Menu

Δραστηριότητα

Νέα

17 Δεκεμβρίου 2018

Περί του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης.

Περί του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης.
Χρόνια τώρα οι πολίτες της Σπάρτης και όχι μόνο, γίνονται μάρτυρες της άθλιας κατάστασης που εμφανίζει το Παλαιό Πρωτοδικείο της Σπάρτης.

Προσωπικά και μέσω του θεσμικού μου ρόλου, αρκετά χρόνια τώρα, έχω προβεί σε όλων των ειδών τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με Ερωτήσεις και Επίκαιρες Ερωτήσεις προς τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Πολιτισμού προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στη χρονοβόρα και σύνθετη διαδικασία που απαιτεί  η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Σπάρτης ως προς τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης στο βορειοανατολικό τμήμα του τετραγώνου που περικλείεται από τις οδούς Λυκούργου, Άγιδος, Λύσσανδρου και Μητροπολίτου Γερμανού, με τη μετονομασία από χρήση «Δικαστήριο» σε χρήση «Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Νομού Λακωνίας». 

Η διαδικασία αυτή καθυστέρησε κυρίως, εξαιτίας του εγγράφου με αριθ. πρωτ.36538/5-9-2016 του Τμήματος Ιστορικών Κέντρων Πόλεων και Παραδοσιακών οικισμών, της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που με αυτό ζητούσε να γίνουν οι διορθώσεις που ήταν απαραίτητες για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Σήμερα γνωρίζουμε, ότι οι διορθώσεις αυτές έχουν πραγματοποιηθεί από την Πολεοδομία της Σπάρτης και ήδη η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει αποστείλει το σχετικό φάκελο για έγκριση στο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας για έγκριση, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Στη συνέχεια θα αποσταλεί και πάλι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για να προβεί στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ το θέμα και να κάνω και εγώ ότι μπορώ μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση ενός εμβληματικού κτηρίου για τη Σπάρτη. Είναι ελπιδοφόρο ότι οι Λάκωνες πολίτες εντός και εκτός Ελλάδος έχουν ευαισθητοποιηθεί για το θέμα  και αισιοδοξώ ότι με την προσπάθεια όλων θα καταφέρουμε να προσπελάσουμε τα εμπόδια που έχουν προκύψει.

Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε θεωρεί ότι μπορώ να συμβάλλω με οποιοδήποτε τρόπο κρίνεται σκόπιμος.
Print
«Μάρτιος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2526
1173

Επίσπευση διαδικασιών, προκαταβολή έναντι των αποζημιώσεων και de minimis ζητά ο Δαβάκης για τον παγετό στο Δήμο Μονεμβασίας

Την παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς που επλήγησαν και στο Δήμο Μονεμβασίας από τον παγετό της 6ηςΙανουαρίου 2019, ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης.
Read more
27
1174

Ομιλία στη Βουλή για θέματα πολιτισμού: Το Μουσείο της Σπάρτης και άλλα ζητήματα πολιτισμού για τη Λακωνία.

Με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης λαμβάνοντας το λόγο αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στην έναρξη των διαδικασιών κατασκευής του Νέου Μουσείου της Σπάρτης, ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας όσον αφορά τη χρηματοδότηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής του μελέτης.
Read more
28123
4567
1175

Πιέζει ο Δαβάκης για το αρχοντικό Ματάλα στη Σπάρτη

Νέα Ερώτηση για την αναπαλαίωση και την αποκατάσταση του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης (αρχοντικό Ματάλα) κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Read more
8910
11121314
1176

Ποια η συμμετοχή της ΜΟ.Μ.ΚΑ. στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών;

Το εύρος της συμμετοχής της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από φυσικές καταστροφές διερευνά με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Λακωνίας και π. ΥΦΕΘΑ, κ. Θανάσης Δαβάκης.
Read more
151617
18192021222324
25262728293031
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset