Menu

Δραστηριότητα

Νέα

31 Οκτωβρίου 2017

Η "τύχη" των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ)

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Τη διαβεβαίωση του κ. υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) έλαβε ο βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Μετά από δημοσιεύματα του Τύπου που έκαναν λόγο για αναστολή ή ακόμη και κλείσιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) από τον προσεχή Νοέμβριο, ο κ. Δαβάκης είχε καταθέσει στις 19/9/2017 Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούσε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, να πληροφορηθεί για τις λεπτομέρειες των σχεδιαζόμενων αλλαγών στο σύστημα κατάταξης και εκπαίδευσης νέων οπλιτών και το ρόλο των ΚΕΝ στο νέο αυτό πλαίσιο.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης, ο κ. Δαβάκης ανέλυσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία τα ΚΕΝ απολαμβάνουν, λόγω της εξειδίκευσης στο εκπαιδευτικό έργο, των εγκαταστάσεων που ήδη διαθέτουν και της θεσμικής μνήμης που έχουν αποκτήσει μέσα από τη μακροχρόνια λειτουργία τους. Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η ίδρυση σημείων κατάταξης και εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων σε μονάδες της παραμεθορίου δεν αναμένεται να ενισχύσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Σχηματισμών στις οποίες αυτές ανήκουν, καθώς οι οπλίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει ούτε καν τη βασική τους εκπαίδευση δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό σε αυτόν τον τομέα. Ούτε πρόκειται, όπως συμπλήρωσε, να ελαφρυνθεί ουσιαστικά το βάρος των υπηρεσιών που οι ήδη υπηρετούντες εκεί οπλίτες σηκώνουν, καθώς – σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά – οι νέοι οπλίτες θα φιλοξενούνται σε ένα στρατόπεδο σε κάθε Σχηματισμό. Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον κ. υπουργό Εθνικής Άμυνας να ξαναδεί το θέμα υπό τη σκοπιά των όσων αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης, προτού προχωρήσει στη λήψη οριστικών αποφάσεων.

Print
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567




Background Color:
 
Background Pattern:
Reset