Menu

Δραστηριότητα

Νέα

24 Μαρτίου 2021

Τηλεδιάσκεψη Δαβάκη και του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Τηλεδιάσκεψη Δαβάκη και του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Νέα «συνάντηση» μέσω τηλεδιάσκεψης με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου, είχε χθες το απόγευμα ο Θανάσης Δαβάκης μαζί με τον Σύλλογο Γεωπόνων Λακωνίας. Αφορμή για τη συνάντηση αυτή, η οποία προγραμματίστηκε με πρωτοβουλία του Λάκωνα βουλευτή σε συνέχεια της προηγούμενης τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Σύλλογο, υπήρξε το πρόγραμμα Νέων Αγροτών που μέχρι πρότινος ήταν σε διαβούλευση.

Τόσο τα μέλη του Συλλόγου Γεωπόνων, όσο και ο Θανάσης Δαβάκης εξέφρασαν προβληματισμούς και ενστάσεις για τις προϋποθέσεις, αλλά και τον καταμερισμό των κονδυλίων του νέου προγράμματος. Ειδικότερα και μεταξύ άλλων:

·        Εντόπισαν ως βασικά εμπόδια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα το ύψος της Τυπικής Απόδοσης που ξεκινάει από τα 14.000 ευρώ, καθώς επίσης και ότι για ελαιοκαλλιέργειες παραγωγής ελαιολάδου, απαιτούνται σχεδόν 80 στρέμματα αγροτικής έκτασης, ως προϋπόθεση για την κατάθεση φακέλου.

·        Αναφέρθηκαν στην ανάγκη διευκρίνισης των κριτηρίων αξιολόγησης, καθώς και σε θέματα που αφορούν στο κριτήριο της στρατιωτικής θητείας και στον τρόπο αντιμετώπισης των συζύγων δικαιούχων.

·        Διατύπωσαν ερωτήματα σχετικά με το ύψος και τα κριτήρια κατανομής των κονδυλίων ανά περιφέρεια.

Ο κ. Οικονόμου, αφού άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που τέθηκαν, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα ακόλουθα:

·        Το ύψος του κονδυλίου για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών θα είναι περίπου 300 εκατ. Ευρώ και σε αυτό αναμένεται να ενταχθούν συνολικά 10 – 15 χιλιάδες δικαιούχοι. Το ποσό που αναλογεί σε κάθε δικαιούχο έχει διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξη.

·        Μελετάται η μείωση του κριτηρίου της Τυπικής Απόδοσης σε ποσά ελαφρώς χαμηλότερα των 14.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν σκέψεις για θέσπιση εξαίρεσης του κλάδου της μελισσοκομίας από αυτό το κριτήριο.

·        Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα δοθούν στη δημοσιότητα τα κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων.

·        Βασικός στόχος της αρχιτεκτονικής του προγράμματος είναι η εξάλειψη της εικονικότητας.

Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Δαβάκης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικόνομου για την για ακόμη μία φορά άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για συνάντηση και του ζήτησε να διατηρηθεί αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τους Λάκωνες γεωπόνους.

Print
«Νοέμβριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
25262728293031
1234567
8
4366

Στο Δασαρχείο Γυθείου και πάλι ο Θανάσης Δαβάκης

Επίσκεψη στο Δασαρχείο Γυθείου πραγματοποίησε ο Θανάσης Δαβάκης, μετά την έγκριση του ποσού ύψους 1.233.999,65 ευρώ για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, για τη συγκράτηση του εδάφους, τον περιορισμό της διάβρωσης και της επιφανειακής απορροής, στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου, στον Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Read more
91011121314
15161718
4369

Πρωτοβουλία Δαβάκη με τη συμμετοχή όλων στη συνάντηση με Σταϊκούρα για Αφανιά – Κρεβατά και Λάγιο

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για την εξεύρεση νομοθετικής λύσης στα ιδιοκτησιακά ζητήματα που απασχολούν τις περιοχές του Λαγίου και του Αφανιά – Κρεβάτα, είχε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Στη συνάντηση ο κ. Δαβάκης είχε καλέσει να συμμετάσχουν και οι βουλευτές Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, καθώς και ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος. Ο κ. Κρητικός αποδέχθηκε την πρόσκληση αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να συμμετά
Read more
192021
2223
4370

Νέα εξέλιξη για τους εργάτες γης

Την παράταση της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη μετάκληση εργατών γης ζήτησε εκ νέου, αυτή τη φορά από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή χθες το απόγευμα. Ο κ. Υπουργός απάντησε στον Λάκωνα βουλευτή ότι σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διαμορφώνεται σχετική νομοθετική παρέμβαση.

Read more
24
4371

Δόθηκε λύση με τροπολογία για τη μετάκληση εργατών γης

Κατατέθηκε πριν λίγο η τροπολογία με την οποία παρατείνεται έως 31/12/2021 η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη μετάκληση εργατών γης. Η διαμονή τους θα αφορά χρονικό διάστημα από 30 έως 90 ημέρες με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 90 ημέρες, δηλαδή, συνολικά θα μπορούν οι εργάτες γης να παραμείνουν στη χώρα για συνολικά 6 μήνες, εφόσον θα απασχοληθούν στις αγροτικές εργασίες.

Read more
25262728
293012345
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset
0123movie.net