Menu

Δραστηριότητα

Νέα

25 Απριλίου 2018

Η Κυβέρνηση παραπαίει στην Εθνική Άμυνα

Δήλωση Δαβάκη

Η Κυβέρνηση παραπαίει στην Εθνική Άμυνα

Σχετικά με το περιεχόμενο της συνέντευξης του κ. Καμμένου, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και π. ΥΦΕΘΑ, κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:

Η εικόνα του κ. Καμμένου στη σημερινή συνέντευξη τύπου είναι ενδεικτική μίας κυβέρνησης που παραπαίει με τρόπο που επηρεάζει αρνητικά τη μελλοντική επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

Στις 27 Οκτωβρίου 2017, ο Πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, μας διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής για τρία πράγματα: Πρώτον, ότι η αναβάθμιση των μαχητικών τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας είναι απολύτως αναγκαία και πρέπει να γίνει τώρα. Δεύτερον, ότι η σχετική δαπάνη θα ενταχθεί ομαλά στον προϋπολογισμό. Τρίτον, ότι η πλήρης αμερικανική πρόταση θα ερχόταν στην Επιτροπή Εξοπλιστικών για μελέτη και συζήτηση.

Σε αντίθεση με αυτές τις διαβεβαιώσεις, από τις σημερινές δηλώσεις του κ. Καμμένου προκύπτει ότι η κρίσιμη αυτή αναβάθμιση κολλάει στην αδυναμία της κυβέρνησης να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια και να εντάξει τις πληρωμές με ομαλό τρόπο στον προϋπολογισμό. Προκύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε υπέρμετρα να ενημερώσει την Επιτροπή Εξοπλιστικών για το ακριβές περιεχόμενο της αμερικανικής πρότασης.

Όσον αφορά το θέμα της ενοικίασης φρεγατών FREMM, ο κ. Καμμένος μας είπε σήμερα ότι αγνοούσε τις λεπτομέρειες των συζητήσεων Τσίπρα – Μακρόν για το θέμα, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο που η κυβέρνηση χαράσσει την πολιτική στον κρίσιμο τομέα των εξοπλισμών και της αμυντικής διπλωματίας.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα επίσπευσης των ήδη ενεργοποιημένων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο κ. Καμμένος και η κυβέρνηση οφείλουν, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι διανύουμε το τέταρτο έτος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να μας απαντήσουν πόσα από τα 42 εξοπλιστικά προγράμματα που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκαν από τη Βουλή στις 30 Ιουλίου 2014 έχουν μέχρι σήμερα προχωρήσει και σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκονται. Για το θέμα θα καταθέσω ερώτηση στη Βουλή και θα περιμένω από τον κ. Καμμένο σαφείς απαντήσεις.

Print
«Μάιος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
3012345
1126

Τι γίνεται με τα 42 εξοπλιστικά προγράμματα του 2014;

Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Καμμένο, σχετικά με το βαθμό υλοποίησης των 42 προγραμμάτων που η Επιτροπή Εξοπλιστικών ενέκρινε στις 30 Ιουλίου 2014 κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας και π. ΥΦΕΘΑ, κ. Θανάσης Δαβάκης.

Read more
6
789
1127

Δαβάκης: Γιατί καθυστερούν οι Προσκλήσεις για τα Έργα Πολιτισμού;

Με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης, ζητά να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες έκδοσης Προσκλήσεων για την Ένταξη ώριμων έργων Πολιτισμού στο ΠΕΠ «Πελοπόννησος 2014-2020», και αφορούν στη Λακωνία.


Read more
10
1128

Δαβάκης: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η Μελέτη Παράκαμψης Σκάλας-Βλαχιώτη;

Το διαρκές πρόβλημα της ακαταλληλότητας του οδικού άξονα που διατρέχει τη Σκάλα και το Βλαχιώτη, φέρνει και πάλι με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης.

Στη παρέμβασή του αυτή ο κ.Δαβάκης ζητά αφενός να πληροφορηθεί σε ποια φάση ωρίμανσης βρίσκεται η Μελέτη Παράκαμψης της Σκάλας και του Βλαχιώτη και αφετέρου αν υπάρχει άμεσος σχεδιασμός ενίσχυσης της μεταλλικής Γέφυρας του Ευρώτα μέχρι να εκπονηθεί η σχετική Με&lamb

Read more
111213
14151617
1131

Παρουσίαση της Μουσειολογικής Προμελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης (ΝΑΜΣ)

Σήμερα το απόγευμα στο Διοικητήριο Λακωνίας, έγινε η παρουσίαση της Μουσειολογικής Προμελέτης τού Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης (ΝΑΜΣ).Αξίζουν συγχαρητήρια στο επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας(ΕΦΑΛΑΚ) και στην ομάδα εργασίας τού ΥΠΠΟΑ για την εξαιρετική δουλειά τους! Καθοριστική η συμβολή τής Γενικής Γραμματέως κ. Βλαζάκη που κατεύθυνε, συντόνιζε και έβαλε τα πράγματα σε μία σειρά. Η Μουσειολογική Προμελέτη ήταν το προαπαιτούμενο για τη προκή&rho
Read more
181920
21222324252627
28293031123
45678910
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset