Menu

Δραστηριότητα

Νέα

31 Οκτωβρίου 2017

Τι γίνεται τελικά με το Πόρισμα της πυρκαγιάς στα Βάτικα;

Ερώτηση στη Βουλή

Τι γίνεται τελικά με το Πόρισμα της πυρκαγιάς στα Βάτικα;

Την πορεία της εξέλιξης του Πορίσματος από την έρευνα που διενήργησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζητεί να πληροφορηθεί με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.Κοντονή, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης.

Η Ερώτηση του κ.Δαβάκη  προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης υπεβλήθη μετά από την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ.Ν.Τόσκα, στην οποία αναφέρεται ότι διενεργείται πλέον κύρια ανάκριση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Γυθείου.

 

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης του κ.Δαβάκη:

 

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση της πυρκαγιάς στα Βάτικα στις 17/07/2015»

 

Έχουν ήδη συμπληρωθεί περισσότερα από δυο χρόνια από την πυρκαγιά που έλαβε χώρα στα Βάτικα Λακωνίας (17/7/2015). Σχετικά με τους λόγους και τα πραγματικά περιστατικά που οδήγησαν σε αυτό τον όλεθρο και σύμφωνα με την απάντηση σε Ερώτησή μου στη Βουλή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ.Ν.Τόσκα (έγγραφο με αρ.πρωτ.7017/4/21129-γ΄//18-8-2017), από την επιληφθείσα Πυροσβεστική Υπηρεσία (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού) διενεργήθηκε προανάκριση η οποία υποβλήθηκε στις 13/11/2015 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γυθείου.

Στη συνέχεια, από την ως άνω Εισαγγελική Αρχή, παραγγέλθηκε κύρια ανάκριση και διορίστηκε εκ νέου πραγματογνώμονας για τη διακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς, ο οποίος την 3/7/2017 μετέβη στον τόπο αυτής.

Παράλληλα όπως προκύπτει από το ανωτέρω έγγραφο του κ.Τόσκα, ύστερα από παραγγελία του κ.Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για την ίδια υπόθεση και συνεπώς η υπόθεση αυτή αποτελεί αντικείμενο χειρισμού της εν λόγω Εισαγγελίας.

Επειδή, λόγω της καταστροφής που υπέστησαν οι κάτοικοι της περιοχής η εν θέματι υπόθεση είναι γι’ αυτούς ζωτικής σημασίας,

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.Υπουργός:

1.   Σε ποιο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης βρίσκεται σήμερα η πορεία της εν λόγω υπόθεσης;

2.   Τι σκοπεύετε να πράξετε εντός του πλαισίου των δικονομικών σας δυνατοτήτων, έτσι ώστε να επισπευσθεί η δικαστική διεκπεραίωση αυτής;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν
Print
«Σεπτέμβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
31
2246

Συνάντηση με την Εύη Παπαγεωργίου

Επισκέφθηκα πρόσφατα τη νέα Διοικητή του Νοσοκομείου της Σπάρτης, Εύη Παπαγεωργίου, για να την καλωσορίσω και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Η Εύη δεν είναι καινούργια. Διοίκησε το Νοσοκομείο μας και κατά την περίοδο 2013-2017, με ουσιαστικά αποτελέσματα, σαφές αποτύπωμα και το γνωρίζει καλά!
Read more
12
2247

Η πρωτοβουλία μου για το αεροδρόμιο της Σπάρτης συνεχίζεται

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη σχετικά με την προοπτική του αεροδρομίου της Σπάρτης. 
Read more
34
2248

Στον Προέδρο της ΡΑΕ για το φυσικό αέριο

Με σκοπό να ενημερωθεί από τη νέα διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), για το πότε και πώς θα επεκταθεί το φυσικό αέριο σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στη Σπάρτη, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε χθες το πρωί με τον νέο Πρόεδρο της Αρχής, Αθανάσιο Δαγούμα.
Read more
56
789
2249

Η κυβέρνηση ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ο Πρόεδρός της, βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:
Read more
10
2250

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Με αντικείμενο τα θέματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, παράγοντα κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη της Λακωνίας, ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.
Read more
11
2251

Συνάντηση Σκρέκα - Δαβάκη - ΤΟΕΒ Τρινάσου για το αρδευτικό δίκτυο

Συνάντηση εργασίας είχε χθες το μεσημέρι, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία και εξέλιξη του έργου εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, που λόγω αρμοδιότητας χειρίζεται ο υφυπουργός. Τον Θανάση Δαβάκη συνόδευε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Λαδάς, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Τσιμπίδης, και τα μέλη του Δ&Sigma
Read more
1213
14151617
2252

Συνομιλία με τον Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή για το θέμα του Αστέρα Βλαχιώτη

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, στη σύντομη συζήτηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στη Βουλή, για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της Super League 2 και της Football League, ένα αίτημα που αφορά και τον Αστέρα Βλαχιώτη, ο οποίος θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες:
Read more
181920
21222324252627
2829301234
567891011
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset