Menu

Δραστηριότητα

Νέα

30 Μαρτίου 2017

Το θέμα των φυλάκων αρχαιοτήτων Λακωνίας στη Βουλή από το Δαβάκη

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Την επαρκή στελέχωση με φυλακτικό προσωπικό για τους αρχαιολογικούς χώρους της Λακωνίας, ώστε να είναι ανοικτοί στους επισκέπτες ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτηση του σήμερα το πρωί στη Βουλή, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης έθεσε στην παριστάμενη Υπουργό Πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου το ζήτημα του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεαπόλεως Βοιών, ενός Μουσείου στολίδι για την ευρύτερη περιοχή των Βατίκων, το οποίο κινδυνεύει να μείνει κλειστό εξαιτίας της μη πρόσληψης, κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης προσλήψεων για τους επόμενους επτά μήνες, ημερήσιου φύλακα από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο κ. Δαβάκης έκανε λόγο για κακή διαχείριση του φυλακτικού προσωπικού στους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας που έχει ως αποτέλεσμα αρκετά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι να παραμένουν κλειστοί κατά τη θερινή περίοδο, που αυξάνεται κατακόρυφα η επισκεψιμότητα τους.

Στην απάντηση της η κ. Κονιόρδου επανέλαβε ότι έγινε πρόβλεψη για την πρόσληψη 20 εποχιακών φυλάκων, με επτάμηνη σύμβαση, για τους αρχαιολογικούς χώρους της Λακωνίας (19 για το Μυστρά και 1 για το Γεράκι) παραδεχόμενη ότι για το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νεαπόλεως Βοιών θα αντιμετωπισθεί προσωρινά το ζήτημα με την απόσπαση ενός εργαζομένου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας για να κρατάει ανοικτό το Μουσείο, ενώ στη συνέχεια θα τοποθετηθεί ένας ημερήσιος φύλακας από τη δεύτερη φάση προσλήψεων του Υπουργείου Πολιτισμού επιπλέον 400 φυλάκων.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Δαβάκης εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσον οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί εγκαίρως, ώστε οι εργαζόμενοι αυτοί να προσληφθούν πριν τη λήξη της τουριστικής περιόδου.
Print
«Σεπτέμβριος 2020»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
31
2246

Συνάντηση με την Εύη Παπαγεωργίου

Επισκέφθηκα πρόσφατα τη νέα Διοικητή του Νοσοκομείου της Σπάρτης, Εύη Παπαγεωργίου, για να την καλωσορίσω και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Η Εύη δεν είναι καινούργια. Διοίκησε το Νοσοκομείο μας και κατά την περίοδο 2013-2017, με ουσιαστικά αποτελέσματα, σαφές αποτύπωμα και το γνωρίζει καλά!
Read more
12
2247

Η πρωτοβουλία μου για το αεροδρόμιο της Σπάρτης συνεχίζεται

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη σχετικά με την προοπτική του αεροδρομίου της Σπάρτης. 
Read more
34
2248

Στον Προέδρο της ΡΑΕ για το φυσικό αέριο

Με σκοπό να ενημερωθεί από τη νέα διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), για το πότε και πώς θα επεκταθεί το φυσικό αέριο σε όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στη Σπάρτη, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε χθες το πρωί με τον νέο Πρόεδρο της Αρχής, Αθανάσιο Δαγούμα.
Read more
56
789
2249

Η κυβέρνηση ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ο Πρόεδρός της, βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, δήλωσε τα ακόλουθα:
Read more
10
2250

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ

Με αντικείμενο τα θέματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, παράγοντα κρίσιμο για την οικονομική ανάπτυξη της Λακωνίας, ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.
Read more
11
2251

Συνάντηση Σκρέκα - Δαβάκη - ΤΟΕΒ Τρινάσου για το αρδευτικό δίκτυο

Συνάντηση εργασίας είχε χθες το μεσημέρι, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του σχετικά με τη μέχρι τώρα πορεία και εξέλιξη του έργου εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου Τρινάσου, που λόγω αρμοδιότητας χειρίζεται ο υφυπουργός. Τον Θανάση Δαβάκη συνόδευε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Τρινάσου, Γιώργος Λαδάς, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Τσιμπίδης, και τα μέλη του Δ&Sigma
Read more
1213
14151617
2252

Συνομιλία με τον Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή για το θέμα του Αστέρα Βλαχιώτη

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρθηκε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, στη σύντομη συζήτηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, στη Βουλή, για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της Super League 2 και της Football League, ένα αίτημα που αφορά και τον Αστέρα Βλαχιώτη, ο οποίος θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες:
Read more
181920
21222324252627
2829301234
567891011
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset