Menu

Δραστηριότητα

Νέα

12 Ιουλίου 2018

Δαβάκης για «Κλεισθένη Ι»: Έχουμε διαφορά φιλοσοφίας, μεθόδων και πολιτικών επιλογών με τη Ριζοσπαστική Αριστερά

Ομιλία στη Βουλή


Τις διαφορές στη φιλοσοφία, τις μεθόδους και τις πολιτικές επιλογές μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς επεσήμανε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες το βράδυ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα τον «Κλεισθένη Ι» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Δαβάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση προσεγγίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ένα χώρο πολιτικής πάλης και συναλλαγής μεταξύ τοπικών συμφερόντων, γεγονός που θα προκαλέσει προβλήματα στη βασική αποστολή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την παροχή στοχευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Σκουρλέτη, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτή η συγκρουσιακή ερμηνεία δεν βοηθάει, κύριε υπουργέ, ούτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτε τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών, οι οποίοι χειμάζονται από κάθε πλευρά και θα χειμάζονται έτι περαιτέρω με αυτό το οποίο σήμερα εσείς, ως πολιτική επιλογή και νομοθετική πρωτοβουλία, φέρνετε. Θα εκλέγονται δήμαρχοι, δήμαρχοι ακροβάτες, δήμαρχοι ισορροπιστές.»

Στη συνέχεια, ο κ. Δαβάκης κατήγγειλε τις εξόφθαλμες αντιφάσεις που περιέχονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και οι οποίες καταδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση προσέγγισε τη σύνταξή του, όπως το γεγονός ότι ενώ δίνεται στους δημότες δικαίωμα να ψηφίσουν δημοτικούς συμβούλους και εκτός της δικής τους εκλογικής περιφέρειας, οι ψήφοι αυτοί εξαιρούνται στο στάδιο της καταμέτρησης.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ψήφου των Αποδήμων, υπογραμμίζοντας ότι είναι θέμα παροχής διευκόλυνσης προς τους συμπολίτες μας που διαβιούν στο εξωτερικό και όχι παροχής δικαιώματος, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών ήδη διαθέτει το δικαίωμα της ψήφου. «Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αλλοδαπός που κατοικεί σε άλλη χώρα από την πατρίδα του, να μην έχει το δικαίωμα να ψηφίζει όταν προκηρύσσονται γενικές εθνικές εκλογές», είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ο κ. Δαβάκης. «Πρέπει να το καταλάβετε. Πρέπει να ξεφύγετε από το ιδεοληπτικό σας πλαίσιο που αντιμετωπίζετε αυτό το ζήτημα.»

Print
«Απρίλιος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
252627
1177

ΥΠΕΘΑ σε Δαβάκη: «Στα χέρια» της Περιφέρειας Πελοποννήσου το αρχοντικό Ματάλα

Απάντηση στο βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη σχετικά με τη χρηματοδότηση της αναπαλαίωσης και της αποκατάστασης του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης (αρχοντικό Ματάλα) έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Read more
28293031
1234567
1178

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στη Λακωνία.

Η μέχρι σήμερα συμπεριφορά του κ. Γαβρόγλου προϊδέαζε για αυτά που θα ακολουθήσουν… Η άρνησή του να δεχθεί τους θεσμικούς εκπροσώπους της Λακωνίας ήταν η πρόφαση για αυτό που ετοίμαζε. 
Read more
89
1179

Όλη η αλήθεια για τη Νοσηλευτική: Τα Ψέματα και τα Αποτελέσματα..!

Από τις 20 Αυγούστου 2018, όταν ξεκίνησαν οι φήμες περί της «μεταφοράς» της Νοσηλευτικής Σχολής της Σπάρτης στην Τρίπολη, έφερα άμεσα το θέμα στη Βουλή με την κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης.
Read more
10
1180

Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο καιρό πριν για τη Νοσηλευτική της Σπάρτης…

Η σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Παιδείας μεταφορά της έδρας της Νοσηλευτικής Σπάρτης στην Τρίπολη δείχνει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τον κυνικό τρόπο με τον οποίο η Ριζοσπαστική Αριστερά προσεγγίζει και διαχειρίζεται τις πολιτικές της δεσμεύσεις.
Read more
11121314
1516171819
1181

Δαβάκης προς Πρύτανη: Γιατί ζητάτε να φύγει η Νοσηλευτική από τη Σπάρτη;

Να τεκμηριώσει με απτά στοιχεία τους λόγους για τους οποίους οι αρχές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επιθυμούν τη μεταφορά της Νοσηλευτικής Σπάρτης στην Τρίπολη ζήτησε από τον Πρύτανη του ιδρύματος, κ. Κάτση, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.
Read more
2021
2223
1182

Όνειδος προσωπικά για εσάς κ. Γαβρόγλου η μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής Σπάρτης στην Τρίπολη!

Προσωπική επίθεση στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου για την απόφασή του να «πάρει» τη Νοσηλευτική Σχολή της Σπάρτης και να τη μεταφέρει στην Τρίπολη εξαπέλυσε χθες το βράδυ από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Read more
2425262728
293012345
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset