Menu

Δραστηριότητα

Νέα

25 Μαΐου 2017

Ζητούνται διευκρινίσεις για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Λακωνίας

Ερώτηση στη Βουλή

Ζητούνται διευκρινίσεις για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Λακωνίας

Το ζήτημα της συνεχούς "αφαίμαξης" της ΠΥ Γυθείου για τη στελέχωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στα Κύθηρα φέρνει με Ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Ως γνωστόν, τα Κύθηρα ανήκουν διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς και Νήσων, αλλά το ΠΚ Κυθήρων υπάγεται για επιχειρησιακά ζητήματα στη Λακωνία. Το γεγονός αυτό εντείνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των ΠΥ Λακωνίας και εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον προβλεπόμενο τρόπο κάλυψης των κενών θέσεων στα Κύθηρα, καθιστώντας απαραίτητη την κατάθεση σχετικής Ερώτησης προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της θερινής περιόδου, ο κ. Δαβάκης θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα, ώστε να εξασφαλιστεί η ορθολογική κατανομή του προσωπικού και των μέσων πυρόσβεσης στην ΠΕ Λακωνίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

Τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ:

Διευκρινίσεις σχετικά με την υπαγωγή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών

Με το άρθρο 4 του ΠΔ 13/2017 αντικαθίσταται το άρθρο 23 παράγραφος 1 του ΠΔ 170/1996 με την εξής διατύπωση:

«Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος διατάγματος θεωρούνται ότι ευρίσκονται στην ίδια πόλη οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που ανήκουν στον αυτό νομό, εξαιρουμένων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που εδρεύουν σε νησιά. Σε κάθε νησί όπου υπάρχουν περισσότερες από μία Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, πλην Κρήτης και Εύβοιας, λογίζονται ότι αυτές βρίσκονται στην ίδια πόλη».

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

1.    Ο όρος Πυροσβεστικές Υπηρεσίες περιλαμβάνει το σύνολο των υπηρεσιών, κεντρικών και περιφερειακών, συμπεριλαμβανομένων και των Πυροσβεστικών Κλιμακίων (διάρθρωση Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος   Άρθρο 66 του ν. 4249/2014);

2.    Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων, το οποίο διοικητικά ανήκει στην ΠΕ Πειραιώς αλλά επιχειρησιακά υπάγεται στην ΠΕ Λακωνίας, θεωρείται, κατά την έννοια του αναθεωρημένου άρθρου 23 του Π.Δ. 170/1996, ότι βρίσκεται στην ίδια πόλη με την ΠΕ Πειραιά ή την ΠΕ Λακωνίας;

3.    Αληθεύει ότι έχουν καλυφθεί θέσεις στο ΠΚ Κυθήρων με εσωτερικές μετακινήσεις από άλλες ΠΥ της Λακωνίας και συγκεκριμένα από την ΠΥ Γυθείου; Αν ναι, με βάση ποιο κανονιστικό πλαίσιο έχουν πραγματοποιηθεί οι μετακινήσεις αυτές; Υπάρχει σχεδιασμός να καλυφθούν οι θέσεις αυτές με προσωπικό από ΠΥ εκτός Λακωνίας;

Ο Ερωτών βουλευτής

 

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

Print
«Φεβρουάριος 2018»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29
1111

Δαβάκης: «Ήττα για την Ελλάδα η απώλεια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων»

Διευκρινήσεις για τα αίτια και του λόγους που οδήγησαν στην ατυχή κατάληξη της υποψηφιότητας της χώρας μας ως έδρας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων ζήτησε με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εξωτερικών ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.

Read more
30311234
5
1112

Δαβάκης: «Ελλιπής η απάντηση Καμμένου για το ΚΕΕΜ»

Ελλιπή χαρακτήρισε ο βουλευτής Λακωνίας και π. υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Θανάσης Δαβάκης, τη νέα απάντηση που έλαβε από τον κ. Καμμένο στην πρόσφατη Ερώτησή του σχετικά με το ΚΕΕΜ και τις επικείμενες αλλαγές στο σύστημα κατάταξης νεοσυλλέκτων στις Ένοπλες Δυνάμεις και καλεί τον κ. υπουργό Εθνικής Άμυνας να έρθει στη Βουλή για να παρουσιάσει αναλυτικά το σχεδιασμό του υπουργείου.

Read more
67891011
121314
1114

Δαβάκης: «Ανυποχώρητη η κυβέρνηση στο θέμα του ΚΕΕΜ»

Συναντηθήκαμε σήμερα θεσμικοί φορείς του Νομού μας με τον ΑΝΥΕΘΑ, κ. Δημήτρη Βίτσα, μετά από πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λακωνίας, για να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε τις αλλαγές που η κυβέρνηση προωθεί όσον αφορά το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ).

Read more
15161718
1920
1115

Δαβάκης: «Κύριε Καμμένε, είναι παραμεθόριος η Θήβα, η Λαμία και η Λάρισα; Γιατί στοχοποιείτε την Πελοπόννησο;»

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την πραγματοποιηθείσα σύσκεψη των θεσμικών φορέων της Λακωνίας στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσα, και όλοι οι φόβοι και οι υποψίες που με διακατείχαν επιβεβαιώθηκαν πλήρως με τη δημοσίευση της εγκυκλίου για την πρόσκληση των νεοσυλλέκτων του Στρατού Ξηράς στην ΕΣΣΟ του Μαρτίου.

Read more
2122232425
2627281234
567891011
Background Color:
 
Background Pattern:
Reset