Menu

Δραστηριότητα

Νέα

25 Μαΐου 2017

Ζητούνται διευκρινίσεις για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Λακωνίας

Ερώτηση στη Βουλή

Ζητούνται διευκρινίσεις για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Λακωνίας

Το ζήτημα της συνεχούς "αφαίμαξης" της ΠΥ Γυθείου για τη στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα Κύθηρα φέρνει με Ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ως γνωστόν, τα Κύθηρα ανήκουν διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς και Νήσων, αλλά το ΠΚ Κυθήρων υπάγεται για επιχειρησιακά ζητήματα στη Λακωνία. Το γεγονός αυτό εντείνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των ΠΥ Λακωνίας και εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον προβλεπόμενο τρόπο κάλυψης των κενών θέσεων στα Κύθηρα, καθιστώντας απαραίτητη την κατάθεση σχετικής Ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της θερινής περιόδου, ο κ. Δαβάκης θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα, ώστε να εξασφαλιστεί η ορθολογική κατανομή του προσωπικού και των μέσων πυρόσβεσης στην ΠΕ Λακωνίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ:

Διευκρινίσεις σχετικά με την υπαγωγή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

Με το άρθρο 4 του ΠΔ 13/2017 αντικαθίσταται το άρθρο 23 παράγραφος 1 του ΠΔ 170/1996 με την εξής διατύπωση:

«Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος διατάγματος θεωρούνται ότι ευρίσκονται στην ίδια πόλη οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που ανήκουν στον αυτό νομό, εξαιρουμένων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που εδρεύουν σε νησιά. Σε κάθε νησί όπου υπάρχουν περισσότερες από μία Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, πλην Κρήτης και Εύβοιας, λογίζονται ότι αυτές βρίσκονται στην ίδια πόλη».

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

1.    Ο όρος Πυροσβεστικές Υπηρεσίες περιλαμβάνει το σύνολο των υπηρεσιών, κεντρικών και περιφερειακών, συμπεριλαμβανομένων και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων (διάρθρωση Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος   Άρθρο 66 του ν. 4249/2014);

2.    Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων, το οποίο διοικητικά ανήκει στην ΠΕ Πειραιώς αλλά επιχειρησιακά υπάγεται στην ΠΕ Λακωνίας, θεωρείται, κατά την έννοια του αναθεωρημένου άρθρου 23 του Π.Δ. 170/1996, ότι βρίσκεται στην ίδια πόλη με την ΠΕ Πειραιά ή την ΠΕ Λακωνίας;

3.    Αληθεύει ότι έχουν καλυφθεί θέσεις στο ΠΚ Κυθήρων με εσωτερικές μετακινήσεις από άλλες ΠΥ της Λακωνίας και συγκεκριμένα από την ΠΥ Γυθείου; Αν ναι, με βάση ποιο κανονιστικό πλαίσιο έχουν πραγματοποιηθεί οι μετακινήσεις αυτές; Υπάρχει σχεδιασμός να καλυφθούν οι θέσεις αυτές με προσωπικό από ΠΥ εκτός Λακωνίας;

Ο Ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

Print
«Ιούνιος 2017»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29303112
1080

Απόσπαση Υποσχέσεων για το Κέντρο Υγείας Καστορείου

Τα ερωτήματα των κατοίκων του Καστορείου και των γύρω περιοχών της Βορείου Λακεδαίμονος σχετικά με την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Καστορείου μετέφερε για δεύτερη φορά στον Υπουργό Υγείας, κ. Ξανθό, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Read more
34
567
1081

Μόνο προβλήματα γεννά ο ΕΦΚΑ για τους αγρότες

Τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τη λειτουργία του ΕΦΚΑ στην ασφάλιση και στις συντάξεις των αγροτών φέρνει με Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Στην Ερώτησή του ο κ. Δαβάκης ζητά από την Υπουργό Εργασίας να μεριμνήσει ώστε να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο μητρώο ασφάλισης και στην απονομή και καταβολή των συντάξεων των αγροτών.

Read more
891011
12131415161718
19202122
1082

Ερωτήματα για τις VIP πτήσεις με ελικόπτερα των ΕΔ και για το «επίδομα παραμεθορίου»

Το θέμα των VIP πτήσεων με στρατιωτικά ελικόπτερα και το θέμα του ορισμού της παραμεθορίου όσον αφορά τη χορήγηση επιδόματος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) έθεσε μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ο Βουλευτής Λακωνίας και πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Read more
23
1083

Η απόκτηση του Ευγένιου της Σαβοΐας. Η δύσκολη επανόρθωση των Ιταλών για τον τορπιλισμό της Έλλης.

Το παρόν άρθρο ασχολείται με την απόκτηση από το Πολεμικό Ναυτικό, ως πολεμική επανόρθωση εκ μέρους των Ιταλών, του πολεμικού πλοίου Ευγένιου της Σαβοΐας. Θα ήταν το Έλλη ΙΙ και θα αντικαθιστούσε την απώλεια του προπολεμικού ευδρόμου Έλλη, το οποίο τορπιλίστηκε από το ιταλικό υποβρύχιο Delfino χωρίς προηγούμενη κήρυξη πολέμου.

Read more
2425
2627
1084

Τι γίνεται με το Αρχαίο Θέατρο της Σπάρτης;

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την ολοκλήρωση της μελέτης του αρχαίου θεάτρου της Σπάρτης αλλά και την έγκρισή αυτής από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και ουδείς (σχεδόν) γνωρίζει πού βρίσκεται το θέμα και ποια τελικά θα είναι η έκβασή του.

Read more
28293012
3456789
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset