Menu

Δραστηριότητα

Νέα

10 Απριλίου 2019

Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο καιρό πριν για τη Νοσηλευτική της Σπάρτης…

Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο καιρό πριν για τη Νοσηλευτική της Σπάρτης…
Η σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Παιδείας μεταφορά της έδρας της Νοσηλευτικής Σπάρτης στην Τρίπολη δείχνει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τον κυνικό τρόπο με τον οποίο η Ριζοσπαστική Αριστερά προσεγγίζει και διαχειρίζεται τις πολιτικές της δεσμεύσεις.

Όλοι οι Λάκωνες θυμόμαστε ότι στις 19 Οκτωβρίου 2017, ο κ. Γαβρόγλου δήλωνε δημόσια ότι βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ήταν η παραμονή της σχολής στην Σπάρτη και η λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση της. Θυμόμαστε επίσης τις υποσχέσεις του κ. υπουργού για την πραγματοποίηση ενεργειών, σε συνδυασμό με το υπουργείο Υγείας, προς την κατεύθυνση της σύστασης Πανεπιστημιακής Κλινικής στο Νοσοκομείο της Σπάρτης, καθώς και τις δεσμεύσεις του για προμήθεια εκπαιδευτικού εξοπλισμού.

Σε σχετικές δεσμεύσεις είχε προβεί ο κ. Γαβρόγλου και στις 16 Νοεμβρίου 2018, όταν μετά από μεγάλη καθυστέρηση και πολλές αναβολές, τελικά ήρθε να συζητήσουμε στη Βουλή την Επίκαιρη Ερώτηση που του είχα καταθέσει ήδη από τον Αύγουστο 2018. Συγκεκριμένα, ο κ. υπουργός είχε αναφέρει στη συζήτηση εκείνη ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία δραματική ενέργεια πριν εξαντληθούν οι δυνατότητες αναβάθμισης της Νοσηλευτικής στον τόπο που ήδη βρίσκεται, υλοποιώντας παρεμβάσεις στο Νοσοκομείο της Σπάρτης.

Οι Λάκωνες θυμόμαστε επίσης το σχετικό ανακοινωθέν της 16ης Αυγούστου 2018 της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία, το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η ύπαρξη ενδογενών προβλημάτων που είναι γνωστά σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και τοπική κοινωνία δεν θα επιτραπεί να τορπιλίσουν την ύπαρξη, λειτουργία και αναβάθμιση της σχολής στη Σπάρτη».

Το ερώτημα που ανακύπτει, συνεπώς, είναι απλό: Τι συνέβη από τον Οκτώβριο του 2017 έως σήμερα και οδήγησε τον κ. Γαβρόγλου και τους τοπικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν ότι η απομάκρυνση της Νοσηλευτικής από τη Σπάρτη είναι μέρος μίας πολιτικής αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό μας;

Στην επικείμενη ψηφοφορία του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή όλοι θα κριθούμε από την ψήφο μας. Καλώ έστω και τώρα, λίγα 24ωρα πριν τη συζήτηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, τον κ. Γαβρόγλου να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις που καρατομούν και υποβαθμίζουν την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη Λακωνία.
Print
«Απρίλιος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
252627
1177

ΥΠΕΘΑ σε Δαβάκη: «Στα χέρια» της Περιφέρειας Πελοποννήσου το αρχοντικό Ματάλα

Απάντηση στο βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη σχετικά με τη χρηματοδότηση της αναπαλαίωσης και της αποκατάστασης του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης (αρχοντικό Ματάλα) έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Read more
28293031
1234567
1178

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταργεί την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στη Λακωνία.

Η μέχρι σήμερα συμπεριφορά του κ. Γαβρόγλου προϊδέαζε για αυτά που θα ακολουθήσουν… Η άρνησή του να δεχθεί τους θεσμικούς εκπροσώπους της Λακωνίας ήταν η πρόφαση για αυτό που ετοίμαζε. 
Read more
89
1179

Όλη η αλήθεια για τη Νοσηλευτική: Τα Ψέματα και τα Αποτελέσματα..!

Από τις 20 Αυγούστου 2018, όταν ξεκίνησαν οι φήμες περί της «μεταφοράς» της Νοσηλευτικής Σχολής της Σπάρτης στην Τρίπολη, έφερα άμεσα το θέμα στη Βουλή με την κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης.
Read more
10
1180

Τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο καιρό πριν για τη Νοσηλευτική της Σπάρτης…

Η σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Παιδείας μεταφορά της έδρας της Νοσηλευτικής Σπάρτης στην Τρίπολη δείχνει την αναξιοπιστία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τον κυνικό τρόπο με τον οποίο η Ριζοσπαστική Αριστερά προσεγγίζει και διαχειρίζεται τις πολιτικές της δεσμεύσεις.
Read more
11121314
1516171819
1181

Δαβάκης προς Πρύτανη: Γιατί ζητάτε να φύγει η Νοσηλευτική από τη Σπάρτη;

Να τεκμηριώσει με απτά στοιχεία τους λόγους για τους οποίους οι αρχές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επιθυμούν τη μεταφορά της Νοσηλευτικής Σπάρτης στην Τρίπολη ζήτησε από τον Πρύτανη του ιδρύματος, κ. Κάτση, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.
Read more
2021
2223
1182

Όνειδος προσωπικά για εσάς κ. Γαβρόγλου η μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής Σπάρτης στην Τρίπολη!

Προσωπική επίθεση στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου για την απόφασή του να «πάρει» τη Νοσηλευτική Σχολή της Σπάρτης και να τη μεταφέρει στην Τρίπολη εξαπέλυσε χθες το βράδυ από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Read more
2425262728
293012345
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset