Menu

Δραστηριότητα

Νέα

31 Οκτωβρίου 2017

Η "τύχη" των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ)

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Τη διαβεβαίωση του κ. υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) έλαβε ο βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για αναστολή ή ακόμη και κλείσιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) από τον προσεχή Νοέμβριο, ο κ. Δαβάκης είχε καταθέσει στις 19/9/2017 Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούσε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, να πληροφορηθεί για τις λεπτομέρειες των σχεδιαζόμενων αλλαγών στο σύστημα κατάταξης και εκπαίδευσης νέων οπλιτών και το ρόλο των ΚΕΝ στο νέο αυτό πλαίσιο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης, ο κ. Δαβάκης ανέλυσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία τα ΚΕΝ απολαμβάνουν, λόγω της εξειδίκευσης στο εκπαιδευτικό έργο, των εγκαταστάσεων που ήδη διαθέτουν και της θεσμικής μνήμης που έχουν αποκτήσει μέσα από τη μακροχρόνια λειτουργία τους. Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η ίδρυση σημείων κατάταξης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων σε μονάδες της παραμεθορίου δεν αναμένεται να ενισχύσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Σχηματισμών στις οποίες αυτές ανήκουν, καθώς οι οπλίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει ούτε καν τη βασική τους εκπαίδευση δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό σε αυτόν τον τομέα. Ούτε πρόκειται, όπως συμπλήρωσε, να ελαφρυνθεί ουσιαστικά το βάρος των υπηρεσιών που οι ήδη υπηρετούντες εκεί οπλίτες σηκώνουν, καθώς – σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά – οι νέοι οπλίτες θα φιλοξενούνται σε ένα στρατόπεδο σε κάθε Σχηματισμό. Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον κ. υπουργό Εθνικής Άμυνας να ξαναδεί το θέμα υπό τη σκοπιά των όσων αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, προτού προχωρήσει στη λήψη οριστικών αποφάσεων.

Print
«Σεπτέμβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
31
2246

Συνάντηση με την Εύη Παπαγεωργίου

Επισκέφθηκα πρόσφατα τη νέα Διοικητή του Νοσοκομείου της Σπάρτης, Εύη Παπαγεωργίου, για να την καλωσορίσω και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Η Εύη δεν είναι καινούργια. Διοίκησε το Νοσοκομείο μας και κατά την περίοδο 2013-2017, με ουσιαστικά αποτελέσματα, σαφές αποτύπωμα και το γνωρίζει καλά!
Read more
12
2247

Η πρωτοβουλία μου για το αεροδρόμιο της Σπάρτης συνεχίζεται

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη σχετικά με την προοπτική του αεροδρομίου της Σπάρτης. 
Read more
34
2248

Στον Προέδρο της ΡΑΕ για το φυσικό αέριο

Με σκοπό να ενημερωθεί από τη νέα διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), για το πότε και πώς θα επεκταθεί το φυσικό αέριο σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στη Σπάρτη, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε χθες το πρωί με τον νέο Πρόεδρο της Αρχής, Αθανάσιο Δαγούμα.
Read more
56
789
2249

Η κυβέρνηση ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ο Πρόεδρός της, βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:
Read more
10
2250

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Με αντικείμενο τα θέματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, παράγοντα κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη της Λακωνίας, ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.
Read more
11
2251

Συνάντηση Σκρέκα - Δαβάκη - ΤΟΕΒ Τρινάσου για το αρδευτικό δίκτυο

Συνάντηση εργασίας είχε χθες το μεσημέρι, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία και εξέλιξη του έργου εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, που λόγω αρμοδιότητας χειρίζεται ο υφυπουργός. Τον Θανάση Δαβάκη συνόδευε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Λαδάς, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Τσιμπίδης, και τα μέλη του Δ&Sigma
Read more
1213
14151617
2252

Συνομιλία με τον Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή για το θέμα του Αστέρα Βλαχιώτη

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, στη σύντομη συζήτηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στη Βουλή, για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της Super League 2 και της Football League, ένα αίτημα που αφορά και τον Αστέρα Βλαχιώτη, ο οποίος θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες:
Read more
181920
21222324252627
2829301234
567891011
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset