Menu

Δραστηριότητα

Νέα

31 Ιανουαρίου 2017

Το θέμα των δασικών χαρτών στη Bουλή

Ερώτηση στη Βουλή

Το θέμα των δασικών χαρτών στη Bουλή

Η πληθώρα των λαθών που προέκυψαν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών σε πολλές περιοχές της χώρας κατ εφαρμογή του Νόμου 4389/2016 αποτελεί το αντικείμενο της Ερώτησης του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος.


Στην Ερώτηση του ο κ. Δαβάκης ζητά από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να αναστείλει την διαδικασία και να αποσύρει τους ήδη αναρτημένους δασικούς χάρτες, ώστε να επιλυθούν τα πολλά προβλήματα που έχουν ανακύψει και να μην επαναληφθούν αυτά στην επόμενη ανάρτηση που θα αφορά δασικούς χάρτες άλλων περιοχών της Χώρας, μεταξύ αυτών και της Λακωνίας.

Ακολουθεί η Ερώτηση του κ. Δαβάκη:


Με πολλά και σημαντικά λάθη πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες η  ανάρτηση των δασικών χαρτών σε πολλές περιοχές της χώρας, κατ’ εφαρμογή του Ν4389/2016, προκαλώντας αναστάτωση σε εκατοντάδες ιδιοκτήτες.


Μάλιστα τα λάθη είναι τόσο εμφανή, όπου σε αρκετές περιπτώσεις οι  ιδιοκτήτες θα κληθούν να αποδείξουν τα αυτονόητα, επιβαρυνόμενοι όμως με ένα επιπρόσθετο κόστος το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί. Οι πολίτες που θίγονται καλούνται μέσα στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα των 60 ημερών (80 για αυτούς που διαμένουν στο εξωτερικό) από το άνοιγμα της εφαρμογής να υποβάλλουν με ηλεκτρονικό τρόπο τις αντιρρήσεις τους, οι οποίες και θα εξεταστούν από μια Επιτροπή που θα εκδίδει οριστική απόφαση χωρίς δικαίωμα προσφυγής.

 Επιπροσθέτως οι ενδιαφερόμενοι επιβαρύνονται και με ένα «τσουχτερό» παράβολο που ξεκινάει από 45€ και μπορεί να φτάσει τα 3.600€, ενώ παράλληλα είναι σχεδόν βέβαιο ότι για την υποβολή της ένστασης θα χρειαστεί και η συνδρομή ειδικού (δασολόγου, τοπογράφου, μηχανικού, δικηγόρου).


Δυστυχώς όμως η ανάρτηση των δασικών χαρτών έχει και παράπλευρες συνέπειες για τους «άτυχους» ιδιοκτήτες, όπως για παράδειγμα σε αυτούς που τυγχάνει να είναι αγρότες, αφού δημιουργούνται προβλήματα στις «επιλέξιμες εκτάσεις» που χρησιμοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή των Ενισχύσεων.


Δεδομένου ότι το προσεχές χρονικό διάστημα θα συνεχιστεί η ανάρτηση δασικών χαρτών και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Λακωνία, δημιουργώντας τα ίδια ή και μεγαλύτερα προβλήματα, ζητούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να αναστείλει την διαδικασία έστω και τώρα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου άμεσα να επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.


Συνεπώς, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.  Προτίθεται να αναστείλει τη διαδικασία και να αποσύρει τους αναρτημένους δασικούς χάρτες ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις;

2.  Είναι στις προθέσεις του να αλλάξει τη διαδικασία που εφαρμόστηκε;

3.  Προτίθεται να δώσει παράταση μεγαλύτερη των 60 ημερών για την υποβολή των ενστάσεων;

4.  Σκοπεύει να αναθεωρήσει το ύψος του παράβολου, δεδομένου ότι είναι πάρα πολύ υψηλό ιδιαίτερα στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε;

5.  Να αναφερθεί ο τρόπος με τον οποίο θα διενεργηθεί η εξέταση των αντιρρήσεων και ποια θα είναι η σύνθεση της Επιτροπής.


Ο Ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας                                                                     

                                                                                  

 

                                   

Print
 
«Οκτώβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2829301
2254

Τρία Ερωτήματα για το Παλαιό Πρωτοδικείο Σπάρτης

Το «πότε» θα ξεκινήσουν επιτέλους, οι εργασίες για την αποκατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, ζητά να μάθει από την υπουργό Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με την  κατάθεση νέας Ερώτησης στη Βουλή.
Read more
234
5678
2255

Συνάντηση Δαβάκη - Βερούτη με Καραμανλή

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.
Read more
91011
121314
2256

Συνάντηση με τον Κώστα Τσιάρα

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για τα θέματα που απασχολούν τον Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης αλλά και τους δικαστικούς υπαλλήλους, είχε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.
Read more
15161718
1920
2257

Παρέμβαση στη Βουλή για τα κρούσματα COVID-19 στη Λακωνία

Την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Βλαχιώτη και Νεαπόλεως, την αύξηση των κλιμακίων του ΕΟΔΥ και τον καθορισμό συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων, ζήτησε με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού, χθες βράδυ στη Βουλή ,ο Θανάσης Δαβάκης.
Read more
2122
2258

Δαβάκης προς Βορίδη: Δώστε ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα.

Την οικονομική ενίσχυση μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, όπως τα ελαιοτριβεία και οι τυποποιητικές μονάδες, που δεν συμπεριλήφθηκαν στις πρόσφατες Προσκλήσεις των Περιφερειών της χώρας για χρηματοδότηση με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με Ερώτησή του στη Βουλή.
Read more
232425
2627282930311
2345678




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset