Menu

Δραστηριότητα

Νέα

20 Φεβρουαρίου 2017

Το Κ.Υ. Καστορείου και πάλι στη Βουλή...

Επίκαιρη Ερώτηση

Το Κ.Υ. Καστορείου και πάλι στη Βουλή...

Επανέρχεται ο Θανάσης Δαβάκης με δεύτερη Επίκαιρη Ερώτησή του που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, μεταξύ αυτού και του Υπουργού Υγείας, για την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Καστορείου.

Το κείμενο της Ερώτησης αναφέρει:

Όταν στις 9/7/15, ο κ.Υπουργός Υγείας απαντούσε στην Βουλή κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου, σχετικά με το μέλλον του νεοϊδρυθέντος -από την προηγούμενη κυβέρνηση- Κέντρου Υγείας Καστορείου, (ΦΕΚ 89, τεύχ.Β/19.1.15), ανέφερε μεταξύ άλλων: (Πρακτικά Βουλής), ότι "θα γίνει σοβαρός σχεδιασμός για την πρωτοβάθμια φροντίδα της περιοχής..., ότι παρότι η στελέχωσή του είναι ελλειμματική η 6η Υ.Π.Ε εξετάζει το σενάριο της αξιοποίησης της κτιριακής υποδομής του Κ.Υ ... και ότι στα πλαίσια του νέου χάρτη υγείας της περιοχής θα ξαναδούμε το ρόλο, τη στελέχωση και τη δυνατότητα ενίσχυσης λειτουργίας του Κ.Υ Καστορείου."

Παράλληλα ο κ.Υπουργός (κατά τη δευτερολογία του) ανέφερε ότι θέλουμε "παροχή υγείας κοντά στο τόπο κατοικίας των ανθρώπων με σχεδιασμό από τα  "κάτω" με εμπλοκή των τοπικών κοινωνιών".

Έκτοτε παρήλθε 1,5 χρόνος και δυστυχώς ουδεμία από τις δεσμεύσεις και τους προγραμματισμούς που αναφέρθηκαν στη Βουλή, έχουν πραγματοποιηθεί.

Αντιθέτως και η διευθύντρια που υπηρετούσε    στο Κ.Υ  Καστορείου πήρε εντολή να μετακινηθεί στο υπό σύσταση Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στη Σπάρτη, αφήνοντας το Κ.Υ με μία ιατρό και χωρίς την συνδρομή νοσηλεύτριας.

Το συγκεκριμένο Κ.Υ καλύπτει υγειονομικά την ορεινή περιοχή του βορείου Ταϋγέτου (πρώην "Βόρειοι Δήμοι") και είναι απολύτως απαραίτητη η λειτουργία και η περαιτέρω στελέχωσή του, λόγω της φύσεως της περιοχής, του μεγάλου αγροτικού πληθυσμού της, αλλά και της αυξημένης γήρανσης των κατοίκων της. Αν ληφθεί μάλιστα  υπόψιν και η κατά μήνα προσέλευση εκατοντάδων ασθενών από τις γύρω απομακρυσμένες περιοχές, το γεγονός της αποδυνάμωσης και της υποστελέχωσής του για να λειτουργήσει μία άλλη υγειονομική μονάδα στο κέντρο της Σπάρτης μόνο ερωτηματικά δημιουργεί ...

 

Ερωτάται ο κ.Υπουργός Υγείας,

 

Σε ποιές άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επάνοδο της διευθύντριας του Κ.Υ Καστορείου και την περαιτέρω αναγκαία κατά το δυνατόν στελέχωσή του;

                                                                                                                                                        

                                                                                         

 

Print
«Αύγουστος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
2728
2241

Συνάντηση με Χατζηδάκη για την πράσινη επένδυση του «Λακωνία»

Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, είχαν χθες το απόγευμα ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης και ο Γενικός Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επεξεργασίας Εσπεριδοειδών Αμυκλών «Λακωνία», κ. Αντώνης Δικαιάκος.
Read more
29303112
3456
2242

Επίσκεψη Μενδώνη στη Λακωνία

Διήμερη επίσκεψη στη Λακωνία πραγματοποίησε η υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη. Κατά τη διάρκεια αυτής επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά και το Παλάτι των Δεσποτών, που εντάσσεται στο τρέχον ΕΣΠΑ, το Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Σπίτι της Ευρώπης, στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, το αρχαίο θέατρο, που εντάσσεται στο τρέχον ΕΣΠΑ, και το χώρο του Χυμοφίξ, όπου θα ανεγερθεί το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο (ΝΑΜΣ). Παράλληλα, συγκάλεσε πο&
Read more
789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset