προσωπικό ;


Ο Ερωτών βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

Print
«Σεπτέμβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
31
2246

Συνάντηση με την Εύη Παπαγεωργίου

Επισκέφθηκα πρόσφατα τη νέα Διοικητή του Νοσοκομείου της Σπάρτης, Εύη Παπαγεωργίου, για να την καλωσορίσω και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Η Εύη δεν είναι καινούργια. Διοίκησε το Νοσοκομείο μας και κατά την περίοδο 2013-2017, με ουσιαστικά αποτελέσματα, σαφές αποτύπωμα και το γνωρίζει καλά!
Read more
12
2247

Η πρωτοβουλία μου για το αεροδρόμιο της Σπάρτης συνεχίζεται

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη σχετικά με την προοπτική του αεροδρομίου της Σπάρτης. 
Read more
34
2248

Στον Προέδρο της ΡΑΕ για το φυσικό αέριο

Με σκοπό να ενημερωθεί από τη νέα διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), για το πότε και πώς θα επεκταθεί το φυσικό αέριο σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στη Σπάρτη, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε χθες το πρωί με τον νέο Πρόεδρο της Αρχής, Αθανάσιο Δαγούμα.
Read more
56
789
2249

Η κυβέρνηση ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ο Πρόεδρός της, βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:
Read more
10
2250

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Με αντικείμενο τα θέματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, παράγοντα κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη της Λακωνίας, ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.
Read more
11
2251

Συνάντηση Σκρέκα - Δαβάκη - ΤΟΕΒ Τρινάσου για το αρδευτικό δίκτυο

Συνάντηση εργασίας είχε χθες το μεσημέρι, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία και εξέλιξη του έργου εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, που λόγω αρμοδιότητας χειρίζεται ο υφυπουργός. Τον Θανάση Δαβάκη συνόδευε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Λαδάς, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Τσιμπίδης, και τα μέλη του Δ&Sigma
Read more
1213
14151617
2252

Συνομιλία με τον Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή για το θέμα του Αστέρα Βλαχιώτη

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, στη σύντομη συζήτηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στη Βουλή, για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της Super League 2 και της Football League, ένα αίτημα που αφορά και τον Αστέρα Βλαχιώτη, ο οποίος θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες:
Read more
181920
21222324252627
2829301234
567891011
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset