Menu

Δραστηριότητα

Νέα

28 Μαρτίου 2017

Εισήγηση Θ.Δαβάκη για τη Σύσταση Επιτροπής για Προκαταρκτική Εξέταση για Ι.Παπαντωνίου

Ομιλία στη Βουλή

Κατά την ομιλία του ως Εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην συζήτηση που διεξάγεται σήμερα για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα προβεί σε προκαταρκτική εξέταση έξι δικογραφιών που αφορούν τον πρώην Υπουργό κ. Παπαντωνίου, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης ανέπτυξε τις τέσσερις αρχές που διέπουν τη θέση της Νέας Δημοκρατίας: Διαφάνεια, προστασία του δημοσίου χρήματος και σεβασμός προς τους φορολογούμενους, προστασία του κύρους και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και, τέλος, προστασία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει τη σύσταση της Ειδικής Επιτροπής, ρίχνοντας άπλετο φως στον τρόπο με το οποίον ο κ. Παπαντωνίου διαχειρίστηκε κατά τη θητεία του κρίσιμους φακέλους εξοπλιστικών προγραμμάτων: «Είναι αναγκαίο η Βουλή να διερευνήσει με σοβαρότητα, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα τις δικογραφίες που έχουν τεθεί υπ’ όψη της», τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Δαβάκης.

Παράλληλα προειδοποίησε την Κυβέρνηση ότι η θετική ψήφος της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύεται από την αμετάκλητη δέσμευσή της για αυστηρή τήρηση των κανόνων και προστασία της ομαλής λειτουργίας της Ειδικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα επιτρέψει την μετατροπή αυτής της εξαιρετικά σημαντικής για τη διαφάνεια και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων διαδικασίας σε ένα εργαλείο επίλυσης των πολιτικών αδιεξόδων της Κυβέρνησης.
Print
«Σεπτέμβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
31
2246

Συνάντηση με την Εύη Παπαγεωργίου

Επισκέφθηκα πρόσφατα τη νέα Διοικητή του Νοσοκομείου της Σπάρτης, Εύη Παπαγεωργίου, για να την καλωσορίσω και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Η Εύη δεν είναι καινούργια. Διοίκησε το Νοσοκομείο μας και κατά την περίοδο 2013-2017, με ουσιαστικά αποτελέσματα, σαφές αποτύπωμα και το γνωρίζει καλά!
Read more
12
2247

Η πρωτοβουλία μου για το αεροδρόμιο της Σπάρτης συνεχίζεται

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη σχετικά με την προοπτική του αεροδρομίου της Σπάρτης. 
Read more
34
2248

Στον Προέδρο της ΡΑΕ για το φυσικό αέριο

Με σκοπό να ενημερωθεί από τη νέα διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), για το πότε και πώς θα επεκταθεί το φυσικό αέριο σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στη Σπάρτη, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε χθες το πρωί με τον νέο Πρόεδρο της Αρχής, Αθανάσιο Δαγούμα.
Read more
56
789
2249

Η κυβέρνηση ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ο Πρόεδρός της, βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:
Read more
10
2250

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Με αντικείμενο τα θέματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, παράγοντα κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη της Λακωνίας, ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.
Read more
11
2251

Συνάντηση Σκρέκα - Δαβάκη - ΤΟΕΒ Τρινάσου για το αρδευτικό δίκτυο

Συνάντηση εργασίας είχε χθες το μεσημέρι, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία και εξέλιξη του έργου εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, που λόγω αρμοδιότητας χειρίζεται ο υφυπουργός. Τον Θανάση Δαβάκη συνόδευε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Λαδάς, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Τσιμπίδης, και τα μέλη του Δ&Sigma
Read more
1213
14151617
2252

Συνομιλία με τον Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή για το θέμα του Αστέρα Βλαχιώτη

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, στη σύντομη συζήτηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στη Βουλή, για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της Super League 2 και της Football League, ένα αίτημα που αφορά και τον Αστέρα Βλαχιώτη, ο οποίος θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες:
Read more
181920
21222324252627
2829301234
567891011
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset