Menu

Δραστηριότητα

Νέα

25 Απριλίου 2018

Η Κυβέρνηση παραπαίει στην Εθνική Άμυνα

Δήλωση Δαβάκη

Η Κυβέρνηση παραπαίει στην Εθνική Άμυνα

Σχετικά με το περιεχόμενο της συνέντευξης του κ. Καμμένου, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας και π. ΥΦΕΘΑ, κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:

Η εικόνα του κ. Καμμένου στη σημερινή συνέντευξη τύπου είναι ενδεικτική μίας κυβέρνησης που παραπαίει με τρόπο που επηρεάζει αρνητικά τη μελλοντική επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και εκθέτει τη χώρα διεθνώς.

Στις 27 Οκτωβρίου 2017, ο Πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, μας διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής για τρία πράγματα: Πρώτον, ότι η αναβάθμιση των μαχητικών τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας είναι απολύτως αναγκαία και πρέπει να γίνει τώρα. Δεύτερον, ότι η σχετική δαπάνη θα ενταχθεί ομαλά στον προϋπολογισμό. Τρίτον, ότι η πλήρης αμερικανική πρόταση θα ερχόταν στην Επιτροπή Εξοπλιστικών για μελέτη και συζήτηση.

Σε αντίθεση με αυτές τις διαβεβαιώσεις, από τις σημερινές δηλώσεις του κ. Καμμένου προκύπτει ότι η κρίσιμη αυτή αναβάθμιση κολλάει στην αδυναμία της κυβέρνησης να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια και να εντάξει τις πληρωμές με ομαλό τρόπο στον προϋπολογισμό. Προκύπτει επίσης ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε υπέρμετρα να ενημερώσει την Επιτροπή Εξοπλιστικών για το ακριβές περιεχόμενο της αμερικανικής πρότασης.

Όσον αφορά το θέμα της ενοικίασης φρεγατών FREMM, ο κ. Καμμένος μας είπε σήμερα ότι αγνοούσε τις λεπτομέρειες των συζητήσεων Τσίπρα – Μακρόν για το θέμα, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο που η κυβέρνηση χαράσσει την πολιτική στον κρίσιμο τομέα των εξοπλισμών και της αμυντικής διπλωματίας.

Τέλος, όσον αφορά το θέμα επίσπευσης των ήδη ενεργοποιημένων εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο κ. Καμμένος και η κυβέρνηση οφείλουν, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι διανύουμε το τέταρτο έτος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να μας απαντήσουν πόσα από τα 42 εξοπλιστικά προγράμματα που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εγκρίθηκαν από τη Βουλή στις 30 Ιουλίου 2014 έχουν μέχρι σήμερα προχωρήσει και σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκονται. Για το θέμα θα καταθέσω ερώτηση στη Βουλή και θα περιμένω από τον κ. Καμμένο σαφείς απαντήσεις.

Print
«Οκτώβριος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
24
1150

Απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας

«Πριν μας κατηγορήσουν ότι λέμε ψέματα για το Υπερταμείο, ας κοιτάξουν αυτά που οι υπουργοί της κυβέρνησής τους υπέγραψαν και λένε…»

Read more
25
1151

Δήλωση για το Κέντρο «Δήμητρα» Γυθείου

«Εκεί που απαιτείται κεντρικός συντονισμός, διαλειτουργικότητα και ενημέρωση, έχουμε τη διαχειριστική ανεπάρκεια και την ασυνεννοησία της κυβέρνησης…»

Read more
26
1152

Δώστε έξι μήνες παράταση στους αγρότες για να καταθέσουν στη ΔΕΗ τα σχετικά δικαιολογητικά και να συνεχίσουν να έχουν αγροτικό ρεύμα.

Εξάμηνη παράταση της προθεσμίας υποβολής φακέλου ηλεκτροδότησης για αρδευτική εκμετάλλευση στη ΔΕΗ για τους δικαιούχους αγρότες,  αλλά και την ενίσχυση της με το απαραίτητο προσωπικό, ζητά με Ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Read more
27282930
1
1153

Σε κίνδυνο οι αποζημιώσεις των παραγωγών της Λακωνίας από τον καινούργιο κατάλογο των μειονεκτικών περιοχών του ΥΠΑΑΤ

Την άμεση παρέμβαση του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να αλλάξει η πρόταση της Κυβέρνησης για τη νέα οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα, ώστε να περιληφθούν Τοπικές/Δημοτικές Κοινότητες της Λακωνίας, ζητά με Ερώτησή στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης.
Read more
234
1154

Κάτι ακόμα για το ζήτημα των μειονεκτικών περιοχών...

Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, είμαστε μάρτυρες της απίστευτης προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού που διακρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μετά την «αμέλεια» της υπαγωγής αρχαιολογικών και όχι μόνο χώρων στο Υπερταμείο, σήμερα με ευθύνη της κυβέρνησης κινδυνεύει να εξαιρεθεί η Πελοπόννησος και άλλα τμήματα της Χώρας, από τη νέα οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, γεγονός που – αν προχωρήσει – θα επιφέρει πλήγμα στο ήδη καθημαγμένο αγροτοκτη&am

Read more
567
8
1155

Παρέμβαση Δαβάκη για την ίδρυση Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη και τη στελέχωση του Διοικητικού Εφετείου στην Τρίπολη

Ερώτηση σχετικά με την υποστελέχωση του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως και την έλλειψη Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Read more
9
1156

Γιατί εξαιρεθήκαμε από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»;

Με αφορμή το θόρυβο που έχει προκληθεί εξαιτίας της εξαίρεσης της Λακωνίας από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ύψους μεταξύ 200 και 250 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των υποδομών υγείας της Χώρας, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Read more
1011121314
15
1157

Παρουσία στην τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων 2018»

Στην τελική φάση της Άσκησης «Παρμενίων 2018», που διεξήχθη στις 12/10/2018 στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, παρέστη εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Λακωνίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Read more
16
1158

Γιατί αποκλείστηκαν οι απόγονοι των πεσόντων του Έπους 1940 – 41 από την τελετή του ενταφιασμού τους;

Την καταγγελία της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών και Φίλων των Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 σχετικά με τον αποκλεισμό τους από τη θρησκευτική τελετή της ταφής 573 πεσόντων του Ελληνο – Ιταλικού Πολέμου στοΣτρατιωτικό Κοιμητήριο Κλεισούρας, έφερε στη Βουλή με Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Read more
1718192021
22232425262728
2930311234
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset