Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

20 Φεβρουαρίου 2017

Το Κ.Υ. Καστορείου και πάλι στη Βουλή...

Επίκαιρη Ερώτηση

Το Κ.Υ. Καστορείου και πάλι στη Βουλή...

Επανέρχεται ο Θανάσης Δαβάκης με δεύτερη Επίκαιρη Ερώτησή του που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, μεταξύ αυτού και του Υπουργού Υγείας, για την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Καστορείου.

Το κείμενο της Ερώτησης αναφέρει:

Όταν στις 9/7/15, ο κ.Υπουργός Υγείας απαντούσε στην Βουλή κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου, σχετικά με το μέλλον του νεοϊδρυθέντος -από την προηγούμενη κυβέρνηση- Κέντρου Υγείας Καστορείου, (ΦΕΚ 89, τεύχ.Β/19.1.15), ανέφερε μεταξύ άλλων: (Πρακτικά Βουλής), ότι "θα γίνει σοβαρός σχεδιασμός για την πρωτοβάθμια φροντίδα της περιοχής..., ότι παρότι η στελέχωσή του είναι ελλειμματική η 6η Υ.Π.Ε εξετάζει το σενάριο της αξιοποίησης της κτιριακής υποδομής του Κ.Υ ... και ότι στα πλαίσια του νέου χάρτη υγείας της περιοχής θα ξαναδούμε το ρόλο, τη στελέχωση και τη δυνατότητα ενίσχυσης λειτουργίας του Κ.Υ Καστορείου."

Παράλληλα ο κ.Υπουργός (κατά τη δευτερολογία του) ανέφερε ότι θέλουμε "παροχή υγείας κοντά στο τόπο κατοικίας των ανθρώπων με σχεδιασμό από τα  "κάτω" με εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών".

Έκτοτε παρήλθε 1,5 χρόνος και δυστυχώς ουδεμία από τις δεσμεύσεις και τους προγραμματισμούς που αναφέρθηκαν στη Βουλή, έχουν πραγματοποιηθεί.

Αντιθέτως και η διευθύντρια που υπηρετούσε    στο Κ.Υ  Καστορείου πήρε εντολή να μετακινηθεί στο υπό σύσταση Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στη Σπάρτη, αφήνοντας το Κ.Υ με μία ιατρό και χωρίς την συνδρομή νοσηλεύτριας.

Το συγκεκριμένο Κ.Υ καλύπτει υγειονομικά την ορεινή περιοχή του βορείου Ταϋγέτου (πρώην "Βόρειοι Δήμοι") και είναι απολύτως απαραίτητη η λειτουργία και η περαιτέρω στελέχωσή του, λόγω της φύσεως της περιοχής, του μεγάλου αγροτικού πληθυσμού της, αλλά και της αυξημένης γήρανσης των κατοίκων της. Αν ληφθεί μάλιστα  υπόψιν και η κατά μήνα προσέλευση εκατοντάδων ασθενών από τις γύρω απομακρυσμένες περιοχές, το γεγονός της αποδυνάμωσης και της υποστελέχωσής του για να λειτουργήσει μία άλλη υγειονομική μονάδα στο κέντρο της Σπάρτης μόνο ερωτηματικά δημιουργεί ...

 

Ερωτάται ο κ.Υπουργός Υγείας,

 

Σε ποιές άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επάνοδο της διευθύντριας του Κ.Υ Καστορείου και την περαιτέρω αναγκαία κατά το δυνατόν στελέχωσή του;

                                                                                                                                                        

                                                                                         

 

Print
«Ιανουάριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031
2277

Στο Ειδικό Σχολείο Σπάρτης ο Δαβάκης

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο της Σπάρτης, στο Συκαράκι, πραγματοποίησε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Σκοπός της ήταν η συνεργασία με τη διευθύντρια, Σοφία Παινέση, στο πλαίσιο της προσπάθειας μετεγκατάστασης του Σχολείου σε καταλληλότερο χώρο.
Read more
123
45678910
1112
2278

Εμβολιασμοί KAI στα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας

Επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχε πριν λίγο ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης για το θέμα των εμβολιασμών των πολιτών ΚΑΙ στα Κέντρα Υγείας. Μετά την επικοινωνία αυτή, ο Λάκωνας βουλευτής ανέφερε:
Read more
131415
2279

Ιστορική στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας η απόκτηση των Rafale

Ως μία «δυνατή, ταχεία και μακροπρόθεσμη ένεση ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο πεδίο της αεροπορικής κυριαρχίας» χαρακτήρισε την απόκτηση από τη χώρα μας των αεροσκαφών Rafale, ο βουλευτής Λακωνίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες το απόγευμα στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Read more
16
2280

Συνάντηση για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών Λακωνίας

Συνάντηση με την Προϊσταμένη του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών (πρώην ΟΑΕΕ) στη Σπάρτη, κ. Νότα Κοντογιάννη, είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με σκοπό την ενημέρωσή του για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσία.

Read more
17
18192021222324
25262728293031
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset