Menu

Δραστηριότητα

Νέα

20 Μαρτίου 2017

Καταστροφές Δήμου Ευρώτα: Ερωτήματα Δαβάκη στή Κυβέρνηση

Συζήτηση Ερώτησης στη Βουλή

Το ζήτημα της αποκαταστάσεως των καταστροφών που προκάλεσαν οι θεομηνίες στις κρίσιμες υποδομές και των αποζημιώσεων των πολιτών του Δήμου Ευρώτα έφερε, για ακόμη μία φορά, σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Κατά την αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Δαβάκης υπογράμμισε τα σημαντικά προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που έχουν δημιουργηθεί από τις ζημίες στο αγροτικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, οι οποίες εμποδίζουν κρίσιμες εργασίες όπως τη διεξαγωγή αγροτικών εργασιών, καθώς και από τις άλλες καταστροφές που επέφερε η θεομηνία. Κλείνοντας, ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών να μάθει τις ενέργειες στις οποίες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προτίθεται να προχωρήσει για να επιλύσει τα προβλήματα αυτά το συντομότερο δυνατόν.

Η απάντηση του κ. Υπουργού υπήρξε απογοητευτική, καθώς περιορίστηκε στην αναφορά των ποσών τα οποία έχουν εγκριθεί για την αποκατάσταση των ζημιών, χωρίς να παραθέσει περισσότερα στοιχεία και να αναλύσει το σχεδιασμό του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Δαβάκης παρέθεσε αναλυτικά τα αιτήματα του Δήμου Ευρώτα, έτσι όπως αυτά απαριθμούνταν σε σχετική επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας ότι η αποκατάσταση της κανονικότητας στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής αποτελεί κρίσιμη ανάγκη και υπενθύμισε ότι τα έργα είναι, επίσης, αναγκαία και τα χρονοδιαγράμματα πιεστικά καθώς ο Δήμος Ευρώτα έχει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας των Σπορ για το έτος 2017 και, ως εκ τούτου, χρειάζεται να έχει λειτουργικό οδικό δίκτυο και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Print
«Σεπτέμβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
31
2246

Συνάντηση με την Εύη Παπαγεωργίου

Επισκέφθηκα πρόσφατα τη νέα Διοικητή του Νοσοκομείου της Σπάρτης, Εύη Παπαγεωργίου, για να την καλωσορίσω και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Η Εύη δεν είναι καινούργια. Διοίκησε το Νοσοκομείο μας και κατά την περίοδο 2013-2017, με ουσιαστικά αποτελέσματα, σαφές αποτύπωμα και το γνωρίζει καλά!
Read more
12
2247

Η πρωτοβουλία μου για το αεροδρόμιο της Σπάρτης συνεχίζεται

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη σχετικά με την προοπτική του αεροδρομίου της Σπάρτης. 
Read more
34
2248

Στον Προέδρο της ΡΑΕ για το φυσικό αέριο

Με σκοπό να ενημερωθεί από τη νέα διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), για το πότε και πώς θα επεκταθεί το φυσικό αέριο σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στη Σπάρτη, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε χθες το πρωί με τον νέο Πρόεδρο της Αρχής, Αθανάσιο Δαγούμα.
Read more
56
789
2249

Η κυβέρνηση ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ο Πρόεδρός της, βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:
Read more
10
2250

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Με αντικείμενο τα θέματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, παράγοντα κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη της Λακωνίας, ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.
Read more
11
2251

Συνάντηση Σκρέκα - Δαβάκη - ΤΟΕΒ Τρινάσου για το αρδευτικό δίκτυο

Συνάντηση εργασίας είχε χθες το μεσημέρι, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία και εξέλιξη του έργου εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, που λόγω αρμοδιότητας χειρίζεται ο υφυπουργός. Τον Θανάση Δαβάκη συνόδευε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Λαδάς, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Τσιμπίδης, και τα μέλη του Δ&Sigma
Read more
1213
14151617
2252

Συνομιλία με τον Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή για το θέμα του Αστέρα Βλαχιώτη

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, στη σύντομη συζήτηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στη Βουλή, για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της Super League 2 και της Football League, ένα αίτημα που αφορά και τον Αστέρα Βλαχιώτη, ο οποίος θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες:
Read more
181920
21222324252627
2829301234
567891011
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset