Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

8 Δεκεμβρίου 2016

Διευκρινήσεις για τις Αλλαγές στις Συντάξεις του ΟΓΑ από το Νόμο Κατρούγκαλου

Ερώτηση στη Βουλή

Διευκρινήσεις για τις Αλλαγές στις Συντάξεις του ΟΓΑ από το Νόμο Κατρούγκαλου

ΕΡΩΤΗΣΗ 

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ  ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η ψήφιση του Ν4387/2016 για το ασφαλιστικό προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο μεγάλα προβλήματα στην απονομή των συντάξεων και γενικότερα στην λειτουργία των Ασφαλιστικών Ταμείων. 

Συγκεκριμένα, στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) μετά  την ψήφιση του ανωτέρω Νόμου δημιουργήθηκαν προβλήματα στην απονομή των συντάξεων όσων γεννήθηκαν το 1949, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή τους.

Ειδικότερα μέχρι και σήμερα εκκρεμεί η πληρωμή εκατοντάδων αιτήσεων συνταξιοδότησης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων του ΟΓΑ για να καταβληθούν οι συντάξεις αυτές όσο το δυνατόν συντομότερα.

Εξάλλου στο τέλος του χρόνου θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης για τους γεννηθέντες το 1950. Ωστόσο μέχρι σήμερα καμία οδηγία εκ μέρους του Υπουργείου δεν έχει δοθεί για το πώς θα εφαρμοστεί το νέο καθεστώς συνταξιοδότησης των αγροτών, την στιγμή μάλιστα που έχει ήδη ξεκινήσει με πολλά εμπόδια και η διαδικασία της «μεταφοράς» του ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ.

Τέλος, έντονη ανησυχία στον αγροτικό κόσμο έχει προκαλέσει η κατάργηση του ΟΓΑ αλλά κυρίως η επιμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας να εφαρμοστεί και στους αγρότες το άρθρο 20 του ανωτέρω Νόμου, που αφορά στην απασχόληση των συνταξιούχων, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί πως, σε ποιους και από πότε θα εφαρμοστεί και χωρίς να λαμβάνει υπόψιν την ιδιαιτερότητα του αγροτικού επαγγέλματος.

Συνεπώς, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η  κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.  Πότε θα αποσταλεί από το Υπουργείο Εργασίας στον ΟΓΑ η οδηγία για την εφαρμογή των νέων διατάξεων συνταξιοδότησης των αγροτών;

2.  Πότε θα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για την εφαρμογή του άρθρου 20 του Ν4387/2016 που αφορά στους αγρότες;

3.  Οι αγρότες οι οποίοι πριν και μετά την εφαρμογή του Ν4387/2016 ασκούν την αγροτική δραστηριότητα και δεν υφίσταται νέα έναρξη άσκησης επαγγέλματος, θα ενταχθούν στις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν4387/2016 ή θα εφαρμοστούν για αυτούς οι προηγούμενες του υπόψη νόμου αντίστοιχες διατάξεις;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Θανάσης Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας

                                                                                             

                                                                                                                                                        

Print
«Σεπτέμβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
31
2246

Συνάντηση με την Εύη Παπαγεωργίου

Επισκέφθηκα πρόσφατα τη νέα Διοικητή του Νοσοκομείου της Σπάρτης, Εύη Παπαγεωργίου, για να την καλωσορίσω και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Η Εύη δεν είναι καινούργια. Διοίκησε το Νοσοκομείο μας και κατά την περίοδο 2013-2017, με ουσιαστικά αποτελέσματα, σαφές αποτύπωμα και το γνωρίζει καλά!
Read more
12
2247

Η πρωτοβουλία μου για το αεροδρόμιο της Σπάρτης συνεχίζεται

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη σχετικά με την προοπτική του αεροδρομίου της Σπάρτης. 
Read more
34
2248

Στον Προέδρο της ΡΑΕ για το φυσικό αέριο

Με σκοπό να ενημερωθεί από τη νέα διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), για το πότε και πώς θα επεκταθεί το φυσικό αέριο σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στη Σπάρτη, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε χθες το πρωί με τον νέο Πρόεδρο της Αρχής, Αθανάσιο Δαγούμα.
Read more
56
789
2249

Η κυβέρνηση ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ο Πρόεδρός της, βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:
Read more
10
2250

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Με αντικείμενο τα θέματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, παράγοντα κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη της Λακωνίας, ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.
Read more
11
2251

Συνάντηση Σκρέκα - Δαβάκη - ΤΟΕΒ Τρινάσου για το αρδευτικό δίκτυο

Συνάντηση εργασίας είχε χθες το μεσημέρι, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία και εξέλιξη του έργου εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, που λόγω αρμοδιότητας χειρίζεται ο υφυπουργός. Τον Θανάση Δαβάκη συνόδευε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Λαδάς, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Τσιμπίδης, και τα μέλη του Δ&Sigma
Read more
1213
14151617
2252

Συνομιλία με τον Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή για το θέμα του Αστέρα Βλαχιώτη

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, στη σύντομη συζήτηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στη Βουλή, για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της Super League 2 και της Football League, ένα αίτημα που αφορά και τον Αστέρα Βλαχιώτη, ο οποίος θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες:
Read more
181920
21222324252627
2829301234
567891011
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset