Menu

Δραστηριότητα

Νέα

28 Απριλίου 2017

Άγνωστη η τύχη του ΚΕΕΜ...

Άγνωστη η τύχη του ΚΕΕΜ...

Στις 3 Απριλίου 2017 είχα καταθέσει Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Τα ερωτήματα που έθεσα ήταν απλά και συγκεκριμένα: Πρώτον, ζητούσα να μάθω αναλυτικά το σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με τα νέα Σημεία Κατάταξης που θα λειτουργήσουν ανά την Επικράτεια. Δεύτερον, σε περίπτωση που το ΚΕΕΜ είχε εξαιρεθεί από τον κατάλογο αυτόν, ζητούσα να μάθω τους λόγους πίσω από αυτήν την απόφαση.

Σήμερα το πρωί έλαβα την απάντηση του κ. Καμμένου: γενικόλογο και αόριστο κείμενο (το οποίο επισυνάπτεται).

Από την απάντηση καθίσταται για ακόμη μία φορά προφανής η επιδερμική και καθαρά επικοινωνιακή αντίληψη με την οποία ο κ. Καμμένος προσεγγίζει κρίσιμα ζητήματα όπως η αναδιοργάνωση του συστήματος εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων.

Όσον αφορά το ΚΕΕΜ, τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του – όπως η εξειδίκευση στην εκπαίδευση, οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις μεγάλης χωρητικότητας και η μακρά θεσμική μνήμη σε θέματα υποδοχής και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων – το καθιστούν μία προφανή επιλογή στο πλαίσιο της προδιαγραφόμενης νέας δομής των Σημείων Κατάταξης.

Ως εκ τούτου, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα με σκοπό να αποφευχθούν βεβιασμένες και πολιτικά καιροσκοπικές αποφάσεις από την πλευρά του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Print
«Ιούνιος 2017»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29303112
1080

Απόσπαση Υποσχέσεων για το Κέντρο Υγείας Καστορείου

Τα ερωτήματα των κατοίκων του Καστορείου και των γύρω περιοχών της Βορείου Λακεδαίμονος σχετικά με την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Καστορείου μετέφερε για δεύτερη φορά στον Υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Read more
34
567
1081

Μόνο προβλήματα γεννά ο ΕΦΚΑ για τους αγρότες

Τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ στην ασφάλιση και στις συντάξεις των αγροτών φέρνει με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Στην Ερώτησή του ο κ. Δαβάκης ζητά από την Υπουργό Εργασίας να μεριμνήσει ώστε να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο μητρώο ασφάλισης και στην απονομή και καταβολή των συντάξεων των αγροτών.

Read more
891011
12131415161718
19202122
1082

Ερωτήματα για τις VIP πτήσεις με ελικόπτερα των ΕΔ και για το «επίδομα παραμεθορίου»

Το θέμα των VIP πτήσεων με στρατιωτικά ελικόπτερα και το θέμα του ορισμού της παραμεθορίου όσον αφορά τη χορήγηση επιδόματος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) έθεσε μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ο Βουλευτής Λακωνίας και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Read more
23
1083

Η απόκτηση του Ευγένιου της Σαβοΐας. Η δύσκολη επανόρθωση των Ιταλών για τον τορπιλισμό της Έλλης.

Το παρόν άρθρο ασχολείται με την απόκτηση από το Πολεμικό Ναυτικό, ως πολεμική επανόρθωση εκ μέρους των Ιταλών, του πολεμικού πλοίου Ευγένιου της Σαβοΐας. Θα ήταν το Έλλη ΙΙ και θα αντικαθιστούσε την απώλεια του προπολεμικού ευδρόμου Έλλη, το οποίο τορπιλίστηκε από το ιταλικό υποβρύχιο Delfino χωρίς προηγούμενη κήρυξη πολέμου.

Read more
2425
2627
1084

Τι γίνεται με το Αρχαίο Θέατρο της Σπάρτης;

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την ολοκλήρωση της μελέτης του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης αλλά και την έγκρισή αυτής από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και ουδείς (σχεδόν) γνωρίζει πού βρίσκεται το θέμα και ποια τελικά θα είναι η έκβασή του.

Read more
28293012
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset