Menu

Δραστηριότητα

Νέα

12 Ιουλίου 2018

Δαβάκης για «Κλεισθένη Ι»: Έχουμε διαφορά φιλοσοφίας, μεθόδων και πολιτικών επιλογών με τη Ριζοσπαστική Αριστερά

Ομιλία στη Βουλή


Τις διαφορές στη φιλοσοφία, τις μεθόδους και τις πολιτικές επιλογές μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς επεσήμανε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες το βράδυ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα τον «Κλεισθένη Ι» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Δαβάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσεγγίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ένα χώρο πολιτικής πάλης και συναλλαγής μεταξύ τοπικών συμφερόντων, γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα στη βασική αποστολή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την παροχή στοχευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτη, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η συγκρουσιακή ερμηνεία δεν βοηθάει, κύριε υπουργέ, ούτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι χειμάζονται από κάθε πλευρά και θα χειμάζονται έτι περαιτέρω με αυτό το οποίο σήμερα εσείς, ως πολιτική επιλογή και νομοθετική πρωτοβουλία, φέρνετε. Θα εκλέγονται δήμαρχοι, δήμαρχοι ακροβάτες, δήμαρχοι ισορροπιστές.»

Στη συνέχεια, ο κ. Δαβάκης κατήγγειλε τις εξόφθαλμες αντιφάσεις που περιέχονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και οι οποίες καταδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση προσέγγισε τη σύνταξή του, όπως το γεγονός ότι ενώ δίνεται στους δημότες δικαίωμα να ψηφίσουν δημοτικούς συμβούλους και εκτός της δικής τους εκλογικής περιφέρειας, οι ψήφοι αυτοί εξαιρούνται στο στάδιο της καταμέτρησης.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ψήφου των Αποδήμων, υπογραμμίζοντας ότι είναι θέμα παροχής διευκόλυνσης προς τους συμπολίτες μας που διαβιούν στο εξωτερικό και όχι παροχής δικαιώματος, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών ήδη διαθέτει το δικαίωμα της ψήφου. «Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αλλοδαπός που κατοικεί σε άλλη χώρα από την πατρίδα του, να μην έχει το δικαίωμα να ψηφίζει όταν προκηρύσσονται γενικές εθνικές εκλογές», είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ο κ. Δαβάκης. «Πρέπει να το καταλάβετε. Πρέπει να ξεφύγετε από το ιδεοληπτικό σας πλαίσιο που αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα.»

Print
«Οκτώβριος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
24
1150

Απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας

«Πριν μας κατηγορήσουν ότι λέμε ψέματα για το Υπερταμείο, ας κοιτάξουν αυτά που οι υπουργοί της κυβέρνησής τους υπέγραψαν και λένε…»

Read more
25
1151

Δήλωση για το Κέντρο «Δήμητρα» Γυθείου

«Εκεί που απαιτείται κεντρικός συντονισμός, διαλειτουργικότητα και ενημέρωση, έχουμε τη διαχειριστική ανεπάρκεια και την ασυνεννοησία της κυβέρνησης…»

Read more
26
1152

Δώστε έξι μήνες παράταση στους αγρότες για να καταθέσουν στη ΔΕΗ τα σχετικά δικαιολογητικά και να συνεχίσουν να έχουν αγροτικό ρεύμα.

Εξάμηνη παράταση της προθεσμίας υποβολής φακέλου ηλεκτροδότησης για αρδευτική εκμετάλλευση στη ΔΕΗ για τους δικαιούχους αγρότες,  αλλά και την ενίσχυση της με το απαραίτητο προσωπικό, ζητά με Ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Read more
27282930
1
1153

Σε κίνδυνο οι αποζημιώσεις των παραγωγών της Λακωνίας από τον καινούργιο κατάλογο των μειονεκτικών περιοχών του ΥΠΑΑΤ

Την άμεση παρέμβαση του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να αλλάξει η πρόταση της Κυβέρνησης για τη νέα οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα, ώστε να περιληφθούν Τοπικές/Δημοτικές Κοινότητες της Λακωνίας, ζητά με Ερώτησή στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης.
Read more
234
1154

Κάτι ακόμα για το ζήτημα των μειονεκτικών περιοχών...

Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, είμαστε μάρτυρες της απίστευτης προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού που διακρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μετά την «αμέλεια» της υπαγωγής αρχαιολογικών και όχι μόνο χώρων στο Υπερταμείο, σήμερα με ευθύνη της κυβέρνησης κινδυνεύει να εξαιρεθεί η Πελοπόννησος και άλλα τμήματα της Χώρας, από τη νέα οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, γεγονός που – αν προχωρήσει – θα επιφέρει πλήγμα στο ήδη καθημαγμένο αγροτοκτη&am

Read more
567
8
1155

Παρέμβαση Δαβάκη για την ίδρυση Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη και τη στελέχωση του Διοικητικού Εφετείου στην Τρίπολη

Ερώτηση σχετικά με την υποστελέχωση του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως και την έλλειψη Διοικητικού Πρωτοδικείου στη Σπάρτη κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Read more
9
1156

Γιατί εξαιρεθήκαμε από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»;

Με αφορμή το θόρυβο που έχει προκληθεί εξαιτίας της εξαίρεσης της Λακωνίας από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ύψους μεταξύ 200 και 250 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των υποδομών υγείας της Χώρας, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Read more
1011121314
15
1157

Παρουσία στην τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων 2018»

Στην τελική φάση της Άσκησης «Παρμενίων 2018», που διεξήχθη στις 12/10/2018 στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, παρέστη εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Λακωνίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Read more
16
1158

Γιατί αποκλείστηκαν οι απόγονοι των πεσόντων του Έπους 1940 – 41 από την τελετή του ενταφιασμού τους;

Την καταγγελία της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών και Φίλων των Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41 σχετικά με τον αποκλεισμό τους από τη θρησκευτική τελετή της ταφής 573 πεσόντων του Ελληνο – Ιταλικού Πολέμου στοΣτρατιωτικό Κοιμητήριο Κλεισούρας, έφερε στη Βουλή με Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Read more
17
1159

Δαβάκης προς την κυβέρνηση: Ακούστε τους καλλιεργητές του Δήμου Ευρώτα…

ρώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με το αίτημα των αγροτών του Δήμου Ευρώτα να ενταχθούν, λόγω της καταστροφής από τη χαλαζόπτωση του Νοεμβρίου 2017, στο πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Read more
18192021
22232425262728
2930311234
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset