Menu

Δραστηριότητα

Νέα

16 Ιανουαρίου 2020

Νέα Παρέμβαση Δαβάκη για το έργο της Παράκαμψης Σκάλας – Βλαχιώτη

«Καυτά ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.»

Νέα Παρέμβαση Δαβάκη για το έργο της Παράκαμψης Σκάλας – Βλαχιώτη

Το σοβαρό θέμα της Παράκαμψης της Σκάλας – Βλαχιώτη έθεσε για ακόμη μια φορά με νέα Ερώτησή του προς τον υπουργό Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Στην Ερώτησή του, ο κ. Δαβάκης υπενθυμίζει ότι με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, η οποία και έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια (επισυνάπτεται η απόφαση), η κοινοπραξία Μορέας αναλαμβάνει την εκπόνηση, άνευ οικονομικού ανταλλάγματος, των σχετικών προκαταρκτικών μελετών.

Στη συνέχεια και με δεδομένο ότι έχει περάσει πολύς χρόνος από την ημερομηνία ανάρτησης της σχετικής απόφασης, ο κ. Δαβάκης ζητά από τον κ. Καραμανλή να τον πληροφορήσει για την υλοποίηση της σχετικής απόφασης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Δαβάκη:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

 

Η οικονομική κρίση που έπληξε τη Χώρα τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να υποχρέωσε στην αλλαγή των προτεραιοτήτων και των στόχων των κυβερνητικών πολιτικών, όμως η προηγούμενη διακυβέρνηση  χαρακτηρίστηκε από την παντελή έλλειψη αναπτυξιακής  στρατηγικής, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε εκκρεμότητα σημαντικά έργα και παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην οικονομική ανάκαμψη.

Σήμερα, που η ανάπτυξη αποτελεί προτεραιότητα, αλλά και το στοίχημα της νέας διακυβέρνησης, σκόπιμο θα ήταν να ξεκινήσουν άμεσα μια σειρά από έργα υποδομής που αποδεδειγμένα θα συμβάλλουν όχι μόνο στην οικονομική ανάκαμψη των τοπικών κοινωνιών, αλλά και θα διασφαλίσουν την μείωση των ανισοτήτων μεταξύ του Κέντρου και της Περιφέρειας.

Ένα κομβικής σημασίας οδικό έργο, αποτελεί πάντα η Παράκαμψη Σκάλας- Βλαχιώτη του Δήμου Ευρώτα που εκκρεμεί αρκετά χρόνια τώρα, χωρίς να υπάρχει κάποια ουσιαστική πρόοδος και αυτό όχι μόνο εξαιτίας της έλλειψης των απαιτούμενων οικονομικών πόρων. Μόλις τον προηγούμενο χρόνο και λίγο μετά την υπ’αριθμ. 5838/10-5-2018 σχετική Ερώτηση μου προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην οποία περιγραφόταν η απαράδεκτη κατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου Ευρώτα και ζητούνταν η παρέμβαση της Πολιτείας,  εκδόθηκε η υπ΄αριθμ. πρωτ. ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ/Β/Φ4/οικ.4852 απόφαση από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  με την οποία η Κ/ΞΙΑ ΜΟΡΕΑΣ, αναλάμβανε την εκπόνηση των προκαταρκτικών μελετών, με σκοπό δωρεάς και χωρίς αντάλλαγμα, προκειμένου αυτές να χρησιμοποιηθούν για την δημοπράτηση ως Δημόσιων Έργων, της παράκαμψης των οικισμών Σκάλας και Βλαχιώτη, της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και της κατασκευής νέας γέφυρας,  του ποταμού Ευρώτα στην υπόψη περιοχή.

Έκτοτε 1,5 χρόνο μετά, ουδείς γνωρίζει τίποτε…

Επομένως, με το δίκιο τους οι πολίτες διερωτώνται αλλά και κατηγορούν τις κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών, για αδιαφορία και απραξία, σχετικά με την επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος, που αφορά στη συγκοινωνιακή διευκόλυνση μιας περιοχής με την έντονη και αυξανόμενη αγροτική αλλά και τουριστική κίνηση και δραστηριότητα που παρουσιάζει ο Δήμος Ευρώτα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1.     Υφίσταται ακόμη η Δωρεά Προκαταρκτικών Μελετών για την παράκαμψη των οικισμών Σκάλας και Βλαχιώτη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και τη κατασκευή νέας Γέφυρας του ποταμού Ευρώτα από την Κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ;

2.     Εάν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση των προκαταρκτικών μελετών σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια με αριθμό πρωτοκόλλου ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ/Β/Φ4/οικ.4852//18-6-2018 και ΑΔΑ:ΨΨΨΜ465ΧΘΞ-ΦΛ0; (Επισυνάπτεται η σχετική απόφαση.)

3.     Υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους;

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

 

Print
«Φεβρουάριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728
2283

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Σπάρτης

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ της Σπάρτης πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, όπου συναντήθηκε με το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το σημαντικό έργο που επιτελεί. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:
Read more
29
2284

Πρωτοβουλία για τα εσπεριδοειδή στην νέα ΚΑΠ (2021 – 2027)

Συνάντηση με εκπροσώπους των Λακώνων εσπεριδοπαραγωγών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Θανάση Δαβάκη χθες το βράδυ στις εγκαταστάσεις του «Λακωνία», με αντικείμενο τη διαμόρφωση κοινής θέσης για τα εσπεριδοειδή στη νέα ΚΑΠ. 
Read more
3031
1
2285

Η προσπάθειά μας για το αρδευτικό δίκτυο Τρινάσου συνεχίζεται

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Τρινάσου είχε το Σάββατο το βράδυ ο Θανάσης Δαβάκης, για τον περαιτέρω συντονισμό της από κοινού προσπάθειάς τους για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου. 
Read more
23
2286

Η Λακωνία σε πρώτο πλάνο στη συνάντηση Μητσοτάκη – Δαβάκη

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σήμερα το μεσημέρι ο Θανάσης Δαβάκης. Κατά τη διάρκεια αυτής, συζητήθηκαν κυρίως τα σοβαρά προβλήματα της Λακωνίας.

Read more
456
2287

Νέες μόνιμες οργανικές θέσεις για τα Νοσοκομεία της Λακωνίας

Υπεγράφησαν χθες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη νέες μόνιμες οργανικές θέσεις γιατρών που θα στελεχώσουν τα Νοσοκομεία της Λακωνίας.

Read more
7
8910
2288

Η προστασία του Δημόσιου Πανεπιστημίου από τις παραβατικές ομάδες, σημαίνει προστασία του δικαιώματος της λαϊκής οικογένειας για τη μόρφωση των παιδιών της..!

Στην ανάγκη εξορθολογισμού και εξασφάλισης συνθηκών ασφαλείας για την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων αναφέρθηκε ο Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Read more
11121314
15
2289

Τα θέματα των ΑΜΕΑ της Λακωνίας στη Βουλή

Ειδική αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες της Λακωνίας έκανε ο Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του – μέσω τηλεδιάσκεψης – στη Βουλή για το θέμα της ίδρυσης της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας.

Read more
161718
2290

Παρέμβαση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για να ανοίξουν για εμβολιασμούς τα Κέντρα Υγείας Γυθείου και Νεαπόλης

Το αίτημα των Λακώνων πολιτών να ανοίξουν ως εμβολιαστικά κέντρα και το Κέντρο Υγείας Γυθείου και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης μετέφερε στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Read more
192021
22232425262728
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset