Menu

Δραστηριότητα

Νέα

13 Ιανουαρίου 2017

Δράσεις του ΕΣΠΑ για τους Νέους Επιστήμονες

Ερώτηση στη Βουλή

Δράσεις του ΕΣΠΑ για τους Νέους Επιστήμονες

13/1/2017


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

         

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε η ανακοίνωση του προσωρινού καταλόγου των δυνητικών δικαιούχων της Δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και αυτό διότι από τις 16.193 αιτήσεις χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων  εγκρίθηκαν μόλις 2.444, αφού εξαντλήθηκε η χρηματοδότηση.


Τα επιχειρηματικά σχέδια που προτάθηκαν αφορούσαν άνεργους πτυχιούχους που επιθυμούσαν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και που αν εγκρίνονταν θα έδιναν διέξοδο σε πολλούς νέους ανθρώπους. Ο μεγάλος αριθμός των προτάσεων που κατατέθηκαν αποδεικνύει τη θέληση των νέων επιστημόνων να παραμείνουν στη χώρα τους και να αγωνιστούν, γι’ αυτό και η Πολιτεία οφείλει να δράσει άμεσα, σε μια περίοδο όπου το brain drain και γενικότερα η φυγή του ανθρώπινου κεφαλαίου έχει εξελιχθεί σε μάστιγα.


 Η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να επαναπροκηρύξει τη Δράση αυτή, ως άκρως επιτυχημένη, είναι μεν ένα θετικό βήμα, όμως αναγκαστικά θα πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο και επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι θα επιβαρυνθούν με νέα έξοδα υποβολής των σχεδίων τους.

 Μια λύση που θα είχε άμεσο θετικό αντίκτυπο είναι να διατεθούν τώρα τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί για τη δεύτερη πρόσκληση υποβολής της συγκεκριμένης Δράσης, ώστε  να μπορέσουν να ενταχθούν περισσότερα επενδυτικά σχέδια.


Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία τους νέες επιχειρήσεις, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες ανέργους για πρόσβαση στην αγορά εργασίας και μια προοπτική για το μέλλον.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.  Ποιος είναι ο αριθμός των επιχειρηματικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Δράσης  για το Νομό Λακωνίας  και πόσα από αυτά ενεκρίθησαν;

2.  Πότε αναμένεται  να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των τελικών δικαιούχων;

3.  Προτίθεστε να αυξήσετε τον προϋπολογισμό της προκήρυξης, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν περισσότερα επενδυτικά σχέδια;

4.  Προτίθεστε να επαναπροκηρύξετε τη συγκεκριμένη Δράση και αν ναι, πότε και με τι ύψος δημόσιας δαπάνης;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

 

Print
 
«Ιανουάριος 2021»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
28293031
2277

Στο Ειδικό Σχολείο Σπάρτης ο Δαβάκης

Επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο της Σπάρτης, στο Συκαράκι, πραγματοποίησε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Σκοπός της ήταν η συνεργασία με τη διευθύντρια, Σοφία Παινέση, στο πλαίσιο της προσπάθειας μετεγκατάστασης του Σχολείου σε καταλληλότερο χώρο.
Read more
123
45678910
1112
2278

Εμβολιασμοί KAI στα Κέντρα Υγείας της Λακωνίας

Επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχε πριν λίγο ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης για το θέμα των εμβολιασμών των πολιτών ΚΑΙ στα Κέντρα Υγείας. Μετά την επικοινωνία αυτή, ο Λάκωνας βουλευτής ανέφερε:
Read more
131415
2279

Ιστορική στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας η απόκτηση των Rafale

Ως μία «δυνατή, ταχεία και μακροπρόθεσμη ένεση ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο πεδίο της αεροπορικής κυριαρχίας» χαρακτήρισε την απόκτηση από τη χώρα μας των αεροσκαφών Rafale, ο βουλευτής Λακωνίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες το απόγευμα στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Read more
16
2280

Συνάντηση για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών Λακωνίας

Συνάντηση με την Προϊσταμένη του ΕΦΚΑ Μη Μισθωτών (πρώην ΟΑΕΕ) στη Σπάρτη, κ. Νότα Κοντογιάννη, είχε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με σκοπό την ενημέρωσή του για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν την υπηρεσία.

Read more
17
1819
2281

Ιστορική η επέκταση των δυτικών χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια

Ιστορική χαρακτήρισε την επέκταση των δυτικών χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.
Read more
202122
2282

Γιατί αρνείται η Νοσηλευτική να απαντήσει αναλυτικά για την πρόταση συνεργασίας του Ιδρύματος Νιάρχου;

Ερωτήματα για την άρνηση του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να δώσει τεκμηριωμένες και αναλυτικές απαντήσεις σχετικά με την απόφασή του να απορρίψει την πρόταση του Ιδρύματος Νιάρχου (ΙΣΝ) για συνεργασία με το νέο Νοσοκομείο που αυτό κατασκευάζει στην Σπάρτη, έθεσε προς τον νέο υφυπουργό Παιδείας αρμόδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Άγγελο Συρίγο, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης σχετικής Ερώτησής του, στη &a
Read more
2324
25262728293031
1234567
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset