Menu

Δραστηριότητα

Νέα

14 Ιουλίου 2017

Ο Δαβάκης ζητά παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ερώτηση στη Βουλή

Ο Δαβάκης ζητά παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016, ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης. Στην Ερώτησή του ο κ. Δαβάκης ζητά να δοθεί και νέα παράταση καθώς εκκρεμεί η υποβολή μεγάλου όγκου φορολογικών δηλώσεων, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκύψει με τους κωδικούς 037-038 του εντύπου Ε1 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Αναλυτικά η Ερώτηση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς:  τον Υπουργό Οικονομικών

            τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 

Σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016 και δυστυχώς ακόμα δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα σχετικά με τους κωδικούς 037-038 του εντύπου Ε1 για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, παρά τις υποσχέσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα στείλει επικαιροποιημένα στοιχεία στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να γίνει σωστή εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Δηλαδή τα εισοδήματα των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών να φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών-συνταξιούχων που δικαιούνται την έκπτωση φόρου ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκκρεμεί ακόμη και σήμερα μεγάλος αριθμός φορολογικών δηλώσεων αγροτών και όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι εφικτή η έγκαιρη υποβολή όλων αυτών των δηλώσεων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία τις 17/7/2017.

Το γεγονός αυτό έχει και άλλες παράπλευρες συνέπειες όπως πχ. ότι δεν θα έχει υποβληθεί το έντυπο Α21 του ΟΓΑ έως τις 30/06/2017 και έτσι πολλοί αγρότες δεν θα λάβουν τη β’ δόση του οικογενειακού επιδόματος που δικαιούνται και που θα καταβληθεί τον Ιούλιο από τον ΟΓΑ όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Επιπρόσθετα, προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων  στο οποίο σπεύδουν μαζικά πολλοί αγρότες για να εγγραφούν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, τα οποία οφείλει άμεσα να επιλύσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συνεπώς είναι αναγκαία μια νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η διαδικασία και να μην προκύψουν φαινόμενα είτε εκπρόθεσμης υποβολής, είτε  υποβολής χωρίς το ευεργέτημα της έκπτωσης φόρου.

Συνεπώς ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

1.  Εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων;

2.  Πως προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να αντιμετωπίσει τα λάθη που υπάρχουν στους κωδικούς 037-038 του εντύπου Ε1;

3.  Θα «ξεκλειδώσει» τους κωδικούς 037-038 του εντύπου Ε1;

4.  Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την εύρυθμη λειτουργία του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων;

 

Ο Ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

 

Print
«Ιούλιος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
252627
1137

Έγινε επιτέλους το «πρώτο βήμα» για την αποκατάσταση του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Σπάρτης.

Απάντηση στην πρόσφατη παρέμβαση του βουλευτή Λακωνίας κ.Θανάση Δαβάκη (Ερώτηση υπ’ αριθμ. 6209/24.05.2018) σχετικά με τη προοπτική αποκατάστασης του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου της Σπάρτης, έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Γ.Σταθάκης στις 21.6.2018. Ο κ.Υπουργός ουσιαστικά διαβίβασε στο Λάκωνα βουλευτή το έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αφορούσε στο καίριο ζήτημα της  τροποποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου της Σπάρτης ως προς τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης στ&
Read more
28
1138

Τι θα γίνει επιτέλους με τα «πυρόπληκτα δάνεια»;

Την αδυναμία αποπληρωμής των «πυρόπληκτων δανείων» εκ μέρους των δοκιμαζόμενων από την κρίση μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Νομού Λακωνίας αλλά και άλλων Νομών της Πελοποννήσου, επισημαίνει για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια, με νέα Ερώτησή του προς στους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης.

Στην Ερώτησή του ο κ.Δαβάκης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν επιτέλους στις απαιτούμενες ενέργειες

Read more
29301
234
1139

Παρέμβαση Δαβάκη σε Τόσκα για την καταγγελία της ΕΥΠΣ Λακωνίας

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή κ. Θανάση Δαβάκη στην καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Λακωνίας, σχετικά με το γεγονός ότι πυροσβέστες έλαβαν διαταγή να παραλάβουν παλαιά, ακατάλληλα και επικίνδυνα οχήματα προς ενίσχυση του στόλου των Π.Υ. του Νομού μας.
Read more
56
1140

Τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου στη Βουλή

Την προσοχή της Πολιτείας και ιδιαίτερα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Λακωνίας ζητά με νέα Ερώτηση του στη βουλή ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Read more
78
910
1141

Περισσότεροι λεμβούχοι για τα Σπήλαια Διρού.

Το σημαντικό πρόβλημα της έλλειψης λεμβούχων κατά την τουριστική περίοδο στα Σπήλαια Διρού  έφερε στη βουλή με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα, το οποίο προσβάλει την τουριστική εικόνα της περιοχής της Μάνης και επιφέρει σημαντική απώλεια εσόδων.

Read more
11
1142

Δέσμευση Πετρόπουλου στην πρόταση Δαβάκη για αναδρομική ισχύ στο πρόγραμμα της δακοκτονίας

Τη δέσμευση του υφυπουργού Εργασίας, κ. Πετρόπουλου, για την αναδρομική κατά ένα μήνα εφαρμογή (από 15/6/2018) της ρύθμισης που αφορά στη δυνατότητα που δίνεται στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου να αναθέσει την εκτέλεση του προγράμματος δακοκτονίας στους προσωρινούς μειοδότες μέχρι την υπογραφή των οικείων συμβάσεων, απέσπασε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στη Βουλή.
Read more
12
1143

Δαβάκης για «Κλεισθένη Ι»: Έχουμε διαφορά φιλοσοφίας, μεθόδων και πολιτικών επιλογών με τη Ριζοσπαστική Αριστερά

Τις διαφορές στη φιλοσοφία, τις μεθόδους και τις πολιτικές επιλογές μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς επεσήμανε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες το βράδυ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα τον «Κλεισθένη Ι» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Read more
131415
16171819202122
23242526272829
303112345
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset