Menu

Δραστηριότητα

Νέα

5 Δεκεμβρίου 2020

Επίσκεψη Διοικητή ΥΠΑ και Δαβάκη στο αεροδρόμιο της Σπάρτης

Επίσκεψη Διοικητή ΥΠΑ και Δαβάκη στο αεροδρόμιο της Σπάρτης
Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης σχετικά με την προοπτική του αεροδρομίου της Σπάρτης, σήμερα ο Διοικητής της ΥΠΑ, πτέραρχος Γ. Δριτσάκος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Λάκωνα βουλευτή, βρέθηκε στο αεροδρόμιο. Στην επίσκεψη ήταν παρών ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας με συνεργάτες του, ο αρχιτέκτονας και πιλότος Σπύρος Τζινιέρης και ο βετεράνος αεροπόρος καθηγητής Νίκωνας Οικονομάκης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η αυτοψία του αεροδρομίου εκ μέρους του Διοικητή της ΥΠΑ και η αξιολόγηση της κατάστασής του για την περαιτέρω αξιοποίησή του.
 
Μετά την επίσκεψη αυτή, ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:
 
Όπως είχαμε συμφωνήσει στην τελευταία συνάντησή μας, ο Διοικητής της ΥΠΑ Γιώργος Δριτσάκος, επισκέφθηκε σήμερα το αεροδρόμιο της Σπάρτης για να κάνει γενική εκτίμηση της κατάστασής του και την προοπτική που αυτό μπορεί να έχει για το μέλλον.
 
Η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Σπάρτης είναι μία υπόθεση στην οποία έχω εμπλακεί στο παρελθόν από τη θέση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και είχαμε επιτύχει το Σεπτέμβριο του 2013 την εκμίσθωσή του από την τότε Δημοτική Αρχή με όρους που εξασφάλιζαν το δημόσιο συμφέρον και ταυτόχρονα έδιναν τη δυνατότητα στο Δήμο να λειτουργήσει το αεροδρόμιο με αναπτυξιακές προοπτικές για τον τόπο μας. Για λόγους που δεν είναι της παρούσης, η προσπάθεια εκείνη δεν τελεσφόρησε.
 
Σήμερα επανερχόμαστε. Σε μία περίοδο δύσκολη για τον κλάδο των αερομεταφορών και της αεροπλοΐας, διερευνούμε τις δυνατότητες αξιοποίησής του με κάθε τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώσαμε ότι ο αεροδιάδρομος μήκους περίπου 1200 μέτρων βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, γεγονός που σημαίνει ότι μετά από μία σειρά παρεμβάσεων το αεροδρόμιο μπορεί να έχει προοπτική επαναλειτουργίας ως πεδίο προσγείωσης μικρών αεροσκαφών. Για αυτό συμφωνήθηκε να προωθηθεί αίτημα του Δήμου της Σπάρτης προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο οποίο θα ζητά την επαναλειτουργία του αεροδρομίου, αφού γίνουν εκ μέρους του όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που τα τεχνικά κλιμάκια της ΥΠΑ θα υποδείξουν. 

 
Πρέπει να ευχαριστήσω τον Διοικητή, πτέραρχο Γ. Δριτσάκο, για τη διάθεσή του να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια με την αποδεδειγμένη εμπειρία του, αλλά και το Δήμαρχο της Σπάρτης που με ενθουσιασμό την έχει αγκαλιάσει, ώστε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα...
Print
«Απρίλιος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2930311234
5678
2308

Να επικεντρωθούμε στην προώθηση των οδικών έργων στη Λακωνία

Με αφορμή την επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Λακωνίας (Ο.Ε.Β.Ε.Λ) σχετικά με τις πληροφοριακές πινακίδες των νέων αυτοκινητοδρόμων και της σχετικής συζήτησης που προκάλεσε, ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης δήλωσε τα εξής:

Read more
9
2309

Στον ΕΛΓΑ Τριπόλεως για τις αποζημιώσεις των Λακώνων παραγωγών

Συνάντηση με τον περιφερειακό Διευθυντή του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, Ηλία Αγγελόπουλο, είχε σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, για να πληροφορηθεί σχετικά με την εξέλιξη των διαδικασιών εκτίμησης και αποζημίωσης των ζημιών, που τους τελευταίους μήνες έχουν συμβεί σε διάφορες περιοχές της Λακωνίας.

Read more
1011
1213
2310

Συνάντηση εργασίας Κατσαφάδου – Δαβάκη

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, Κώστα Κατσαφάδο, είχε ο Θανάσης Δαβάκης. Μετά τη συνάντηση, ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

Read more
1415161718
19202122232425
262728293012
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset