Menu

Δραστηριότητα

Νέα

13 Μαρτίου 2018

Επανέρχεται ο Δαβάκης για τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης

Ερώτηση στη Βουλή

Επανέρχεται ο Δαβάκης για τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης

Την αποκατάσταση του αρχοντικού Ματάλα, στο οποίο στεγάζεται η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης (ΛΑΦΣ), ζητά με νέα Ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης, στην Ερώτηση που κατέθεσε, υπενθυμίζει στον κ. Καμμένο ότι λόγω της ωριμότητάς του όσο και της ιδιαίτερης πολιτιστικής του αξίας, το συγκεκριμένο έργο έχει χαρακτηριστεί ως «υψηλής προτεραιότητας» από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ ταυτόχρονα έχουν πραγματοποιηθεί επαφές και συσκέψεις μεταξύ της αρμόδιας υπηρεσίας (ΓΔΟΣΥ/ΔΙΔΕΑΠ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Λάκωνας βουλευτής θέτει ερωτήματα σχετικά με τα πρακτικά αποτελέσματα του συνόλου αυτών των συσκέψεων και επαφών, καθώς και τις ενέργειες στις οποίες ο κ. Καμμένος έχει προβεί για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Δαβάκη:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ:

Αποκατάσταση του αρχοντικού Ματάλα (ΛΑΦ Σπάρτης)

Σε απάντηση της από 11-10-17 ερώτησής μου με θέμα «Πορεία έργου αποκατάστασης του πρώην αρχοντικού Ματάλα (ΛΑΦ Σπάρτης)», μου έγινε γνωστό ότι το έργο, τόσο λόγω της ωριμότητάς του όσο και λόγω της ιδιαίτερης πολιτιστικής του αξίας, εξακολουθεί να βρίσκεται μεταξύ των έργων του ΥΠΕΘΑ με υψηλή προτεραιότητα.

Επιπλέον, ενημερώθηκα ότι η ΓΔΟΣΥ/ΔΙΔΕΑΠ είχε επικοινωνήσει, για το συγκεκριμένο θέμα, με τη Διαχειριστική Αρχή (ΔΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου και είχε δοθεί η προφορική διαβεβαίωση από τον Υπεύθυνο Προγραμματισμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) για την ένταξη του έργου στον σχεδιαζόμενο από την Περιφέρεια προγραμματισμό.

Τέλος, από όσο γνωρίζω, εντός του Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και κλιμακίου της ΔΙΔΕΑΠ, που αφορούσε στην προοπτική ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο ΕΠ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

1.    Ποιο το αποτέλεσμα των συζητήσεων σχετικά με την προοπτική ένταξης του έργου στο ΕΠ Πελοποννήσου;

2.    Σε περίπτωση θετικής αντιμετώπισης του ζητήματος από τον Περιφερειάρχη, ποιες ενέργειες έχουν αναληφθεί από το ΥΠΕΘΑ για την προώθηση του έργου;

Ο ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

 

Print
«Μάρτιος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
262728
1116

Δαβάκης: «Καλά νέα…»

Σήμερα,28.2.18 εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Μουσείων τού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ,η Μουσειολογική Προμελέτη και το επικαιροποιημένο κτιριολογικό πρόγραμμ&a
Read more
1
1117

«...η νύξ προέκοψεν η δέ ημέρα ήγγικεν ...»

Συναντηθήκαμε σήμερα στή Σπάρτη,ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος κι εγώ,μέ το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας καί Σπάρτης καί τοποτηρητή τής Μητροπόλεως Μάνης κ.κ Ευστάθιο καί τό νέο Μητροπολίτη Μάνης κ.κΧρυσόστομο.
Read more
234
567891011
1213
1118

Επανέρχεται ο Δαβάκης για τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης

Την αποκατάσταση του αρχοντικού Ματάλα, στο οποίο στεγάζεται η Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης (ΛΑΦΣ), ζητά με νέα Ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Δαβάκης.

Read more
14
1119

Ερωτήματα Δαβάκη προς την κυβέρνηση για την ετοιμότητα των μηχανισμών διαχείρισης κρίσεων και συντονισμού πληροφοριών

Κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με την ετοιμότητα των συστημάτων διαχείρισης κρίσεων και πληροφοριών έθεσε σήμερα με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τους αρμόδιους υπουργούς, Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών, ο βουλευτής Λακωνίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης.
Read more
1516
1120

Σταθάκης προς Δαβάκη: Εκτός η Σπάρτη από το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ

Την άρνηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο σχετικό αίτημα του Δήμου Σπάρτης να ενταχθεί στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ, εισέπραξε ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, κ. Θανάσης Δαβάκης.

Read more
1718
192021
1121

Συνάντηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Νοτίου Αφρικής

Έγινε σήμερα τό πρωΐ στή Βουλή η νέα συνάντηση τής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Νοτίου Αφρικής μέ τό Πρέσβη τής χώρας αυτής κ.Marthinus C.J.van Schalkwyk.
Ως Πρόεδρος τής εν λόγω Ομάδας ,αφού τόν καλωσόρισα ,συζητήσαμε οι συνάδελφοι καί εγώ,θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.
Read more
22232425
2627282930311
2345678
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset