Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

13 Ιανουαρίου 2017

Δράσεις του ΕΣΠΑ για τους Νέους Επιστήμονες

Ερώτηση στη Βουλή

Δράσεις του ΕΣΠΑ για τους Νέους Επιστήμονες

13/1/2017


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

         

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε η ανακοίνωση του προσωρινού καταλόγου των δυνητικών δικαιούχων της Δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και αυτό διότι από τις 16.193 αιτήσεις χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων  εγκρίθηκαν μόλις 2.444, αφού εξαντλήθηκε η χρηματοδότηση.


Τα επιχειρηματικά σχέδια που προτάθηκαν αφορούσαν άνεργους πτυχιούχους που επιθυμούσαν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και που αν εγκρίνονταν θα έδιναν διέξοδο σε πολλούς νέους ανθρώπους. Ο μεγάλος αριθμός των προτάσεων που κατατέθηκαν αποδεικνύει τη θέληση των νέων επιστημόνων να παραμείνουν στη χώρα τους και να αγωνιστούν, γι’ αυτό και η Πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα, σε μια περίοδο όπου το brain drain και γενικότερα η φυγή του ανθρώπινου κεφαλαίου έχει εξελιχθεί σε μάστιγα.


 Η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να επαναπροκηρύξει τη Δράση αυτή, ως άκρως επιτυχημένη, είναι μεν ένα θετικό βήμα, όμως αναγκαστικά θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι θα επιβαρυνθούν με νέα έξοδα υποβολής των σχεδίων τους.

 Μια λύση που θα είχε άμεσο θετικό αντίκτυπο είναι να διατεθούν τώρα τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί για τη δεύτερη πρόσκληση υποβολής της συγκεκριμένης Δράσης, ώστε  να μπορέσουν να ενταχθούν περισσότερα επενδυτικά σχέδια.


Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία τους νέες επιχειρήσεις, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες ανέργους για πρόσβαση στην αγορά εργασίας και μια προοπτική για το μέλλον.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.  Ποιος είναι ο αριθμός των επιχειρηματικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Δράσης  για το Νομό Λακωνίας  και πόσα από αυτά ενεκρίθησαν;

2.  Πότε αναμένεται  να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των τελικών δικαιούχων;

3.  Προτίθεστε να αυξήσετε τον προϋπολογισμό της προκήρυξης, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν περισσότερα επενδυτικά σχέδια;

4.  Προτίθεστε να επαναπροκηρύξετε τη συγκεκριμένη Δράση και αν ναι, πότε και με τι ύψος δημόσιας δαπάνης;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

 

Print
 
«Νοέμβριος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
456
1202

Ένα καλό νέο!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, υπέγραψε χθες την έγκριση πίστωσης 265.000 ευρώ για εργασίες στο Δικαστικό Μέγαρο της Σπάρτης. Καιρός τώρα να κοιτάξουμε και απέναντι για την αποκατάσταση του παλαιού Πρωτοδικείου...
Read more
7
1203

Με πρωτοβουλία Δαβάκη συνάντηση Βρούτση με στελέχη των Λακωνικών συνεταιρισμών εσπεριδοειδών

Συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας, κύριος Γιάννης Βρούτσης, με εκπροσώπους των Λακώνων παραγωγών εσπεριδοειδών, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη.
Read more
8910
11
1204

Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση: Ως ρεσιτάλ υποκρισίας τις χαρακτηρίζει ο Δαβάκης!

Με ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ – του κόμματος που πήρε τη Νοσηλευτική Σχολή από τη Σπάρτη – κατηγορούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την απόφασή της να αναστείλει τη λειτουργία 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μεταξύ των οποίων και τριών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Read more
12131415
1205

Επικυρώνεται και νομοθετικά η μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχου για τον τόπο μας!

Τις ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) εξέφρασε χθες από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της επικύρωσης της προσφοράς του Ιδρύματος για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Σπάρτης.
Read more
1617
18192021222324
2526272829301
2345678




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset