Menu

Δραστηριότητα

Νέα

7 Ιουλίου 2020

Προχωράμε μαζί για τη Λακωνία που θέλουμε..!

Προχωράμε μαζί για τη Λακωνία που θέλουμε..!
Σχετικά με τη συμπλήρωση ενός έτους από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης της Χώρας.

Σε αυτό το διάστημα συνέβησαν πολλά, τα οποία δοκίμασαν και δοκιμάζουν τόσο τους πολίτες όσο και τις δομές και τις διαδικασίες της Πολιτείας και των θεσμών. Η πανδημία του κορωνοϊού, η τουρκική προκλητικότητα σε όλα τα μέτωπα – από τον Έβρο μέχρι το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο – καθώς και η παγκόσμια οικονομική ύφεση, αποτελούν εμπόδια που η Χώρα μας καλείται να ξεπεράσει στην πορεία επιστροφής της στην κανονικότητα.

Η κυβέρνηση στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Άκουσε τους ειδικούς και πήρε άμεσα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο μέτωπο του Έβρου, έδειξε στην Τουρκία ότι οποιοδήποτε αναθεωρητικό σχέδιο θα αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Παράλληλα, δίνει αυτή τη στιγμή μια σκληρή μάχη για τη θωράκιση της οικονομίας, τη μετεξέλιξη του παραγωγικού μας μοντέλου και την ταχεία επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης. 

Σήμερα συμπληρώνεται και ένας χρόνος από τότε που οι Λάκωνες πολίτες και εγώ για μία ακόμη φορά ανανεώσαμε τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Ένας χρόνος από τότε που μου έδωσαν τη δύναμη να είμαι και πάλι η ισχυρή φωνή τους...

Σε αυτό το χρονικό διάστημα κάναμε πολλά:
  • Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα των Λακώνων παραγωγών.
  • Επαφές με την υπουργό Πολιτισμού για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
  • Παρεμβάσεις στο υπουργείο Παιδείας για τα θέματα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στη Λακωνία.
  • Συναντήσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την πολιτική και τη φυσική ηγεσία, για τα ζητήματα ασφαλείας των Λακώνων πολιτών.
  • Επαφές στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, και Ενέργειας για τα θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και τις υποδομές της Λακωνίας.
  • Συνεχείς επαφές και παρεμβάσεις μαζί με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης για την επίλυση των προβλημάτων τους.
  • Διαρκής επαφή με όλους τους παραγωγικούς, οικονομικούς και επιστημονικούς φορείς της Λακωνίας για την προώθηση των προτάσεών τους και των θεμάτων που τους απασχολούν.
  • Απρόσκοπτη λειτουργία της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής για την ταχεία προώθηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων που ενισχύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.
  • Εκπροσώπηση της χώρας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ.
Μαζί θα συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα..! 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου! Προχωράμε μαζί για τη Λακωνία που θέλουμε..!
Print
«Φεβρουάριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728
2283

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Σπάρτης

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ της Σπάρτης πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, όπου συναντήθηκε με το προσωπικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το σημαντικό έργο που επιτελεί. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:
Read more
29
2284

Πρωτοβουλία για τα εσπεριδοειδή στην νέα ΚΑΠ (2021 – 2027)

Συνάντηση με εκπροσώπους των Λακώνων εσπεριδοπαραγωγών πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Θανάση Δαβάκη χθες το βράδυ στις εγκαταστάσεις του «Λακωνία», με αντικείμενο τη διαμόρφωση κοινής θέσης για τα εσπεριδοειδή στη νέα ΚΑΠ. 
Read more
3031
1
2285

Η προσπάθειά μας για το αρδευτικό δίκτυο Τρινάσου συνεχίζεται

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Τρινάσου είχε το Σάββατο το βράδυ ο Θανάσης Δαβάκης, για τον περαιτέρω συντονισμό της από κοινού προσπάθειάς τους για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου. 
Read more
23
2286

Η Λακωνία σε πρώτο πλάνο στη συνάντηση Μητσοτάκη – Δαβάκη

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σήμερα το μεσημέρι ο Θανάσης Δαβάκης. Κατά τη διάρκεια αυτής, συζητήθηκαν κυρίως τα σοβαρά προβλήματα της Λακωνίας.

Read more
456
2287

Νέες μόνιμες οργανικές θέσεις για τα Νοσοκομεία της Λακωνίας

Υπεγράφησαν χθες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη νέες μόνιμες οργανικές θέσεις γιατρών που θα στελεχώσουν τα Νοσοκομεία της Λακωνίας.

Read more
7
8910
2288

Η προστασία του Δημόσιου Πανεπιστημίου από τις παραβατικές ομάδες, σημαίνει προστασία του δικαιώματος της λαϊκής οικογένειας για τη μόρφωση των παιδιών της..!

Στην ανάγκη εξορθολογισμού και εξασφάλισης συνθηκών ασφαλείας για την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων αναφέρθηκε ο Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Read more
11121314
15
2289

Τα θέματα των ΑΜΕΑ της Λακωνίας στη Βουλή

Ειδική αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες της Λακωνίας έκανε ο Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του – μέσω τηλεδιάσκεψης – στη Βουλή για το θέμα της ίδρυσης της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας.

Read more
161718
2290

Παρέμβαση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για να ανοίξουν για εμβολιασμούς τα Κέντρα Υγείας Γυθείου και Νεαπόλης

Το αίτημα των Λακώνων πολιτών να ανοίξουν ως εμβολιαστικά κέντρα και το Κέντρο Υγείας Γυθείου και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης μετέφερε στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Read more
192021
2223242526
2293

Προτάσεις Δαβάκη για τους δασικούς χάρτες

Διαδικτυακή «σύσκεψη» πραγματοποιήθηκε πριν λίγο μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο τα προβλήματα των δασικών χαρτών. Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχε και ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.
Read more
2728
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset