Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

25 Μαΐου 2017

Ζητούνται διευκρινίσεις για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Λακωνίας

Ερώτηση στη Βουλή

Ζητούνται διευκρινίσεις για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Λακωνίας

Το ζήτημα της συνεχούς "αφαίμαξης" της ΠΥ Γυθείου για τη στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα Κύθηρα φέρνει με Ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ως γνωστόν, τα Κύθηρα ανήκουν διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς και Νήσων, αλλά το ΠΚ Κυθήρων υπάγεται για επιχειρησιακά ζητήματα στη Λακωνία. Το γεγονός αυτό εντείνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των ΠΥ Λακωνίας και εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον προβλεπόμενο τρόπο κάλυψης των κενών θέσεων στα Κύθηρα, καθιστώντας απαραίτητη την κατάθεση σχετικής Ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της θερινής περιόδου, ο κ. Δαβάκης θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα, ώστε να εξασφαλιστεί η ορθολογική κατανομή του προσωπικού και των μέσων πυρόσβεσης στην ΠΕ Λακωνίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ:

Διευκρινίσεις σχετικά με την υπαγωγή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

Με το άρθρο 4 του ΠΔ 13/2017 αντικαθίσταται το άρθρο 23 παράγραφος 1 του ΠΔ 170/1996 με την εξής διατύπωση:

«Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος διατάγματος θεωρούνται ότι ευρίσκονται στην ίδια πόλη οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που ανήκουν στον αυτό νομό, εξαιρουμένων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που εδρεύουν σε νησιά. Σε κάθε νησί όπου υπάρχουν περισσότερες από μία Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, πλην Κρήτης και Εύβοιας, λογίζονται ότι αυτές βρίσκονται στην ίδια πόλη».

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

1.    Ο όρος Πυροσβεστικές Υπηρεσίες περιλαμβάνει το σύνολο των υπηρεσιών, κεντρικών και περιφερειακών, συμπεριλαμβανομένων και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων (διάρθρωση Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος   Άρθρο 66 του ν. 4249/2014);

2.    Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων, το οποίο διοικητικά ανήκει στην ΠΕ Πειραιώς αλλά επιχειρησιακά υπάγεται στην ΠΕ Λακωνίας, θεωρείται, κατά την έννοια του αναθεωρημένου άρθρου 23 του Π.Δ. 170/1996, ότι βρίσκεται στην ίδια πόλη με την ΠΕ Πειραιά ή την ΠΕ Λακωνίας;

3.    Αληθεύει ότι έχουν καλυφθεί θέσεις στο ΠΚ Κυθήρων με εσωτερικές μετακινήσεις από άλλες ΠΥ της Λακωνίας και συγκεκριμένα από την ΠΥ Γυθείου; Αν ναι, με βάση ποιο κανονιστικό πλαίσιο έχουν πραγματοποιηθεί οι μετακινήσεις αυτές; Υπάρχει σχεδιασμός να καλυφθούν οι θέσεις αυτές με προσωπικό από ΠΥ εκτός Λακωνίας;

Ο Ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

Print
«Φεβρουάριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728
2283

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Σπάρτης

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ της Σπάρτης πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, όπου συναντήθηκε με το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το σημαντικό έργο που επιτελεί. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:
Read more
29
2284

Πρωτοβουλία για τα εσπεριδοειδή στην νέα ΚΑΠ (2021 – 2027)

Συνάντηση με εκπροσώπους των Λακώνων εσπεριδοπαραγωγών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Θανάση Δαβάκη χθες το βράδυ στις εγκαταστάσεις του «Λακωνία», με αντικείμενο τη διαμόρφωση κοινής θέσης για τα εσπεριδοειδή στη νέα ΚΑΠ. 
Read more
3031
1
2285

Η προσπάθειά μας για το αρδευτικό δίκτυο Τρινάσου συνεχίζεται

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Τρινάσου είχε το Σάββατο το βράδυ ο Θανάσης Δαβάκης, για τον περαιτέρω συντονισμό της από κοινού προσπάθειάς τους για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου. 
Read more
23
2286

Η Λακωνία σε πρώτο πλάνο στη συνάντηση Μητσοτάκη – Δαβάκη

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σήμερα το μεσημέρι ο Θανάσης Δαβάκης. Κατά τη διάρκεια αυτής, συζητήθηκαν κυρίως τα σοβαρά προβλήματα της Λακωνίας.

Read more
456
2287

Νέες μόνιμες οργανικές θέσεις για τα Νοσοκομεία της Λακωνίας

Υπεγράφησαν χθες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη νέες μόνιμες οργανικές θέσεις γιατρών που θα στελεχώσουν τα Νοσοκομεία της Λακωνίας.

Read more
7
8910
2288

Η προστασία του Δημόσιου Πανεπιστημίου από τις παραβατικές ομάδες, σημαίνει προστασία του δικαιώματος της λαϊκής οικογένειας για τη μόρφωση των παιδιών της..!

Στην ανάγκη εξορθολογισμού και εξασφάλισης συνθηκών ασφαλείας για την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων αναφέρθηκε ο Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Read more
11121314
15161718
2290

Παρέμβαση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για να ανοίξουν για εμβολιασμούς τα Κέντρα Υγείας Γυθείου και Νεαπόλης

Το αίτημα των Λακώνων πολιτών να ανοίξουν ως εμβολιαστικά κέντρα και το Κέντρο Υγείας Γυθείου και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης μετέφερε στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Read more
192021
22232425262728
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset