Menu

Δραστηριότητα

Νέα

22 Ιουνίου 2020

Τί απάντησα στον Ν. Κρητικό για το ΤΕΦΑΑ...

Απαντητική επιστολή στον Ν. Κρητικό

Τί απάντησα στον Ν. Κρητικό για το ΤΕΦΑΑ...

Πρόσφατα έλαβα επιστολή από τον συνάδελφο Νεοκλή Κρητικό, στην οποία με καλεί σε συμπόρευση, στην προσπάθεια να ιδρυθεί ΤΕΦΑΑ KAI στη Σπάρτη. Δείτε την απάντησή μου...

Αγαπητέ συνάδελφε,

Διάβασα με ενδιαφέρον την επιστολή σου, σχετικά με την πρόταση ίδρυσης ΤΕΦΑΑ στη Σπάρτη.

Έχοντας διεκδικήσει την υπόθεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας, από κοινού με όλους τους κατά καιρούς θεσμικούς φορείς της Λακωνίας, η αποδοχή οποιασδήποτε πρόσκλησης για συμπόρευση είναι για εμένα αυτονόητη.

Η πρόσκλησή σου όμως αυτή, έρχεται σε συνέχεια ενός συνόλου ατομικών ενεργειών εκ μέρους σου, για τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχω καμία ενημέρωση πέραν των δελτίων τύπου που έχεις δημοσιεύσει και των αναρτήσεών σου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Θα περίμενα, συνεπώς, πριν από το δημόσιο «προσκλητήριο» να είχε προηγηθεί μία κατ’ ιδίαν ενημέρωση για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, εδώ και δύο μήνες, προκειμένου – συντονισμένα και χωρίς υψηλούς τόνους δημοσιότητας – να χαράξουμε μαζί μία στρατηγική για τον επιδιωκόμενο στόχο, σε εναρμονισμό με τις υπόλοιπες επιδιώξεις μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λακωνία, όπως η επιστροφή της Νοσηλευτικής και η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων τμημάτων.

Και αυτό το λέω, αγαπητέ Νεοκλή, επειδή, όπως και εσύ γνωρίζεις, η ίδρυση ενός νέου πανεπιστημιακού τμήματος είναι μία σύνθετη υπόθεση, η οποία περνάει μέσα από το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και από κεντρικές δομές όπως η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Συνεπώς, το θέμα δεν μπορεί να προχωρήσει μέσω δελτίων τύπου και δημοσίων εκκλήσεων και προσκλήσεων. Χρειάζεται συστηματική προσπάθεια και πίεση σε κεντρικό επίπεδο, επί πραγματικών δεδομένων και αναλυτικών προτάσεων.

Σε περιμένω, συνεπώς, με χαρά στο γραφείο μου, τόσο εσένα όσο και τον καθηγητή κ. Γεώργιο Κυπραίο, που απ’ ό,τι θυμάμαι σε τηλεοπτική συνέντευξη ήταν ο βασικός εισηγητής της ιδέας από ακαδημαϊκής πλευράς, να με ενημερώσετε αναλυτικά σχετικά με τις λεπτομέρειες της πρότασης, αλλά και για τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα ενεργειών σου, όπως:

·         Ποια ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας, κ. Νίκης Κεραμέως, στην από 27 Απριλίου κατατεθείσα Ερώτησή σου;

·         Ποια ήταν η απάντηση της κ. Κεραμέως και στην από 13 Μαΐου επιστολή που – σύμφωνα με σχετική ανάρτησή σου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – της απέστειλες;

·         Τι σου απάντησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Κατσής, στη σχετική επιστολή που του έδωσες – σύμφωνα με σχετική ανάρτησή σου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης – στις 14 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Σπάρτης με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου;

·         Σε ποια συμπεράσματα κατέληξε η επίσκεψή σου στον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Βασίλη Διγαλάκη, στις 5 Ιουνίου, όπως είδαμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης;

Αγαπητέ συνάδελφε,

Είναι δεδομένη η αγάπη όλων για τον τόπο μας, όπως επίσης και η ανάγκη μας να προσφέρουμε όλο και περισσότερα σε αυτόν. Η εμπειρία, όμως, τόσων ετών μου έχει διδάξει, ότι τα αιτήματα, όσο δίκαια και να είναι, προσκρούουν πολλές φορές στις συμπληγάδες των διαδικασιών και της πραγματικότητας. Εκεί, ακριβώς, είναι ο ρόλος ο δικός μας: πρέπει εκτός από την αποφυγή της βιασύνης, να είμαστε οργανωμένοι, συντονισμένοι, στοχοπροσηλωμένοι, να μην αποκλείουμε άλλους φορείς, και να έχουμε θεμελιώσει και στοιχειοθετήσει πλήρως και προσεκτικά το κάθε αίτημά μας.

Οι Λάκωνες πολίτες περιμένουν από εμάς αποτελέσματα. Θα σε παρακαλούσα, λοιπόν, αντί της δημόσιας ανταλλαγής επιστολών και αναρτήσεων, που δε βοηθούν στην παρούσα φάση, να συνεργαστούμε εκ του σύνεγγυς και οι τρεις Λάκωνες βουλευτές για το σημαντικό αυτό θέμα.

Με εκτίμηση,

 

Θανάσης Π.Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας

 

 

Print
«Οκτώβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2829301
2254

Τρία Ερωτήματα για το Παλαιό Πρωτοδικείο Σπάρτης

Το «πότε» θα ξεκινήσουν επιτέλους, οι εργασίες για την αποκατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, ζητά να μάθει από την υπουργό Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με την  κατάθεση νέας Ερώτησης στη Βουλή.
Read more
234
5678
2255

Συνάντηση Δαβάκη - Βερούτη με Καραμανλή

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.
Read more
91011
121314
2256

Συνάντηση με τον Κώστα Τσιάρα

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για τα θέματα που απασχολούν τον Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης αλλά και τους δικαστικούς υπαλλήλους, είχε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.
Read more
15161718
1920
2257

Παρέμβαση στη Βουλή για τα κρούσματα COVID-19 στη Λακωνία

Την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Βλαχιώτη και Νεαπόλεως, την αύξηση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ και τον καθορισμό συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων, ζήτησε με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού, χθες βράδυ στη Βουλή ,ο Θανάσης Δαβάκης.
Read more
2122
2258

Δαβάκης προς Βορίδη: Δώστε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα.

Την οικονομική ενίσχυση μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, όπως τα ελαιοτριβεία και οι τυποποιητικές μονάδες, που δεν συμπεριλήφθηκαν στις πρόσφατες Προσκλήσεις των Περιφερειών της χώρας για χρηματοδότηση με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με Ερώτησή του στη Βουλή.
Read more
232425
2627282930311
2345678
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset