Menu

Κοινοβούλιο

Νομοθετική Εργασία

13 Οκτωβρίου 2021

Στην 67η Ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ ο Θανάσης Δαβάκης

Στην 67η Ετήσια Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ ο Θανάσης Δαβάκης

Σειρά παρεμβάσεων και συναντήσεων πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της 67ης ετήσιας συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (ΚΣ ΝΑΤΟ) στη Λισαβόνα, 8 – 12 Οκτωβρίου 2021.

Ο Λάκωνας βουλευτής παρενέβη αρχικά στην Επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας, της οποίας είναι μέλος, κατά τη συζήτηση του σχεδίου έκθεσης για την αμυντική πολιτική της Κίνας, το οποίο εισηγήθηκε η Πορτογαλίδα βουλευτής Lara Martinho και έφερε ως παράδειγμα επέκτασης της κινεζικής επιρροής σε χώρες της Συμμαχίας την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά. Ο κ. Δαβάκης, αφού απέδειξε με αριθμούς και ποσά ότι άλλες χώρες της Συμμαχίας είναι αποδέκτες πολλαπλάσιων κινεζικών επενδύσεων, χαρακτήρισε ατυχές το παράδειγμα αυτό γιατί δίνει στρεβλή εικόνα στον αναγνώστη και ζήτησε να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη αναφορά για τον Πειραιά, όπως και έγινε.

Στη συνέχεια, έλαβε το λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ίδια επιτροπή του σχεδίου έκθεσης για τον έλεγχο τον πυρηνικών όπλων, το οποίο εισηγήθηκε ο Γάλλος βουλευτής Cedric Perrin, αναφέροντας ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το παγκόσμιο καθεστώς ελέγχου όπλων μαζικής καταστροφής είναι το ενδεχόμενο οριζόντιας εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων σε χώρες που μέχρι πρότινος δεν είχαν τέτοια δυνατότητα. Συγκεκριμένα, υπογράμμισε τον κίνδυνο να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα κράτη με ανώριμα συστήματα διοίκησης και ελέγχου ή ακόμη και με ασταθή πολιτικά συστήματα, σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο ενός ντόμινο εξάπλωσης που μπορεί να προκαλέσουν οι επιτυχείς προσπάθειες ενός και μόνο κράτους.

Ο κ. Δαβάκης μίλησε και κατά τη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής, στην οποία συμμετέχει ως αναπληρωτής επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, όπου - ενόψει και του ότι η επόμενη σύνοδός της θα γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο στην Αθήνα - σημείωσε ότι θα είναι εξαιρετική τιμή και χαρά για εμάς να υποδεχθούμε τα μέλη της Επιτροπής στη Ελλάδα, ειδικά με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 ετών (1952 – 2022) από τότε που η Χώρα μας έγινε μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Κλείνοντας τον κύκλο των παρεμβάσεών του, ο κ. Δαβάκης συμμετείχε στους κύκλους των Ερωτήσεων των μελών της Συνέλευσης προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και, αφού σημείωσε τις σημαντικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030 για την ενίσχυση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα στο πεδίο της υψηλής τεχνολογίας, τον ρώτησε, σχετικά με τα βήματα που η Συμμαχία έχει κάνει για να ενισχύσει την ασφάλεια των κρίσιμων υποδομών των κρατών μελών απέναντι σε κυβερνοαπειλές, ειδικά όσον αφορά τα κρίσιμα συστήματα που ελέγχονται από ιδιώτες. Απαντώντας στην ερώτηση, ο ΓΓ ΝΑΤΟ ανέφερε ότι η προστασία των κρίσιμων υποδομών είναι βασική προτεραιότητα και ανέλυσε όλα τα σχετικά μέτρα που έχουν ληφθεί ή σχεδιάζονται, όπως στην περίπτωση των τεχνολογιών που σχετίζονται με το 5G.

Print
«Νοέμβριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
8910
4367

Επίκαιρη Ερώτηση Δαβάκη για τους εργάτες γης

Τη διαβεβαίωση ότι, σε συνεννόηση με το συναρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα ληφθούν μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών μετάκλησης εργατών γης τρίτων χωρών, έλαβε από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής του σήμερα το πρωί.

Read more
11121314
15161718192021
222324
4371

Δόθηκε λύση με τροπολογία για τη μετάκληση εργατών γης

Κατατέθηκε πριν λίγο η τροπολογία με την οποία παρατείνεται έως 31/12/2021 η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη μετάκληση εργατών γης. Η διαμονή τους θα αφορά χρονικό διάστημα από 30 έως 90 ημέρες με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 90 ημέρες, δηλαδή, συνολικά θα μπορούν οι εργάτες γης να παραμείνουν στη χώρα για συνολικά 6 μήνες, εφόσον θα απασχοληθούν στις αγροτικές εργασίες.

Read more
25262728
293012345
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
0123movie.net