Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

12 Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση Πλεύρη – Δαβάκη για τις υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας

Συνάντηση Πλεύρη – Δαβάκη για τις υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τις ανάγκες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Λακωνίας.

Ο κ. Δαβάκης έθεσε στον Υπουργό τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που αντιμετωπίζουν οι δομές υγείας του Νομού κυρίως λόγω της κήρυξης ως άγονων των θέσεων που είχαν προκηρυχθεί, καθώς και των πρόσφατων συνταξιοδοτήσεων. Για την κάλυψή τους, ο Θανάσης Δαβάκης ζήτησε να προκηρυχθούν εκ νέου σε υψηλότερο βαθμό (Διευθυντή ή Επιμελητή Α΄ αναλόγως) οι θέσεις που κηρύχθηκαν άγονες, με σκοπό αυτές να καταστούν πιο ελκυστικές για τους υποψηφίους, καθώς και να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη σε αναλογία 1 προς 1 όλων των κενών θέσεων που έχουν προκύψει από τις συνταξιοδοτήσεις. Επίσης, ζήτησε να εγκριθούν όλα τα αιτήματα για επικουρικό προσωπικό που οι υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας έχουν προωθήσει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Τέλος, ζήτησε να αλλάξουν τα γεωγραφικά όρια ευθύνης των Κέντρων Υγείας της Λακωνίας, γιατί η μέχρι σήμερα εικόνα είναι μνημείο ανορθολογισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σπάρτης, Εύη Παπαγεωργίου και τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων, Κωνσταντίνο Κορωνιό, οι οποίοι συνομίλησαν με τον Υπουργό και του εξέθεσαν απευθείας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης, επικοινώνησαν με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Υπουργό για τα ζητήματα που τέθηκαν.

Ο κ. Πλεύρης ενημέρωσε τον κ. Δαβάκη για τα ακόλουθα:

-        Θα προωθηθεί η επαναπροκήρυξη των άγονων θέσεων στο Νοσοκομείο της Σπάρτης και στο Νοσοκομείο των Μολάων, σε υψηλότερο βαθμό (Διευθυντή ή Επιμελητή Α΄ αναλόγως), με σκοπό να καταστούν πιο ελκυστικές για τους ενδιαφερόμενους.

-        Θα προκηρυχθούν σε αναλογία 1 προς 1 όλες οι κενές θέσεις που έχουν προκύψει από συνταξιοδοτήσεις.

-        Θα εγκριθούν όλα τα αιτήματα για επικουρικό ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που οι δομές Υγείας της Λακωνίας έχουν προωθήσει στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

-        Θα καλυφθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα μία κενή θέση Καρδιολόγου στο Νοσοκομείων των Μολάων μέσω της μετακίνησης ενός ιατρού από άλλη υγειονομική δομή.

-        Σχετικά με το ζήτημα της γεωγραφικής αρμοδιότητας των Κέντρων Υγείας, προβλέπεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σχετική παρέμβαση σε όλη τη χώρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας για τη συνεργασία που είχαμε, καθώς και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ και τους Διοικητές των Νοσοκομείων μας για τη συμβολή τους σε αυτήν.

Οι προσπάθειες που όλοι καταβάλλουμε για την υγειονομική θωράκιση των μονάδων υγείας εν μέσω πανδημίας είναι στοιχειώδης υποχρέωσή μας. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί για να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα…

Print
«Ιανουάριος 2022»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2728
4377

Δύο αναγκαίες προτάσεις για την επαγγελματική εκπαίδευση στη Λακωνία

Επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, κ. Γιώργο Βούτσινο, είχε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, για τη δημιουργία των ειδικοτήτων του Βοηθού Νοσηλευτή και των Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Σπάρτης και στο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Γυθείου αντίστοιχα.
Read more
29303112
3456789
1011
4378

Ανακοινώθηκαν οι αποζημιώσεις για τις πυρκαγιές του Αυγούστου στη Μάνη

Ανακοινώθηκε πριν λίγο από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, η ενεργοποίηση της ειδικής διαδικασίας για την οικονομική στήριξη μεταξύ άλλων και των αγροτών του Δήμου Ανατολικής Μάνης, των οποίων κάηκαν οι αγροτικές τους εκμεταλλεύσεις.
Read more
12
4379

Συνάντηση Πλεύρη – Δαβάκη για τις υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τις ανάγκες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Λακωνίας.

Read more
13
4380

Συνάντηση Πλακιωτάκη – Δαβάκη για τα ζητήματα των Λιμενικών αρχών της Λακωνίας

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη είχε χθες το μεσημέρι ο Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα Λιμεναρχεία της Λακωνίας.

Read more
14
4381

Πρόταση Δαβάκη για την υπογειοποίηση των καλωδίων ρεύματος στις ευάλωτες και τουριστικές περιοχές της Λακωνίας

Υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στη Μάνη και την Μονεμβάσια από το Ταμείο Ανάκαμψης, ζητά ο Θανάσης Δαβάκης με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Read more
1516
1718192021
4382

Δαβάκης: Με απόφαση Μητσοτάκη ιδρύεται Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Νεάπολη Βοιών

Την τελική έγκρισή του για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νεάπολη Βοιών έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες το μεσημέρι με τον βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη και τον Δήμαρχο Μονεμβασίας Ηρακλή Τριχείλη.

Read more
2223
24252627282930
31123456
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
gogoanime