Menu

Δραστηριότητα

Νέα

24 Νοεμβρίου 2016

Παράλληλη στήριξη μαθητών με ειδικές ανάγκες

Ερώτηση στη Βουλή

Παράλληλη στήριξη μαθητών με ειδικές ανάγκες

 

Τα χιλιάδες κενά στην παράλληλη στήριξη μαθητών με ειδικές ανάγκες

στη βουλή από το Θανάση Δαβάκη

 

 

Ένα «καυτό» ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες με παιδιά που χρήζουν παράλληλης στήριξης στο σχολείο, αναδεικνύει με Ερώτηση του στη βουλή ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης στην Ερώτηση του προς τον νέο Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου κάνει λόγο για χιλιάδες κενά θέσεων παράλληλης στήριξης στήν  εκπαίδευση τών παιδιών με αυτισμό ή άλλες αναπηρίες στα δημόσια σχολεία, με τους γονείς να εξαναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι τα έξοδα για την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Η Ερώτηση του κ. Δαβάκη έχει ως εξής:

Χωρίς την απαιτούμενη «παράλληλη στήριξη» βρίσκονται τρεις μήνες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς περίπου 3.700 παιδιά με αυτισμό, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και εξαγγελίες του μέχρι πρότινος Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη.

Το γεγονός αυτό άλλωστε ανέδειξε πρόσφατα και σε πρόσφατο δημοσίευμα της η Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ,φιλοξενώντας μαρτυρίες γονέων που αποκαλύπτουν ότι αναγκάζονται οι ίδιοι να καλύπτουν τα έξοδα για την μισθοδοσία του εξειδικευμένου εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής, ο οποίος συνοδεύει τα παιδιά στο σχολείο, όπως απαιτούν οι σύγχρονες μέθοδοι εκπαίδευσης παγκοσμίως.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετικά στοιχεία που προκύπτουν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας υπάρχουν περίπου 5.500 διαγνωσμένες περιπτώσεις παιδιών, διαφόρων ηλικιών, που χρειάζονται εκπαιδευτικό στο πλαίσιο της παράλληλης στήριξης, αλλά έως τώρα το Υπουργείο Παιδείας έχει καλύψει μόνο 1.800 περιπτώσεις. Ας σημειωθεί δε, ότι υπάρχουν φόβοι για ύπαρξη μεγαλύτερων κενών στην παράλληλη στήριξη τα επόμενα έτη, με την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ, από το οποίο χρηματοδοτείται ως τώρα, με αποτέλεσμα και στην περίπτωση της παράλληλης στήριξης μαθητών με ειδικές ανάγκες να έχουμε την ίδια άσχημη εικόνα με τα χιλιάδες παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών λόγω μειωμένων κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, την ίδια άσχημη εικόνα εμφανίζουν πανελλαδικά και τα διάφορα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ) που είναι καθ ύλην αρμόδια για την ταυτοποίηση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών και στα οποία εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού συσσωρεύονται χιλιάδες αιτήσεις.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ συνεπώς ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Ποιος σχεδιασμός υπάρχει από το Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των κενών θέσεων παράλληλης στήριξης στη δημόσια εκπαίδευση, για παιδιά με αυτισμό ή άλλες παθήσεις και αναπηρίες ;

2. Πόσα είναι τα κενά σε προσωπικό στα κατά τόπους ΚΕΔΔΥ που είναι αρμόδια στην ταυτοποίηση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών και ποιος ο σχεδιασμός για την κάλυψη τους με το απαιτούμενο ειδικό επιστημονικό προσωπικό ;


Ο Ερωτών βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

Print
«Νοέμβριος 2019»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031123
456
1202

Ένα καλό νέο!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, υπέγραψε χθες την έγκριση πίστωσης 265.000 ευρώ για εργασίες στο Δικαστικό Μέγαρο της Σπάρτης. Καιρός τώρα να κοιτάξουμε και απέναντι για την αποκατάσταση του παλαιού Πρωτοδικείου...
Read more
7
1203

Με πρωτοβουλία Δαβάκη συνάντηση Βρούτση με στελέχη των Λακωνικών συνεταιρισμών εσπεριδοειδών

Συνάντηση είχαν σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας, κύριος Γιάννης Βρούτσης, με εκπροσώπους των Λακώνων παραγωγών εσπεριδοειδών, μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη.
Read more
8910
11
1204

Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση: Ως ρεσιτάλ υποκρισίας τις χαρακτηρίζει ο Δαβάκης!

Με ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ – του κόμματος που πήρε τη Νοσηλευτική Σχολή από τη Σπάρτη – κατηγορούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για την απόφασή της να αναστείλει τη λειτουργία 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μεταξύ των οποίων και τριών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Read more
12131415
1205

Επικυρώνεται και νομοθετικά η μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχου για τον τόπο μας!

Τις ευχαριστίες του προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) εξέφρασε χθες από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της επικύρωσης της προσφοράς του Ιδρύματος για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Σπάρτης.
Read more
1617
18192021222324
2526272829301
2345678
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset