Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

5 Δεκεμβρίου 2020

Επίσκεψη Διοικητή ΥΠΑ και Δαβάκη στο αεροδρόμιο της Σπάρτης

Επίσκεψη Διοικητή ΥΠΑ και Δαβάκη στο αεροδρόμιο της Σπάρτης
Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης σχετικά με την προοπτική του αεροδρομίου της Σπάρτης, σήμερα ο Διοικητής της ΥΠΑ, πτέραρχος Γ. Δριτσάκος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Λάκωνα βουλευτή, βρέθηκε στο αεροδρόμιο. Στην επίσκεψη ήταν παρών ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας με συνεργάτες του, ο αρχιτέκτονας και πιλότος Σπύρος Τζινιέρης και ο βετεράνος αεροπόρος καθηγητής Νίκωνας Οικονομάκης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αυτοψία του αεροδρομίου εκ μέρους του Διοικητή της ΥΠΑ και η αξιολόγηση της κατάστασής του για την περαιτέρω αξιοποίησή του.
 
Μετά την επίσκεψη αυτή, ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:
 
Όπως είχαμε συμφωνήσει στην τελευταία συνάντησή μας, ο Διοικητής της ΥΠΑ Γιώργος Δριτσάκος, επισκέφθηκε σήμερα το αεροδρόμιο της Σπάρτης για να κάνει γενική εκτίμηση της κατάστασής του και την προοπτική που αυτό μπορεί να έχει για το μέλλον.
 
Η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Σπάρτης είναι μία υπόθεση στην οποία έχω εμπλακεί στο παρελθόν από τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και είχαμε επιτύχει το Σεπτέμβριο του 2013 την εκμίσθωσή του από την τότε Δημοτική Αρχή με όρους που εξασφάλιζαν το δημόσιο συμφέρον και ταυτόχρονα έδιναν τη δυνατότητα στο Δήμο να λειτουργήσει το αεροδρόμιο με αναπτυξιακές προοπτικές για τον τόπο μας. Για λόγους που δεν είναι της παρούσης, η προσπάθεια εκείνη δεν τελεσφόρησε.
 
Σήμερα επανερχόμαστε. Σε μία περίοδο δύσκολη για τον κλάδο των αερομεταφορών και της αεροπλοΐας, διερευνούμε τις δυνατότητες αξιοποίησής του με κάθε τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώσαμε ότι ο αεροδιάδρομος μήκους περίπου 1200 μέτρων βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, γεγονός που σημαίνει ότι μετά από μία σειρά παρεμβάσεων το αεροδρόμιο μπορεί να έχει προοπτική επαναλειτουργίας ως πεδίο προσγείωσης μικρών αεροσκαφών. Για αυτό συμφωνήθηκε να προωθηθεί αίτημα του Δήμου της Σπάρτης προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο οποίο θα ζητά την επαναλειτουργία του αεροδρομίου, αφού γίνουν εκ μέρους του όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που τα τεχνικά κλιμάκια της ΥΠΑ θα υποδείξουν. 

 
Πρέπει να ευχαριστήσω τον Διοικητή, πτέραρχο Γ. Δριτσάκο, για τη διάθεσή του να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια με την αποδεδειγμένη εμπειρία του, αλλά και το Δήμαρχο της Σπάρτης που με ενθουσιασμό την έχει αγκαλιάσει, ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα...
Print
«Ιανουάριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031
2277

Στο Ειδικό Σχολείο Σπάρτης ο Δαβάκης

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο της Σπάρτης, στο Συκαράκι, πραγματοποίησε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Σκοπός της ήταν η συνεργασία με τη διευθύντρια, Σοφία Παινέση, στο πλαίσιο της προσπάθειας μετεγκατάστασης του Σχολείου σε καταλληλότερο χώρο.
Read more
123
45678910
1112
2278

Εμβολιασμοί KAI στα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας

Επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχε πριν λίγο ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης για το θέμα των εμβολιασμών των πολιτών ΚΑΙ στα Κέντρα Υγείας. Μετά την επικοινωνία αυτή, ο Λάκωνας βουλευτής ανέφερε:
Read more
131415
2279

Ιστορική στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας η απόκτηση των Rafale

Ως μία «δυνατή, ταχεία και μακροπρόθεσμη ένεση ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο πεδίο της αεροπορικής κυριαρχίας» χαρακτήρισε την απόκτηση από τη χώρα μας των αεροσκαφών Rafale, ο βουλευτής Λακωνίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες το απόγευμα στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Read more
16
2280

Συνάντηση για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών Λακωνίας

Συνάντηση με την Προϊσταμένη του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών (πρώην ΟΑΕΕ) στη Σπάρτη, κ. Νότα Κοντογιάννη, είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με σκοπό την ενημέρωσή του για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσία.

Read more
17
1819
2281

Ιστορική η επέκταση των δυτικών χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια

Ιστορική χαρακτήρισε την επέκταση των δυτικών χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.
Read more
202122
2282

Γιατί αρνείται η Νοσηλευτική να απαντήσει αναλυτικά για την πρόταση συνεργασίας του Ιδρύματος Νιάρχου;

Ερωτήματα για την άρνηση του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να δώσει τεκμηριωμένες και αναλυτικές απαντήσεις σχετικά με την απόφασή του να απορρίψει την πρόταση του Ιδρύματος Νιάρχου (ΙΣΝ) για συνεργασία με το νέο Νοσοκομείο που αυτό κατασκευάζει στην Σπάρτη, έθεσε προς τον νέο υφυπουργό Παιδείας αρμόδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Άγγελο Συρίγο, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης σχετικής Ερώτησής του, στη &a
Read more
2324
25262728293031
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset