Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

20 Φεβρουαρίου 2017

Το Κ.Υ. Καστορείου και πάλι στη Βουλή...

Επίκαιρη Ερώτηση

Το Κ.Υ. Καστορείου και πάλι στη Βουλή...

Επανέρχεται ο Θανάσης Δαβάκης με δεύτερη Επίκαιρη Ερώτησή του που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, μεταξύ αυτού και του Υπουργού Υγείας, για την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Καστορείου.

Το κείμενο της Ερώτησης αναφέρει:

Όταν στις 9/7/15, ο κ.Υπουργός Υγείας απαντούσε στην Βουλή κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου, σχετικά με το μέλλον του νεοϊδρυθέντος -από την προηγούμενη κυβέρνηση- Κέντρου Υγείας Καστορείου, (ΦΕΚ 89, τεύχ.Β/19.1.15), ανέφερε μεταξύ άλλων: (Πρακτικά Βουλής), ότι "θα γίνει σοβαρός σχεδιασμός για την πρωτοβάθμια φροντίδα της περιοχής..., ότι παρότι η στελέχωσή του είναι ελλειμματική η 6η Υ.Π.Ε εξετάζει το σενάριο της αξιοποίησης της κτιριακής υποδομής του Κ.Υ ... και ότι στα πλαίσια του νέου χάρτη υγείας της περιοχής θα ξαναδούμε το ρόλο, τη στελέχωση και τη δυνατότητα ενίσχυσης λειτουργίας του Κ.Υ Καστορείου."

Παράλληλα ο κ.Υπουργός (κατά τη δευτερολογία του) ανέφερε ότι θέλουμε "παροχή υγείας κοντά στο τόπο κατοικίας των ανθρώπων με σχεδιασμό από τα  "κάτω" με εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών".

Έκτοτε παρήλθε 1,5 χρόνος και δυστυχώς ουδεμία από τις δεσμεύσεις και τους προγραμματισμούς που αναφέρθηκαν στη Βουλή, έχουν πραγματοποιηθεί.

Αντιθέτως και η διευθύντρια που υπηρετούσε    στο Κ.Υ  Καστορείου πήρε εντολή να μετακινηθεί στο υπό σύσταση Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στη Σπάρτη, αφήνοντας το Κ.Υ με μία ιατρό και χωρίς την συνδρομή νοσηλεύτριας.

Το συγκεκριμένο Κ.Υ καλύπτει υγειονομικά την ορεινή περιοχή του βορείου Ταϋγέτου (πρώην "Βόρειοι Δήμοι") και είναι απολύτως απαραίτητη η λειτουργία και η περαιτέρω στελέχωσή του, λόγω της φύσεως της περιοχής, του μεγάλου αγροτικού πληθυσμού της, αλλά και της αυξημένης γήρανσης των κατοίκων της. Αν ληφθεί μάλιστα  υπόψιν και η κατά μήνα προσέλευση εκατοντάδων ασθενών από τις γύρω απομακρυσμένες περιοχές, το γεγονός της αποδυνάμωσης και της υποστελέχωσής του για να λειτουργήσει μία άλλη υγειονομική μονάδα στο κέντρο της Σπάρτης μόνο ερωτηματικά δημιουργεί ...

 

Ερωτάται ο κ.Υπουργός Υγείας,

 

Σε ποιές άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επάνοδο της διευθύντριας του Κ.Υ Καστορείου και την περαιτέρω αναγκαία κατά το δυνατόν στελέχωσή του;

                                                                                                                                                        

                                                                                         

 

Print
«Νοέμβριος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
456
1202

Ένα καλό νέο!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, υπέγραψε χθες την έγκριση πίστωσης 265.000 ευρώ για εργασίες στο Δικαστικό Μέγαρο της Σπάρτης. Καιρός τώρα να κοιτάξουμε και απέναντι για την αποκατάσταση του παλαιού Πρωτοδικείου...
Read more
7
1203

Με πρωτοβουλία Δαβάκη συνάντηση Βρούτση με στελέχη των Λακωνικών συνεταιρισμών εσπεριδοειδών

Συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας, κύριος Γιάννης Βρούτσης, με εκπροσώπους των Λακώνων παραγωγών εσπεριδοειδών, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη.
Read more
8910
11
1204

Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση: Ως ρεσιτάλ υποκρισίας τις χαρακτηρίζει ο Δαβάκης!

Με ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ – του κόμματος που πήρε τη Νοσηλευτική Σχολή από τη Σπάρτη – κατηγορούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την απόφασή της να αναστείλει τη λειτουργία 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μεταξύ των οποίων και τριών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Read more
12131415
1205

Επικυρώνεται και νομοθετικά η μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχου για τον τόπο μας!

Τις ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) εξέφρασε χθες από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της επικύρωσης της προσφοράς του Ιδρύματος για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Σπάρτης.
Read more
1617
18192021222324
2526272829301
2345678
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset