Menu

Κοινοβούλιο

Νομοθετική Εργασία

16 Δεκεμβρίου 2021

Ομιλία Δαβάκη για τον Προϋπολογισμό 2022 – Δέσμευση Σκρέκα για το αγροτικό ρεύμα

Τα επιτεύγματα της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας - παρά την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση - με μείωση της ανεργίας κατά 4,2 ποσοστιαίες μονάδες, υψηλό ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 6,9%, αυξανόμενη ροή άμεσων ξένων επενδύσεων καθώς και μείωση του δημόσιου χρέους, ανέφερε ο Θανάσης Δαβάκης ως αποδείξεις επιτυχίας του κυβερνητικού μείγματος μέτρων στήριξης και φορολογικής αποφόρτισης της μεσαίας τάξης, που έχει άμεσα αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στη Βουλή για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2022.

Τομείς όπως η δημόσια υγεία με 872 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, η εθνική άμυνα με την ενίσχυση του προϋπολογισμού της με 3,3 δισ. ευρώ και η πρωτόγνωρη αναβάθμιση του οπλοστασίου μας με νέα αεροσκάφη, πλοία επιφανείας και πυρομαχικά τελευταίας τεχνολογίας, οι σημαντικές παρεμβάσεις στον πρωτογενή τομέα μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της νέα ΚΑΠ και οι διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης και των απονομών συντάξεων, ήταν μερικά από τα θέματα στα οποία εστίασε ο Λάκωνας βουλευτής.

Ταυτόχρονα, όμως, ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει και άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα λόγω της εκτίναξης των τιμών στην ενέργεια και ιδιαίτερα στο αγροτικό ρεύμα και στα αγροτικά εφόδια, γιατί, όπως ανέφερε, αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για την οικονομική κατάσταση των απασχολουμένων αλλά και για ανατιμήσεις στα αγροτικά προϊόντα.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του κάλυψαν τα λακωνικά προβλήματα, όπως η στελέχωση των μονάδων υγείας, η ενίσχυση των υποδομών στα οδικά δίκτυα στο σκέλος που αφορά την κεντρική κυβέρνηση, η επόμενη μέρα για τίς πυρκαγιές της Μάνης, τα χρονίζοντα ιδιοκτησιακά προβλήματα δεκαετιών που πρέπει επιτέλους να επιλυθούν μέσω νομοθετικής παρέμβασης, η καλύτερη στελέχωση του ΕΦΚΑ Λακωνίας μέσω του προγράμματος νέων προσλήψεων που έχει ανακοινωθεί για την ταχύτερη απονομή συντάξεων, καθώς και η επιτάχυνση των διαδικασιών για τα δύο αρδευτικά έργα της Κελεφίνας και του Τρινάσου…

Απαντώντας στον κ. Δαβάκη, ο παριστάμενος Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανέφερε επί λέξει: «Εδώ πρέπει να πω, αναφερόμενος και σε αυτό που είπε ο προλαλήσας συνάδελφος κ. Δαβάκης, ότι πράγματι, κύριε συνάδελφε, αυτήν τη στιγμή σχεδιάζουμε μέτρα στήριξης και αναζητούμε τρόπους στήριξης και του πρωτογενούς τομέα, γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τους αγρότες μας απροστάτευτους σ’ αυτήν την παγκόσμια κρίση, που έχει εκτινάξει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου».

Το βίντεο της ομιλίας του κ. Δαβάκη είναι διαθέσιμο εδώ.

Print
«Ιανουάριος 2022»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829303112
3456789
1011121314
4381

Πρόταση Δαβάκη για την υπογειοποίηση των καλωδίων ρεύματος στις ευάλωτες και τουριστικές περιοχές της Λακωνίας

Υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στη Μάνη και την Μονεμβάσια από το Ταμείο Ανάκαμψης, ζητά ο Θανάσης Δαβάκης με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Read more
1516
17181920212223
24252627282930
31123456
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
gogoanime