Menu

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

Δελτία Τύπου-Ανακοινώσεις

29 Μαΐου 2017

Ερωτήματα για την αποτυχία της πρώτης προκήρυξης ΟΒΑ

Ερώτηση στη Βουλή

Ερωτήματα για την αποτυχία της πρώτης προκήρυξης ΟΒΑ

Το θέμα της αποτυχίας της πρώτης προκήρυξης χιλίων θέσεων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης έθεσε με Ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Λακωνίας και π. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Συγκεκριμένα, θέτει ερωτήματα για τις εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχετικά με τους λόγους αυτής της αποτυχίας, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για να εξασφαλίσει την επιτυχία της επαναληπτικής προκήρυξης.

Επιπλέον, ο κ. Δαβάκης αιτείται να πληροφορηθεί σχετικά με το γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών στελέχωσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ:

Αξιολόγηση προκήρυξης για Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης

Στα μέσα Μαρτίου 2017 δημοσιεύθηκαν οι προκηρύξεις για την ένταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ).

Παρά την παράταση που δόθηκε, η διαδικασία έληξε άδοξα, με τον αριθμό των αιτήσεων να μην καλύπτει τον αριθμό των θέσεων που προκηρύχθηκαν. Αποτέλεσμα είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε νέα προκήρυξη, αυτή τη φορά στα μέσα Μαΐου, με σκοπό την πλήρωση 348 θέσεων στον Στρατό Ξηράς.

Από το περιεχόμενο των νέων προκηρύξεων προκύπτει, μάλιστα, ότι η ζήτηση παραμένει υψηλή από πλευράς του Στρατού Ξηράς για κρίσιμες και δύσκολες ειδικότητες, όπως αυτή του τεχνικού προσωπικού και των χειριστών όλμων και αντιαρματικών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

1.    Σε ποιους παράγοντες αποδίδεται η αποτυχία της πρώτης προκήρυξης για ανακατάταξη ΟΒΑ;

2.    Ποια κίνητρα δόθηκαν στην πρώτη προκήρυξη θέσεων ΟΒΑ στους οπλίτες και εφέδρους ώστε να επιλέξουν να ανακαταταγούν και σε ποιες βελτιωτικές αλλαγές έχει προβεί ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες πλήρωσης των θέσεων της επαναληπτικής προκήρυξης;

3.    Σε ποιες άλλες ενέργειες, πέραν της βραχείας ανακατάταξης οπλιτών και εφέδρων, σχεδιάζει να προβεί για να ικανοποιήσει τις άμεσες ανάγκες στελέχωσης των Ενόπλων Δυνάμεων;

 

Ο Ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

 

Print
«Ιανουάριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031
2277

Στο Ειδικό Σχολείο Σπάρτης ο Δαβάκης

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο της Σπάρτης, στο Συκαράκι, πραγματοποίησε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Σκοπός της ήταν η συνεργασία με τη διευθύντρια, Σοφία Παινέση, στο πλαίσιο της προσπάθειας μετεγκατάστασης του Σχολείου σε καταλληλότερο χώρο.
Read more
123
45678910
1112
2278

Εμβολιασμοί KAI στα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας

Επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχε πριν λίγο ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης για το θέμα των εμβολιασμών των πολιτών ΚΑΙ στα Κέντρα Υγείας. Μετά την επικοινωνία αυτή, ο Λάκωνας βουλευτής ανέφερε:
Read more
131415
2279

Ιστορική στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας η απόκτηση των Rafale

Ως μία «δυνατή, ταχεία και μακροπρόθεσμη ένεση ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο πεδίο της αεροπορικής κυριαρχίας» χαρακτήρισε την απόκτηση από τη χώρα μας των αεροσκαφών Rafale, ο βουλευτής Λακωνίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες το απόγευμα στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Read more
16
2280

Συνάντηση για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών Λακωνίας

Συνάντηση με την Προϊσταμένη του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών (πρώην ΟΑΕΕ) στη Σπάρτη, κ. Νότα Κοντογιάννη, είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με σκοπό την ενημέρωσή του για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσία.

Read more
17
1819
2281

Ιστορική η επέκταση των δυτικών χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια

Ιστορική χαρακτήρισε την επέκταση των δυτικών χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.
Read more
202122
2282

Γιατί αρνείται η Νοσηλευτική να απαντήσει αναλυτικά για την πρόταση συνεργασίας του Ιδρύματος Νιάρχου;

Ερωτήματα για την άρνηση του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να δώσει τεκμηριωμένες και αναλυτικές απαντήσεις σχετικά με την απόφασή του να απορρίψει την πρόταση του Ιδρύματος Νιάρχου (ΙΣΝ) για συνεργασία με το νέο Νοσοκομείο που αυτό κατασκευάζει στην Σπάρτη, έθεσε προς τον νέο υφυπουργό Παιδείας αρμόδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Άγγελο Συρίγο, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης σχετικής Ερώτησής του, στη &a
Read more
2324
25262728293031
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset