Menu

Δραστηριότητα

Νέα

20 Οκτωβρίου 2020

Παρέμβαση στη Βουλή για τα κρούσματα COVID-19 στη Λακωνία

Παρέμβαση στη Βουλή για τα κρούσματα COVID-19 στη Λακωνία
Την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Βλαχιώτη και Νεαπόλεως, την αύξηση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ και τον καθορισμό συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων, ζήτησε με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού, χθες βράδυ στη Βουλή ,ο Θανάσης Δαβάκης.

Παράλληλα ζήτησε από τον παριστάμενο υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, την εντατικοποίηση των ελέγχων στους εργάτες γης, που κατά την περίοδο αυτή εργάζονται στις περιοχές αυτές, καθώς και αυτών που φθάνουν τώρα λόγω της έναρξης της ελαιοσυγκομιδής.

Ειδικότερα, ο Λάκωνας βουλευτής ζήτησε:


 1. Να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες και οι υποχρεώσεις των Δήμων και των Περιφερειών, όσον αφορά τα πρωτόκολλα ελέγχου και περιορισμού των κρουσμάτων, παρά τη μέχρι σήμερα εξαιρετική εκ μέρους τους αντιμετώπιση των προβλημάτων.
   
 2. Να αποσαφηνιστεί η αρμοδιότητα των φορέων όσον αφορά τον καθορισμό χώρων καραντίνας.
   
 3. Να ενισχυθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, το οποίο καλείται και αυτό να διαχειριστεί το φαινόμενο στο Δήμο Ευρώτα χωρίς να είναι κατάλληλα εξοπλισμένο. Για το λόγο αυτό, ο Θανάσης Δαβάκης κατέθεσε στον αρμόδιο υφυπουργό και λεπτομερές υπόμνημα με το σύνολο των ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.
   
 4. Να ενισχυθούν οικονομικά οι Δήμοι Ευρώτα και Μονεμβασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν από τα κρούσματα τού κορωνοϊού, όπως η πρόσληψη φυλακτικού προσωπικού.
   
 5. Να διατεθεί αυτοτελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Δήμο Μονεμβασίας, για την άμεση επέμβαση και την διενέργεια προληπτικών ελέγχων.
Στην απάντησή του, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέλυσε όλα τα πρωτόκολλα που ήδη εφαρμόζονται όσον αφορά τις υπεραστικές μετακινήσεις των εργατών γης, ενώ διαβεβαίωσε ότι η μέθοδος της ιχνηλάτισης αποτελεί πλήρη και επαρκή μηχανισμό για τον έλεγχο και τον περιορισμό τοπικών πανδημικών φαινομένων, όπως αυτό που εκδηλώθηκε προ ολίγων εβδομάδων στο Δήμο Ευρώτα.

Κλείνοντας, ο υφυπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον Θανάση Δαβάκη για τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις του, τις οποίες το υπουργείο θα μελετήσει, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα λάβει υπόψη του και το υπόμνημα για το Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη, που ο Λάκωνας βουλευτής κατέθεσε.

Το βίντεο της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Θανάση Δαβάκη είναι διαθέσιμο εδώ: https://youtu.be/0jLllY-rxgY  
Print
«Ιανουάριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031
2277

Στο Ειδικό Σχολείο Σπάρτης ο Δαβάκης

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο της Σπάρτης, στο Συκαράκι, πραγματοποίησε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Σκοπός της ήταν η συνεργασία με τη διευθύντρια, Σοφία Παινέση, στο πλαίσιο της προσπάθειας μετεγκατάστασης του Σχολείου σε καταλληλότερο χώρο.
Read more
123
45678910
1112
2278

Εμβολιασμοί KAI στα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας

Επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχε πριν λίγο ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης για το θέμα των εμβολιασμών των πολιτών ΚΑΙ στα Κέντρα Υγείας. Μετά την επικοινωνία αυτή, ο Λάκωνας βουλευτής ανέφερε:
Read more
131415
2279

Ιστορική στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας η απόκτηση των Rafale

Ως μία «δυνατή, ταχεία και μακροπρόθεσμη ένεση ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο πεδίο της αεροπορικής κυριαρχίας» χαρακτήρισε την απόκτηση από τη χώρα μας των αεροσκαφών Rafale, ο βουλευτής Λακωνίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες το απόγευμα στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Read more
16
2280

Συνάντηση για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών Λακωνίας

Συνάντηση με την Προϊσταμένη του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών (πρώην ΟΑΕΕ) στη Σπάρτη, κ. Νότα Κοντογιάννη, είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με σκοπό την ενημέρωσή του για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσία.

Read more
17
1819
2281

Ιστορική η επέκταση των δυτικών χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια

Ιστορική χαρακτήρισε την επέκταση των δυτικών χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.
Read more
202122
2282

Γιατί αρνείται η Νοσηλευτική να απαντήσει αναλυτικά για την πρόταση συνεργασίας του Ιδρύματος Νιάρχου;

Ερωτήματα για την άρνηση του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να δώσει τεκμηριωμένες και αναλυτικές απαντήσεις σχετικά με την απόφασή του να απορρίψει την πρόταση του Ιδρύματος Νιάρχου (ΙΣΝ) για συνεργασία με το νέο Νοσοκομείο που αυτό κατασκευάζει στην Σπάρτη, έθεσε προς τον νέο υφυπουργό Παιδείας αρμόδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Άγγελο Συρίγο, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης σχετικής Ερώτησής του, στη &a
Read more
2324
25262728293031
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset