Menu

Δραστηριότητα

Νέα

7 Ιουλίου 2020

Προχωράμε μαζί για τη Λακωνία που θέλουμε..!

Προχωράμε μαζί για τη Λακωνία που θέλουμε..!
Σχετικά με τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης της Χώρας.

Σε αυτό το διάστημα συνέβησαν πολλά, τα οποία δοκίμασαν και δοκιμάζουν τόσο τους πολίτες όσο και τις δομές και τις διαδικασίες της Πολιτείας και των θεσμών. Η πανδημία του κορωνοϊού, η τουρκική προκλητικότητα σε όλα τα μέτωπα – από τον Έβρο μέχρι το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο – καθώς και η παγκόσμια οικονομική ύφεση, αποτελούν εμπόδια που η Χώρα μας καλείται να ξεπεράσει στην πορεία επιστροφής της στην κανονικότητα.

Η κυβέρνηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Άκουσε τους ειδικούς και πήρε άμεσα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο μέτωπο του Έβρου, έδειξε στην Τουρκία ότι οποιοδήποτε αναθεωρητικό σχέδιο θα αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Παράλληλα, δίνει αυτή τη στιγμή μια σκληρή μάχη για τη θωράκιση της οικονομίας, τη μετεξέλιξη του παραγωγικού μας μοντέλου και την ταχεία επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης. 

Σήμερα συμπληρώνεται και ένας χρόνος από τότε που οι Λάκωνες πολίτες και εγώ για μία ακόμη φορά ανανεώσαμε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Ένας χρόνος από τότε που μου έδωσαν τη δύναμη να είμαι και πάλι η ισχυρή φωνή τους...

Σε αυτό το χρονικό διάστημα κάναμε πολλά:
  • Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα των Λακώνων παραγωγών.
  • Επαφές με την υπουργό Πολιτισμού για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
  • Παρεμβάσεις στο υπουργείο Παιδείας για τα θέματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στη Λακωνία.
  • Συναντήσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την πολιτική και τη φυσική ηγεσία, για τα ζητήματα ασφαλείας των Λακώνων πολιτών.
  • Επαφές στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, και Ενέργειας για τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και τις υποδομές της Λακωνίας.
  • Συνεχείς επαφές και παρεμβάσεις μαζί με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης για την επίλυση των προβλημάτων τους.
  • Διαρκής επαφή με όλους τους παραγωγικούς, οικονομικούς και επιστημονικούς φορείς της Λακωνίας για την προώθηση των προτάσεών τους και των θεμάτων που τους απασχολούν.
  • Απρόσκοπτη λειτουργία της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής για την ταχεία προώθηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.
  • Εκπροσώπηση της χώρας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.
Μαζί θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα..! 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου! Προχωράμε μαζί για τη Λακωνία που θέλουμε..!
Print
«Σεπτέμβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
31
2246

Συνάντηση με την Εύη Παπαγεωργίου

Επισκέφθηκα πρόσφατα τη νέα Διοικητή του Νοσοκομείου της Σπάρτης, Εύη Παπαγεωργίου, για να την καλωσορίσω και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Η Εύη δεν είναι καινούργια. Διοίκησε το Νοσοκομείο μας και κατά την περίοδο 2013-2017, με ουσιαστικά αποτελέσματα, σαφές αποτύπωμα και το γνωρίζει καλά!
Read more
12
2247

Η πρωτοβουλία μου για το αεροδρόμιο της Σπάρτης συνεχίζεται

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη σχετικά με την προοπτική του αεροδρομίου της Σπάρτης. 
Read more
34
2248

Στον Προέδρο της ΡΑΕ για το φυσικό αέριο

Με σκοπό να ενημερωθεί από τη νέα διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), για το πότε και πώς θα επεκταθεί το φυσικό αέριο σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στη Σπάρτη, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε χθες το πρωί με τον νέο Πρόεδρο της Αρχής, Αθανάσιο Δαγούμα.
Read more
56
789
2249

Η κυβέρνηση ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ο Πρόεδρός της, βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:
Read more
10
2250

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Με αντικείμενο τα θέματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, παράγοντα κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη της Λακωνίας, ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.
Read more
11
2251

Συνάντηση Σκρέκα - Δαβάκη - ΤΟΕΒ Τρινάσου για το αρδευτικό δίκτυο

Συνάντηση εργασίας είχε χθες το μεσημέρι, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία και εξέλιξη του έργου εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, που λόγω αρμοδιότητας χειρίζεται ο υφυπουργός. Τον Θανάση Δαβάκη συνόδευε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Λαδάς, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Τσιμπίδης, και τα μέλη του Δ&Sigma
Read more
1213
14151617
2252

Συνομιλία με τον Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή για το θέμα του Αστέρα Βλαχιώτη

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, στη σύντομη συζήτηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στη Βουλή, για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της Super League 2 και της Football League, ένα αίτημα που αφορά και τον Αστέρα Βλαχιώτη, ο οποίος θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες:
Read more
181920
21222324252627
2829301234
567891011
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset