Menu

Δραστηριότητα

Νέα

16 Μαΐου 2019

Κενά και μέσα προστασίας των πυροσβεστών της Λακωνίας από το Δαβάκη στη Βουλή

Κενά και μέσα προστασίας των πυροσβεστών της Λακωνίας από το Δαβάκη στη Βουλή
Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς, με την κατάθεση κοινοβουλευτικής Ερώτησης, να πληροφορηθεί σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ενίσχυση του προσωπικού, των μέσων και των υλικών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, στην Ερώτησή του ο κ. Δαβάκης αναφέρει ότι, σύμφωνα με καταγγελίες των στελεχών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Π.Υ.) του Νομού Λακωνίας, παρατηρείται σημαντική έλλειψη προσωπικού, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους, ειδικά σε περιπτώσεις καταπολέμησης ισχυρών πυρκαγιών, όπως αυτές που έχουν πλήξει τα τελευταία χρόνια την περιοχή. Παράλληλα, τα υλικά που έχουν διατεθεί για την ατομική προστασία των πυροσβεστών, αλλά και τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, βρίσκονται σε κακή κατάσταση και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις επιχειρησιακές τους ανάγκες.

Με δεδομένο ότι ήδη διανύουμε τη νέα αντιπυρική περίοδο και λαμβάνοντας υπ’ όψη τις σκληρές μάχες που κάθε χρόνο δίνουν με τις φλόγες τα στελέχη των Π.Υ. της Λακωνίας, ο κ. Δαβάκης θέτει προς την κ. Γεροβασίλη και τον κ. Χαρίτση τα ακόλουθα επείγοντα ερωτήματα:

1. Είναι όλες οι Π.Υ. του Νομού Λακωνίας πλήρως στελεχωμένες με μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τον ισχύοντα επιχειρησιακό σχεδιασμό; Αν όχι, πως σχεδιάζουν να καλυφθούν τα κενά, κατά την αντιπυρική περίοδο;

2. Σε τι επιχειρησιακή κατάσταση βρίσκονται τα υλικά ατομικής προστασίας που έχουν διατεθεί στο προσωπικό των Π.Υ. του Νομού Λακωνίας; Επαρκεί η ποσότητα των υλικών που κρίνονται επιχειρησιακά έτοιμα για την προστασία όλων των στελεχών που θα κληθούν να επιχειρήσουν σε περίπτωση πυρκαγιάς; Έχει προγραμματιστεί η παροχή νέων υλικών ατομικής προστασίας σε όλα τα στελέχη των Π.Υ. του Νομού Λακωνίας; Ισχύει το ίδιο και για τους Εθελοντές Πυροσβέστες; Αν όχι, έχει προγραμματιστεί η παροχή των υλικών αυτών;

3. Σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 962 Εποχικών Πυροσβεστών διαπιστώνουμε ότι έχει προγραμματιστεί η τοποθέτηση 4 πυροσβεστών για κάθε μία από τις Π.Υ. Σπάρτης, Γυθείου, Αρεόπολης και Νεάπολης (σύνολο 16), ενώ εξαιρείται η Π.Υ. Μολάων. Γιατί προσλαμβάνονται μόνο 16 Εποχικοί Πυροσβέστες επί συνόλου 962 θέσεων και εξαιρείται μάλιστα αυτών των προσλήψεων η Π.Υ. Μολάων, σε ένα πυρόπληκτο Νομό όπως η Λακωνία;

4. Ποια είναι η διαθεσιμότητα των μέσων των Π.Υ. του Νομού Λακωνίας;

5. Ποια είναι τα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί εκ μέρους της Πολιτείας στο Νομό Λακωνίας; Έχουν πραγματοποιηθεί ασκήσεις ετοιμότητας;
Print
«Οκτώβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2829301
2254

Τρία Ερωτήματα για το Παλαιό Πρωτοδικείο Σπάρτης

Το «πότε» θα ξεκινήσουν επιτέλους, οι εργασίες για την αποκατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, ζητά να μάθει από την υπουργό Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με την  κατάθεση νέας Ερώτησης στη Βουλή.
Read more
234
5678
2255

Συνάντηση Δαβάκη - Βερούτη με Καραμανλή

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.
Read more
91011
121314
2256

Συνάντηση με τον Κώστα Τσιάρα

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για τα θέματα που απασχολούν τον Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης αλλά και τους δικαστικούς υπαλλήλους, είχε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.
Read more
15161718
1920
2257

Παρέμβαση στη Βουλή για τα κρούσματα COVID-19 στη Λακωνία

Την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Βλαχιώτη και Νεαπόλεως, την αύξηση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ και τον καθορισμό συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων, ζήτησε με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού, χθες βράδυ στη Βουλή ,ο Θανάσης Δαβάκης.
Read more
2122
2258

Δαβάκης προς Βορίδη: Δώστε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα.

Την οικονομική ενίσχυση μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, όπως τα ελαιοτριβεία και οι τυποποιητικές μονάδες, που δεν συμπεριλήφθηκαν στις πρόσφατες Προσκλήσεις των Περιφερειών της χώρας για χρηματοδότηση με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με Ερώτησή του στη Βουλή.
Read more
232425
2627282930311
2345678
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset