Menu

Δραστηριότητα

Νέα

24 Ιουνίου 2020

Νέα παρέμβαση Δαβάκη για την επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ στη Σπάρτη

Νέα παρέμβαση Δαβάκη για την επαναλειτουργία του ΚΕΕΜ στη Σπάρτη
Με νέα κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Θανάσης Δαβάκης επαναφέρει το αίτημα επαναλειτουργίας του ΚΕΕΜ ως κέντρου εκπαιδεύσεως νεοσυλλέκτων, επικαλούμενος συγκεκριμένα επιχειρήματα. Για το θέμα αυτό, κ. Δαβάκης δήλωσε:

Πάντα πίστευα ότι η στρατιωτική εκπαίδευση των ελληνόπουλων πρέπει να αναθεωρηθεί και να μπει σε νέες βάσεις, με βασικούς στόχους την καλύτερη εκπαίδευση αλλά και την απόκτηση σύγχρονων δεξιοτήτων που θα τους είναι χρήσιμες και στον πολιτικό τους βίο.

Ο τόπος που αυτά τα δύο θα λάβουν χώρα νομίζω ότι πρέπει να βρίσκεται μακριά από την παραμεθόριο και τις στρατιωτικές μονάδες προκαλύψεως, οι οποίες έχουν άλλη αποστολή και όχι εκπαιδευτική.

Με απόφαση της προηγούμενης κυβερνήσεως, η στρατιωτική εκπαίδευση «μετακινήθηκε» στα νησιά και τον Έβρο, μετατρέποντας τα στρατόπεδα των περιοχών αυτών ΚΑΙ σε Κέντρα Εκπαιδεύσεως.

Αυτό σημαίνει ότι στις μονάδες αυτές και στο μόνιμο προσωπικό τους, ανετέθη και μία ακόμη ευθύνη εκτός τής αποτροπής. Αυτή της εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων.

Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να αλλάξει και να επανέλθει το εκπαιδευτικό στάδιο της στρατιωτικής ζωής του στρατεύσιμου στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων τής ενδοχώρας, σε όσα από αυτά είναι πλέον εφικτό. 

Ένα τέτοιο είναι σίγουρα το ΚΕΕΜ: Μεγάλο στρατόπεδο, με εξαιρετικό περιβάλλον, αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις, και κυρίως έμπειρα στελέχη για να αναλάβουν τον πολίτη και να τον εισαγάγουν με ομαλό τρόπο στη στρατιωτική ζωή.

Για τον λόγο αυτό, επαναφέρω το θέμα με Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον φίλο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος καταβάλει σημαντικές προσπάθειες στον κρίσιμο τομέα της ευθύνης του.
Print
«Φεβρουάριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728
2283

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Σπάρτης

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ της Σπάρτης πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, όπου συναντήθηκε με το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το σημαντικό έργο που επιτελεί. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:
Read more
29
2284

Πρωτοβουλία για τα εσπεριδοειδή στην νέα ΚΑΠ (2021 – 2027)

Συνάντηση με εκπροσώπους των Λακώνων εσπεριδοπαραγωγών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Θανάση Δαβάκη χθες το βράδυ στις εγκαταστάσεις του «Λακωνία», με αντικείμενο τη διαμόρφωση κοινής θέσης για τα εσπεριδοειδή στη νέα ΚΑΠ. 
Read more
3031
1
2285

Η προσπάθειά μας για το αρδευτικό δίκτυο Τρινάσου συνεχίζεται

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Τρινάσου είχε το Σάββατο το βράδυ ο Θανάσης Δαβάκης, για τον περαιτέρω συντονισμό της από κοινού προσπάθειάς τους για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου. 
Read more
23
2286

Η Λακωνία σε πρώτο πλάνο στη συνάντηση Μητσοτάκη – Δαβάκη

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σήμερα το μεσημέρι ο Θανάσης Δαβάκης. Κατά τη διάρκεια αυτής, συζητήθηκαν κυρίως τα σοβαρά προβλήματα της Λακωνίας.

Read more
456
2287

Νέες μόνιμες οργανικές θέσεις για τα Νοσοκομεία της Λακωνίας

Υπεγράφησαν χθες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη νέες μόνιμες οργανικές θέσεις γιατρών που θα στελεχώσουν τα Νοσοκομεία της Λακωνίας.

Read more
7
8910
2288

Η προστασία του Δημόσιου Πανεπιστημίου από τις παραβατικές ομάδες, σημαίνει προστασία του δικαιώματος της λαϊκής οικογένειας για τη μόρφωση των παιδιών της..!

Στην ανάγκη εξορθολογισμού και εξασφάλισης συνθηκών ασφαλείας για την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων αναφέρθηκε ο Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Read more
11121314
15
2289

Τα θέματα των ΑΜΕΑ της Λακωνίας στη Βουλή

Ειδική αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες της Λακωνίας έκανε ο Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του – μέσω τηλεδιάσκεψης – στη Βουλή για το θέμα της ίδρυσης της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας.

Read more
161718
2290

Παρέμβαση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για να ανοίξουν για εμβολιασμούς τα Κέντρα Υγείας Γυθείου και Νεαπόλης

Το αίτημα των Λακώνων πολιτών να ανοίξουν ως εμβολιαστικά κέντρα και το Κέντρο Υγείας Γυθείου και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης μετέφερε στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Read more
192021
2223242526
2293

Προτάσεις Δαβάκη για τους δασικούς χάρτες

Διαδικτυακή «σύσκεψη» πραγματοποιήθηκε πριν λίγο μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τα προβλήματα των δασικών χαρτών. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχε και ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.
Read more
2728
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset