Menu

Κοινοβούλιο

Νομοθετική Εργασία

20 Φεβρουαρίου 2017

Το Κ.Υ. Καστορείου και πάλι στη Βουλή...

Επίκαιρη Ερώτηση

Το Κ.Υ. Καστορείου και πάλι στη Βουλή...

Επανέρχεται ο Θανάσης Δαβάκης με δεύτερη Επίκαιρη Ερώτησή του που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, μεταξύ αυτού και του Υπουργού Υγείας, για την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Καστορείου.

Το κείμενο της Ερώτησης αναφέρει:

Όταν στις 9/7/15, ο κ.Υπουργός Υγείας απαντούσε στην Βουλή κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου, σχετικά με το μέλλον του νεοϊδρυθέντος -από την προηγούμενη κυβέρνηση- Κέντρου Υγείας Καστορείου, (ΦΕΚ 89, τεύχ.Β/19.1.15), ανέφερε μεταξύ άλλων: (Πρακτικά Βουλής), ότι "θα γίνει σοβαρός σχεδιασμός για την πρωτοβάθμια φροντίδα της περιοχής..., ότι παρότι η στελέχωσή του είναι ελλειμματική η 6η Υ.Π.Ε εξετάζει το σενάριο της αξιοποίησης της κτιριακής υποδομής του Κ.Υ ... και ότι στα πλαίσια του νέου χάρτη υγείας της περιοχής θα ξαναδούμε το ρόλο, τη στελέχωση και τη δυνατότητα ενίσχυσης λειτουργίας του Κ.Υ Καστορείου."

Παράλληλα ο κ.Υπουργός (κατά τη δευτερολογία του) ανέφερε ότι θέλουμε "παροχή υγείας κοντά στο τόπο κατοικίας των ανθρώπων με σχεδιασμό από τα  "κάτω" με εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών".

Έκτοτε παρήλθε 1,5 χρόνος και δυστυχώς ουδεμία από τις δεσμεύσεις και τους προγραμματισμούς που αναφέρθηκαν στη Βουλή, έχουν πραγματοποιηθεί.

Αντιθέτως και η διευθύντρια που υπηρετούσε    στο Κ.Υ  Καστορείου πήρε εντολή να μετακινηθεί στο υπό σύσταση Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στη Σπάρτη, αφήνοντας το Κ.Υ με μία ιατρό και χωρίς την συνδρομή νοσηλεύτριας.

Το συγκεκριμένο Κ.Υ καλύπτει υγειονομικά την ορεινή περιοχή του βορείου Ταϋγέτου (πρώην "Βόρειοι Δήμοι") και είναι απολύτως απαραίτητη η λειτουργία και η περαιτέρω στελέχωσή του, λόγω της φύσεως της περιοχής, του μεγάλου αγροτικού πληθυσμού της, αλλά και της αυξημένης γήρανσης των κατοίκων της. Αν ληφθεί μάλιστα  υπόψιν και η κατά μήνα προσέλευση εκατοντάδων ασθενών από τις γύρω απομακρυσμένες περιοχές, το γεγονός της αποδυνάμωσης και της υποστελέχωσής του για να λειτουργήσει μία άλλη υγειονομική μονάδα στο κέντρο της Σπάρτης μόνο ερωτηματικά δημιουργεί ...

 

Ερωτάται ο κ.Υπουργός Υγείας,

 

Σε ποιές άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επάνοδο της διευθύντριας του Κ.Υ Καστορείου και την περαιτέρω αναγκαία κατά το δυνατόν στελέχωσή του;

                                                                                                                                                        

                                                                                         

 

Print
«Φεβρουάριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
8910
2288

Η προστασία του Δημόσιου Πανεπιστημίου από τις παραβατικές ομάδες, σημαίνει προστασία του δικαιώματος της λαϊκής οικογένειας για τη μόρφωση των παιδιών της..!

Στην ανάγκη εξορθολογισμού και εξασφάλισης συνθηκών ασφαλείας για την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων αναφέρθηκε ο Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Read more
11121314
15
2289

Τα θέματα των ΑΜΕΑ της Λακωνίας στη Βουλή

Ειδική αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες της Λακωνίας έκανε ο Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του – μέσω τηλεδιάσκεψης – στη Βουλή για το θέμα της ίδρυσης της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας.

Read more
161718192021
22232425262728
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset