Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

8 Δεκεμβρίου 2016

Διευκρινήσεις για τις Αλλαγές στις Συντάξεις του ΟΓΑ από το Νόμο Κατρούγκαλου

Ερώτηση στη Βουλή

Διευκρινήσεις για τις Αλλαγές στις Συντάξεις του ΟΓΑ από το Νόμο Κατρούγκαλου

ΕΡΩΤΗΣΗ 

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ  ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η ψήφιση του Ν4387/2016 για το ασφαλιστικό προκάλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο μεγάλα προβλήματα στην απονομή των συντάξεων και γενικότερα στην λειτουργία των Ασφαλιστικών Ταμείων. 

Συγκεκριμένα, στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) μετά  την ψήφιση του ανωτέρω Νόμου δημιουργήθηκαν προβλήματα στην απονομή των συντάξεων όσων γεννήθηκαν το 1949, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή τους.

Ειδικότερα μέχρι και σήμερα εκκρεμεί η πληρωμή εκατοντάδων αιτήσεων συνταξιοδότησης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων του ΟΓΑ για να καταβληθούν οι συντάξεις αυτές όσο το δυνατόν συντομότερα.

Εξάλλου στο τέλος του χρόνου θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης για τους γεννηθέντες το 1950. Ωστόσο μέχρι σήμερα καμία οδηγία εκ μέρους του Υπουργείου δεν έχει δοθεί για το πώς θα εφαρμοστεί το νέο καθεστώς συνταξιοδότησης των αγροτών, την στιγμή μάλιστα που έχει ήδη ξεκινήσει με πολλά εμπόδια και η διαδικασία της «μεταφοράς» του ΟΓΑ στον ΕΦΚΑ.

Τέλος, έντονη ανησυχία στον αγροτικό κόσμο έχει προκαλέσει η κατάργηση του ΟΓΑ αλλά κυρίως η επιμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας να εφαρμοστεί και στους αγρότες το άρθρο 20 του ανωτέρω Νόμου, που αφορά στην απασχόληση των συνταξιούχων, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί πως, σε ποιους και από πότε θα εφαρμοστεί και χωρίς να λαμβάνει υπόψιν την ιδιαιτερότητα του αγροτικού επαγγέλματος.

Συνεπώς, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η  κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.  Πότε θα αποσταλεί από το Υπουργείο Εργασίας στον ΟΓΑ η οδηγία για την εφαρμογή των νέων διατάξεων συνταξιοδότησης των αγροτών;

2.  Πότε θα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για την εφαρμογή του άρθρου 20 του Ν4387/2016 που αφορά στους αγρότες;

3.  Οι αγρότες οι οποίοι πριν και μετά την εφαρμογή του Ν4387/2016 ασκούν την αγροτική δραστηριότητα και δεν υφίσταται νέα έναρξη άσκησης επαγγέλματος, θα ενταχθούν στις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν4387/2016 ή θα εφαρμοστούν για αυτούς οι προηγούμενες του υπόψη νόμου αντίστοιχες διατάξεις;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Θανάσης Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας

                                                                                             

                                                                                                                                                        

Print
«Νοέμβριος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
456
1202

Ένα καλό νέο!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, υπέγραψε χθες την έγκριση πίστωσης 265.000 ευρώ για εργασίες στο Δικαστικό Μέγαρο της Σπάρτης. Καιρός τώρα να κοιτάξουμε και απέναντι για την αποκατάσταση του παλαιού Πρωτοδικείου...
Read more
7
1203

Με πρωτοβουλία Δαβάκη συνάντηση Βρούτση με στελέχη των Λακωνικών συνεταιρισμών εσπεριδοειδών

Συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας, κύριος Γιάννης Βρούτσης, με εκπροσώπους των Λακώνων παραγωγών εσπεριδοειδών, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη.
Read more
8910
11
1204

Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση: Ως ρεσιτάλ υποκρισίας τις χαρακτηρίζει ο Δαβάκης!

Με ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ – του κόμματος που πήρε τη Νοσηλευτική Σχολή από τη Σπάρτη – κατηγορούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την απόφασή της να αναστείλει τη λειτουργία 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μεταξύ των οποίων και τριών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Read more
12131415
1205

Επικυρώνεται και νομοθετικά η μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχου για τον τόπο μας!

Τις ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) εξέφρασε χθες από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της επικύρωσης της προσφοράς του Ιδρύματος για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Σπάρτης.
Read more
1617
18192021222324
2526272829301
2345678
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset