Menu

Δραστηριότητα

Νέα

21 Ιουλίου 2019

Πρέπει να γίνουν πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πάγιο και βασικό αίτημα των Λακώνων η ακύρωση της μεταφοράς της Νοσηλευτικής Σπάρτης

Ομιλία στη Βουλή

Τα καυτά χρονίζοντα προβλήματα της Λακωνίας ζήτησε να επιλυθούν κατά την ομιλία του στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης ο Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης άρχισε την ομιλία του ευχαριστώντας τους πολίτες της Λακωνίας που επιμένουν να τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, τιμώντας τον με την εμπιστοσύνη τους και δίνοντάς του τη δυνατότητα να τους εκπροσωπεί στη Βουλή των Ελλήνων. Καλωσόρισε επίσης τους νέους βουλευτές, όλων των πολιτικών κομμάτων, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα συμβάλουν ουσιαστικά στον κοινοβουλευτικό διάλογο.

"Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη λαϊκή Παράταξη, με τις μεγάλες στρατηγικές επιλογές στην ιστορία αυτού του τόπου, καλείται για ακόμη μια φορά να ανορθώσει την Πατρίδα μας και να δώσει μια νέα διάσταση στο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο της", ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης, επισημαίνοντας ότι η προγραμματική ομιλία του Πρωθυπουργού κατέδειξε περίτρανα τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες εμπιστεύθηκαν τη Νέα Δημοκρατία ως Κυβέρνηση και επιβεβαίωσε τις ελπίδες τους στο κόμμα αυτό και στη στρατηγική που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαράξει.

"Πρέπει να γίνουν πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα" τόνισε ο κ. Δαβάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ληφθούν άμεσα αναπτυξιακά μέτρα, όπως η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, η επιτάχυνση των διαδικασιών καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς και η γενική αναδιοργάνωση και αλλαγή του μοντέλου του ΕΛΓΑ, η καταπολέμηση των παράνομων εισαγωγών γάλακτος, η επίλυση των προβλημάτων που δημιούργησε στις επιδοτήσεις η ανάρτηση των δασικών χαρτών και η επίλυση των λειτουργικών προβλημάτων του ΕΦΚΑ που δημιούργησε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Στη συνέχεια, ο κ. Δαβάκης χαρακτήρισε ως πάγιο και βασικό αίτημα των Λακώνων πολιτών την ακύρωση της μεταφοράς της Νοσηλευτικής Σπάρτης στην Τρίπολη, η οποία αποτέλεσε τμήμα του νόμου - "τερατουργήματος" του κ. Γαβρόγλου, και κάλεσε την υπουργό Παιδείας, κ. Κεραμέως, να εντάξει το θέμα στις άμεσες προτεραιότητές της. Ο κ. Δαβάκης ανέφερε ότι η απόφαση για τη μεταφορά λήφθηκε αυθαίρετα, χωρίς να εξεταστεί ουσιωδώς καμία εναλλακτική λύση από αυτές που αναφέρονταν στην Έκθεση Αξιολόγησης της Σχολής, με πλήρη αδιαφορία για το οικονομικό κόστος και χωρίς να προηγηθεί κανένας ουσιαστικός διάλογος. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η ανακοίνωση της πρόθεσης του Ιδρύματος Σ. Νιάρχου να κατασκευάσει νέο Νοσοκομείο στη Σπάρτη αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με την κλινική εκπαίδευση των φοιτητών, γεγονός που δεν είχε προσμετρηθεί κατά τη λήψη της απόφασης μεταφοράς της Σχολής.  

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης ανεφέρθη σε μια σειρά άλλων κρίσιμων αναγκαίων παρεμβάσεων που θα απελευθερώσουν τις πλούσιες αναπτυξιακές προοπτικές της Λακωνίας, όπως η επιτάχυνση της κατασκευής του Νέου Μουσείου της Σπάρτης, η ενίσχυση του Νοσοκομείου της Σπάρτης και των Μολάων και η προστασία των κατοίκων των χωριών της Λακωνίας από την παραβατικότητα.

Το βίντεο της ομιλίας του κ. Δαβάκη είναι διαθέσιμο εδώ.
Print
«Οκτώβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2829301
2254

Τρία Ερωτήματα για το Παλαιό Πρωτοδικείο Σπάρτης

Το «πότε» θα ξεκινήσουν επιτέλους, οι εργασίες για την αποκατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, ζητά να μάθει από την υπουργό Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με την  κατάθεση νέας Ερώτησης στη Βουλή.
Read more
234
5678
2255

Συνάντηση Δαβάκη - Βερούτη με Καραμανλή

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.
Read more
91011
121314
2256

Συνάντηση με τον Κώστα Τσιάρα

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για τα θέματα που απασχολούν τον Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης αλλά και τους δικαστικούς υπαλλήλους, είχε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.
Read more
15161718
1920
2257

Παρέμβαση στη Βουλή για τα κρούσματα COVID-19 στη Λακωνία

Την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Βλαχιώτη και Νεαπόλεως, την αύξηση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ και τον καθορισμό συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων, ζήτησε με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού, χθες βράδυ στη Βουλή ,ο Θανάσης Δαβάκης.
Read more
2122
2258

Δαβάκης προς Βορίδη: Δώστε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα.

Την οικονομική ενίσχυση μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, όπως τα ελαιοτριβεία και οι τυποποιητικές μονάδες, που δεν συμπεριλήφθηκαν στις πρόσφατες Προσκλήσεις των Περιφερειών της χώρας για χρηματοδότηση με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με Ερώτησή του στη Βουλή.
Read more
232425
2627282930311
2345678
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset