Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

11 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση Σκρέκα - Δαβάκη - ΤΟΕΒ Τρινάσου για το αρδευτικό δίκτυο

Συνάντηση Σκρέκα - Δαβάκη - ΤΟΕΒ Τρινάσου για το αρδευτικό δίκτυο
Συνάντηση εργασίας είχε χθες το μεσημέρι, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία και εξέλιξη του έργου εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, που λόγω αρμοδιότητας χειρίζεται ο υφυπουργός. Τον Θανάση Δαβάκη συνόδευε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Λαδάς, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Τσιμπίδης, και τα μέλη του ΔΣ, Γιώργος Μπουφίδης και Παναγιώτης Κούτουλας.

Όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, με την αντικατάσταση των υπαρχόντων επενδυμένων διωρύγων από κλειστούς αγωγούς υπό πίεση, σε συνολική έκταση περίπου 20.500 στρεμμάτων.

Ο υφυπουργός, αφού έκανε περιγραφή της μέχρι τώρα πορείας του έργου, διαβεβαίωσε τους παρισταμένους για τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας, αφού ολοκληρωθεί η μελέτη του, να ενταχθεί αυτό σε ασφαλές χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΑΑΤ, έχει ολοκληρωθεί η υδραυλική προμελέτη και το έργο βρίσκεται στο στάδιο των περιβαλλοντικών όρων. Τους προσεχείς μήνες θα υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τα χρονοδιαγράμματα της μελέτης, καθώς και για το θέμα της ένταξης του έργου σε ένα από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Στο τέλος της συνάντησης, τόσο ο Θανάσης Δαβάκης, όσο και ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΤΟΕΒ Τρινάσου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, γιατί τους παρεσχέθη – με τον πιο άμεσο και σαφή τρόπο – μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη ενημέρωση, για ένα χρονίζον πέραν της δωδεκαετίας, ζωτικής σημασίας έργο, για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ευρώτα. 

Ο Θανάσης Δαβάκης διαβεβαίωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Τρινάσου ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου, ευρισκόμενος σε συνεχή επαφή μαζί του.
Print
«Ιανουάριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031
2277

Στο Ειδικό Σχολείο Σπάρτης ο Δαβάκης

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο της Σπάρτης, στο Συκαράκι, πραγματοποίησε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Σκοπός της ήταν η συνεργασία με τη διευθύντρια, Σοφία Παινέση, στο πλαίσιο της προσπάθειας μετεγκατάστασης του Σχολείου σε καταλληλότερο χώρο.
Read more
123
45678910
1112
2278

Εμβολιασμοί KAI στα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας

Επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχε πριν λίγο ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης για το θέμα των εμβολιασμών των πολιτών ΚΑΙ στα Κέντρα Υγείας. Μετά την επικοινωνία αυτή, ο Λάκωνας βουλευτής ανέφερε:
Read more
131415
2279

Ιστορική στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας η απόκτηση των Rafale

Ως μία «δυνατή, ταχεία και μακροπρόθεσμη ένεση ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο πεδίο της αεροπορικής κυριαρχίας» χαρακτήρισε την απόκτηση από τη χώρα μας των αεροσκαφών Rafale, ο βουλευτής Λακωνίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες το απόγευμα στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Read more
16
2280

Συνάντηση για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών Λακωνίας

Συνάντηση με την Προϊσταμένη του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών (πρώην ΟΑΕΕ) στη Σπάρτη, κ. Νότα Κοντογιάννη, είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με σκοπό την ενημέρωσή του για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσία.

Read more
17
1819
2281

Ιστορική η επέκταση των δυτικών χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια

Ιστορική χαρακτήρισε την επέκταση των δυτικών χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.
Read more
2021222324
25262728293031
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset