Menu

Δραστηριότητα

Νέα

21 Φεβρουαρίου 2019

Παρέμβαση για το λιμάνι του Γυθείου και τη νομοθετική ρύθμιση για τη δακοκτονία

Ομιλία στη Βουλή

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης δέκα λιμανιών της Χώρας που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε.

Κατά την ομιλία του ο βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης επικεντρώθηκε κυρίως σε ζητήματα που απασχολούν το λιμάνι του Γυθείου και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν προκειμένου να καταστεί πλήρως λειτουργικό, ως μία αξιόπιστη Πύλη εισόδου της Χώρας.

Ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον παριστάμενο Υπουργό κ. Κουβέλη την άμεση υλοποίηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) των κατωτέρω υποδομών που είναι απαραίτητες:

α) την κατασκευή επιβατικού σταθμού
β) την εγκατάσταση καμερών επιτήρησης
γ) την εγκατάσταση της απαιτούμενης σύμφωνα με τις προδιαγραφές περίφραξης και
δ) την κατασκευή πύλης εισόδου-εξόδου σε αυτό.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Δαβάκης επικεντρώθηκε στην τροπολογία που έφερε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτης σχετικά με την αλλαγή του νομικού πλαισίου της δακοκτονίας.

Αφού δήλωσε ότι συμφωνεί με τη συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα εκτέλεσης προσυμβατικού έργου για το 2019 και μεταφέρει την αρμοδιότητα για την προμήθεια των υλικών και των φαρμάκων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησε από τον κ. Αραχωβίτη τα ακόλουθα:

Πρώτον, να υπάρξει ριζική αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου διενέργειας του διαγωνισμού με σταθερό χρονικό ορίζοντα και την απλοποίηση της διαδικασίας ώστε οι Περιφέρειες να έχουν ένα σταθερότερο και μονιμότερο προγραμματισμό.

Δεύτερον, ο κ. Δαβάκης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ το προσωπικό που θα εμπλέκεται στη διαδικασία να προέρχεται από μόνιμο κατάλογο με σειρά προτεραιότητας διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή, όπως γίνεται με τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ.
Print
«Μάρτιος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2526
1173

Επίσπευση διαδικασιών, προκαταβολή έναντι των αποζημιώσεων και de minimis ζητά ο Δαβάκης για τον παγετό στο Δήμο Μονεμβασίας

Την παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς που επλήγησαν και στο Δήμο Μονεμβασίας από τον παγετό της 6ηςΙανουαρίου 2019, ζητά με Ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ.Θανάσης Δαβάκης.
Read more
27
1174

Ομιλία στη Βουλή για θέματα πολιτισμού: Το Μουσείο της Σπάρτης και άλλα ζητήματα πολιτισμού για τη Λακωνία.

Με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης λαμβάνοντας το λόγο αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στην έναρξη των διαδικασιών κατασκευής του Νέου Μουσείου της Σπάρτης, ζητώντας τη συνδρομή της Πολιτείας όσον αφορά τη χρηματοδότηση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής του μελέτης.
Read more
28123
4567
1175

Πιέζει ο Δαβάκης για το αρχοντικό Ματάλα στη Σπάρτη

Νέα Ερώτηση για την αναπαλαίωση και την αποκατάσταση του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης (αρχοντικό Ματάλα) κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Read more
8910
11121314
1176

Ποια η συμμετοχή της ΜΟ.Μ.ΚΑ. στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών;

Το εύρος της συμμετοχής της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών από φυσικές καταστροφές διερευνά με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Λακωνίας και π. ΥΦΕΘΑ, κ. Θανάσης Δαβάκης.
Read more
151617
18192021222324
25262728293031
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset