Menu

Δραστηριότητα

Νέα

14 Ιουλίου 2017

Ο Δαβάκης ζητά παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ερώτηση στη Βουλή

Ο Δαβάκης ζητά παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016, ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης. Στην Ερώτησή του ο κ. Δαβάκης ζητά να δοθεί και νέα παράταση καθώς εκκρεμεί η υποβολή μεγάλου όγκου φορολογικών δηλώσεων, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τους κωδικούς 037-038 του εντύπου Ε1 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς:  τον Υπουργό Οικονομικών

            τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016 και δυστυχώς ακόμα δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα σχετικά με τους κωδικούς 037-038 του εντύπου Ε1 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα στείλει επικαιροποιημένα στοιχεία στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να γίνει σωστή εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Δηλαδή τα εισοδήματα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών να φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών-συνταξιούχων που δικαιούνται την έκπτωση φόρου ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκκρεμεί ακόμη και σήμερα μεγάλος αριθμός φορολογικών δηλώσεων αγροτών και όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι εφικτή η έγκαιρη υποβολή όλων αυτών των δηλώσεων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία τις 17/7/2017.

Το γεγονός αυτό έχει και άλλες παράπλευρες συνέπειες όπως πχ. ότι δεν θα έχει υποβληθεί το έντυπο Α21 του ΟΓΑ έως τις 30/06/2017 και έτσι πολλοί αγρότες δεν θα λάβουν τη β’ δόση του οικογενειακού επιδόματος που δικαιούνται και που θα καταβληθεί τον Ιούλιο από τον ΟΓΑ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Επιπρόσθετα, προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων  στο οποίο σπεύδουν μαζικά πολλοί αγρότες για να εγγραφούν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, τα οποία οφείλει άμεσα να επιλύσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συνεπώς είναι αναγκαία μια νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία και να μην προκύψουν φαινόμενα είτε εκπρόθεσμης υποβολής, είτε  υποβολής χωρίς το ευεργέτημα της έκπτωσης φόρου.

Συνεπώς ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

1.  Εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων;

2.  Πως προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να αντιμετωπίσει τα λάθη που υπάρχουν στους κωδικούς 037-038 του εντύπου Ε1;

3.  Θα «ξεκλειδώσει» τους κωδικούς 037-038 του εντύπου Ε1;

4.  Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την εύρυθμη λειτουργία του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων;

 

Ο Ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

 

Print
«Φεβρουάριος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29
1111

Δαβάκης: «Ήττα για την Ελλάδα η απώλεια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων»

Διευκρινήσεις για τα αίτια και του λόγους που οδήγησαν στην ατυχή κατάληξη της υποψηφιότητας της χώρας μας ως έδρας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων ζήτησε με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εξωτερικών ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Read more
30311234
5
1112

Δαβάκης: «Ελλιπής η απάντηση Καμμένου για το ΚΕΕΜ»

Ελλιπή χαρακτήρισε ο βουλευτής Λακωνίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης, τη νέα απάντηση που έλαβε από τον κ. Καμμένο στην πρόσφατη Ερώτησή του σχετικά με το ΚΕΕΜ και τις επικείμενες αλλαγές στο σύστημα κατάταξης νεοσυλλέκτων στις Ένοπλες Δυνάμεις και καλεί τον κ. υπουργό Εθνικής Άμυνας να έρθει στη Βουλή για να παρουσιάσει αναλυτικά το σχεδιασμό του υπουργείου.

Read more
67891011
121314
1114

Δαβάκης: «Ανυποχώρητη η κυβέρνηση στο θέμα του ΚΕΕΜ»

Συναντηθήκαμε σήμερα θεσμικοί φορείς του Νομού μας με τον ΑΝΥΕΘΑ, κ. Δημήτρη Βίτσα, μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λακωνίας, για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε τις αλλαγές που η κυβέρνηση προωθεί όσον αφορά το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ).

Read more
15161718
1920
1115

Δαβάκης: «Κύριε Καμμένε, είναι παραμεθόριος η Θήβα, η Λαμία και η Λάρισα; Γιατί στοχοποιείτε την Πελοπόννησο;»

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την πραγματοποιηθείσα σύσκεψη των θεσμικών φορέων της Λακωνίας στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσα, και όλοι οι φόβοι και οι υποψίες που με διακατείχαν επιβεβαιώθηκαν πλήρως με τη δημοσίευση της εγκυκλίου για την πρόσκληση των νεοσυλλέκτων του Στρατού Ξηράς στην ΕΣΣΟ του Μαρτίου.

Read more
2122232425
2627281234
567891011
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset