Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

22 Οκτωβρίου 2021

Δαβάκης: Κάποια ερωτήματα για το αεροδρόμιο της Σπάρτης

Δαβάκης: Κάποια ερωτήματα για το αεροδρόμιο της Σπάρτης

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης σχετικά με την πρόοδο του αιτήματος του Δήμου Σπάρτης για τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης του Αεροδρομίου στο Δήμο και λειτουργίας του ως Κατηγορίας Β.

Στην Ερώτησή του, ο κ. Δαβάκης αναφέρει ότι στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η αρχική συνάντηση του ιδίου με τον Δήμαρχο Σπάρτης και τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με σκοπό να διερευνηθούν οι τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για τη λειτουργική προοπτική του αεροδρομίου της Σπάρτης, καθώς και την επισκόπηση των δραστηριοτήτων και των λειτουργιών που με βάση τα σημερινά δεδομένα είναι εφικτό να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν σε αυτό.

Αναφέρει επίσης ότι σε συνέχεια αυτής της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2020 επίσκεψη του ιδίου μαζί με τον Διοικητή της ΥΠΑ, πτέραρχο ε.α. Γιώργο Δριτσάκο και τον Δήμαρχο Σπάρτης στο αεροδρόμιο της Σπάρτης για να γίνει μία γενική εκτίμηση της κατάστασής του και να εξεταστεί η προοπτική που αυτό μπορεί να έχει για το μέλλον. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής διαπιστώθηκε ότι ο αεροδιάδρομος μήκους περίπου 1200 μέτρων βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, γεγονός που σημαίνει ότι μετά από μία σειρά παρεμβάσεων το αεροδρόμιο μπορεί να έχει προοπτική επαναλειτουργίας ως πεδίο προσγείωσης μικρών αεροσκαφών. Για αυτό συμφωνήθηκε να προωθηθεί αίτημα του Δήμου της Σπάρτης προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο οποίο θα ζητά την επαναλειτουργία του αεροδρομίου, αφού γίνουν εκ μέρους του όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που τα τεχνικά κλιμάκια της ΥΠΑ θα υποδείξουν.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει ότι με βάση αυτή τη συμφωνία, ο Δήμος Σπάρτης έχει προχωρήσει σε σειρά ενεργειών, τόσο προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όσο και προς το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, με σκοπό να ολοκληρωθεί η σύναψη σύμβασης παραχώρησης του Αεροδρομίου στον Δήμο και λειτουργίας του ως Κατηγορίας Β.

Το ερώτημα του Λάκωνα βουλευτή προς τους αρμόδιους Υπουργούς είναι να τον πληροφορήσουν σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες έγκρισης των ανωτέρω αιτήσεων του Δήμου Σπάρτης.

Print
«Νοέμβριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
8
4366

Στο Δασαρχείο Γυθείου και πάλι ο Θανάσης Δαβάκης

Επίσκεψη στο Δασαρχείο Γυθείου πραγματοποίησε ο Θανάσης Δαβάκης, μετά την έγκριση του ποσού ύψους 1.233.999,65 ευρώ για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, για τη συγκράτηση του εδάφους, τον περιορισμό της διάβρωσης και της επιφανειακής απορροής, στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Read more
91011121314
15161718
4369

Πρωτοβουλία Δαβάκη με τη συμμετοχή όλων στη συνάντηση με Σταϊκούρα για Αφανιά – Κρεβατά και Λάγιο

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για την εξεύρεση νομοθετικής λύσης στα ιδιοκτησιακά ζητήματα που απασχολούν τις περιοχές του Λαγίου και του Αφανιά – Κρεβάτα, είχε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Στη συνάντηση ο κ. Δαβάκης είχε καλέσει να συμμετάσχουν και οι βουλευτές Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, καθώς και ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος. Ο κ. Κρητικός αποδέχθηκε την πρόσκληση αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να συμμετά
Read more
192021
2223
4370

Νέα εξέλιξη για τους εργάτες γης

Την παράταση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη μετάκληση εργατών γης ζήτησε εκ νέου, αυτή τη φορά από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή χθες το απόγευμα. Ο κ. Υπουργός απάντησε στον Λάκωνα βουλευτή ότι σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διαμορφώνεται σχετική νομοθετική παρέμβαση.

Read more
24
4371

Δόθηκε λύση με τροπολογία για τη μετάκληση εργατών γης

Κατατέθηκε πριν λίγο η τροπολογία με την οποία παρατείνεται έως 31/12/2021 η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη μετάκληση εργατών γης. Η διαμονή τους θα αφορά χρονικό διάστημα από 30 έως 90 ημέρες με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 90 ημέρες, δηλαδή, συνολικά θα μπορούν οι εργάτες γης να παραμείνουν στη χώρα για συνολικά 6 μήνες, εφόσον θα απασχοληθούν στις αγροτικές εργασίες.

Read more
25262728
293012345
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
0123movie.net